Last news in Fakti

17 Февруари, 2012 15:48 1 735 1

Тийнейджър принуден да продава дрога

  • дрога-
  • наркотици-
  • тийнейджър-
  • непълнолетен-
  • принуден

Трима мъже, изнудвали непълнолетен да разпространява наркотици, са задържани за 72 часа. При обиск от дома на един от тях са конфискувани незаконно притежавани боеприпаси, съобщиха от МВР.

Криминалисти започнали работа по случая, след като на 13 февруари около 14.30 часа притеснен родител сигнализирал в полицията, че от кв. „Хаджи Димитър” трима непознати насилствено качили в лек автомобил Mercedes 15-годишния му син. Те го откарали в кариерите край кв. ”Враждебна”, нанесли му побой, откраднали мобилния му телефон, след това го изоставили и избягали с автомобила си.

Разследващият екип срещнал затруднения при разкриване на престъплението, тъй като момчето непрекъснато измисляло нови и нови версии. Липсвал и мотив за отвличането. Накрая уплашеното дете признало пред криминалистите, че тримата мъже го принуждавали да пласира дрога в квартала. Тази практика продължавала в рамките на месец и половина, но тъй като 15-годишният не отчел последната „вноска”, те решили да го сплашат.

Пред полицаите непълнолетният разказал, че по време на инцидента тримата мъже заявили, че го „глобяват” с 1200 лева, заради невнесената навреме сума.

В хода на разследването било установено, че автори на деянието са трима мъже на възраст от 21 до 23 години и тримата от кв. „Суха река”. Двама от тях са известни на полицията – единият има регистрация за кражба, а другият за грабеж.

На 15 февруари тримата са арестувани. При обиск от дома на единия били иззети 15 незаконно притежавани патрона с различен калибър.

Разследващият екип продължава работата по документиране на престъпната дейност на задържаните.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nemo 84

    0 0 Отговор
    kak taka sago prinudili kombina sa bili no sled vreme malkia e stanal al4en