Last news in Fakti

29 Юни, 2018 20:21 5 055 13

12 години затвор за Ембака, убил работник на "Струма" с камъни

  • емил първанов-
  • ембака-
  • николай чивиев

Емил Първанов е осъден да изплати 340 000 лв. кръвнина на близките на убития Николай Чивиев

12 години затвор за Ембака, убил работник на "Струма" с камъни - 1

Емил Първанов - Ембака бе осъден днес на 12 г. затвор за убийството на Николай Чивиев - служител на "Агромах", извършено на 26 юни 2015 г. по време на изграждането на ЛОТ-4 на Автомагистрала "Струма".

Присъдата постанови 5-членен състав на Окръжен съд-Благоевград и ще бъде изпълнена при първоначален строг режим, предадоха от "Канал 3".

Първанов, който е от Сандански, трябва да заплати както разноските по делото, така и общо 340 000 лв. обезщетение на близките на убития от него Чивиев, бивш боец от Чуждестранния легион.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийски апелативен съд. До окончателното ѝ произнасяне, Първанов остава с мярка "подписка". Първанов бе защитаван от адвокатите Марин Марковски и Росен Недин.

Присъдата бе постановена след 4-часови заключителни пледоарии на защитниците на обвиняемия и тези на ищците.

Първанов бе оправдан от съда, че е извършил убийството по хулигански подбуди.

Прокуратурата в лицето на Весела Стоилова искаше 20 г. затвор за Емил Първанов с мотива, че престъплението е извършено умишлено и по хулигански подбуди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антон 1

    5 17 Отговор
    Факти са най-обектовната и интересна медия !
    Има много статии обогатяващи културата на хората и техните познания в много области на живота !

    За разлика от много медии тук никога няма копираме на статии !

    Всички статии в 0.30 ч. са смислени и лично на мен са ми помагали много !

    Бъдете здрави и щастливи !

    Коментиран от #5, #8

  • 2 Смяяяяяяятай Човек!

    35 0 Отговор
    Е, тва е!
    Спираш на пътя, пречукваш някой с камъни и ти го пишат Непредумишлено!
    Смятааааааааааай за Кво става на въпросъ?!!!???!!??!?
  • 3 onq s konq

    23 0 Отговор
    Не ми е ясно след като си излежи присъдата и излезе на свобода,ако не може да плати тия 340хил. въпреки разпродажбата на собствеността му,следва ли пак да бъде съден и отново вкаран в затвора за "неплащане на задължения"?

    Коментиран от #11

  • 4 Димитър

    29 0 Отговор
    На мен ми е по-интересно защо и кой съдия го е пуснал с подписка?! Защото на всеки е ясно, че скоро ще го издирвате с червена бюлетина в Интерпол и ще го хванете колкото хванахте Галеви! Наистина кажете кой е съдията и какви са мотивите му?!
  • 5 гост

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Антон 1":

    спамиш а?

    Коментиран от #6

  • 6 goni

    13 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Що да спами?! Просто работи в медията!:)
  • 7 Vulpes

    15 0 Отговор
    Малко са му годините ЗАТВОР! Трябва да ги удвоят!!! В САЩ ако убиеш работник на пътя лежиш 14г плюс още 6г лишаване от шофьорска книжка! А този си го е убил от бой,затова минимум трябва да лежи 25г.
  • 8 Ал Бънди

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Антон 1":

    Ти Фред ли си или Барни?
  • 9 егати и смешника

    8 0 Отговор
    Само в България минават тия на измисления аднокат маркурковски. Тоя в САЩ да са го осъдили за липса на морал като адвокат.
  • 10 АНОНИМЕН

    9 0 Отговор
    АЗ МОГА ЛИ ПО ХУЛИГАНСКИ ПОДБУДИ ДА ПОЧНА ДА ГИ ПРЕЧУКВАМ НАРЕД ,АЙ АДВОКАТИТЕ СПРЕТЕ СЕ МАЛКО ,АКО ПРЕЧУКАТ ВАШ БЛИЗЪК ДРУГА ПЕСЕН ЩЕ ЗАПЕЕТЕ, С ТАКИВА КАТО ТОЗИ ПОДКЛАЖДАТЕ АГРЕСИЯ У ХОРАТА ,ЗА УБИЙСТВО ПОДПИСКИ ,А ЗА НАРКОТИЦИ В ЗАТВОРА ЩОТО НЯКОЙ РЕШИЛ ДА МРЕ БАВНО ПО СОБСТВЕНО ЖЕЛАНИЕ И НИКОЙ НЕ ИМ ГИ ТИКА В УСТАТА ,НО ТОВА Е ДРУА ТЕМА ,ЩОМ СИ УБИЛ ,В ЗАТВОРА ДО ЖИВОТ
  • 11 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Мен също ме интересува този въпрос, съдиите назначават огромни суми за кръвнина, от къде ще ги вземат тези пари престъпниците !? Ми то с нашите заплати, цял живот да бачкаш пак не мож изкара такива пари, а и присъдата си трябва да излежи .... Как стават тези работи не знам, има ли някой компетентен да обясни ??
  • 12 прока

    3 0 Отговор
    Трябва да се върне смъртното наказание,иначе ще стане око за око ,зъб за зъб с тези мизерни закони.
  • 13 Кон-съдия

    4 0 Отговор
    От тия 12 в най-лошия случай ще лежи 8 защото ако работи е панделата намаляват, после може да мине на лек режим с добро поведение т.е. ще си джитка навън. Да не забравяме и възможността за помилване след като е излежал 1/3 от наказанието си. Така че като цяло...ще му приспаднат и 3 години дето са от момента на задържането му...и какво излиза.. Я лежи 2-3 години, я не... А през туй време другия червеите го яли.