Last news in Fakti

2 Юни, 2012 12:43 10 752 6

Нов удар срещу наркодилъри в София

  • наркодилъри-
  • наркотици
Нов удар срещу наркодилъри в София - 1
Снимки: МВР

Петима души бяха задържани при спецакция на столични криминалисти срещу наркоразпространението, съобщиха от пресцентъра на МВР. Иззети са 300 грама амфетамин, 60 грама марихуана, 360 грама мешилка, електронни везни и хидравличен механизъм за пресоване.

Акцията по задържане на двама дилъри и трима купувачи на дрога стартирала на  31-ви май около обяд след получена информация за предстояща сделка за покупко-продажба на марихуана и амфетамин. Двамата продавачи влезли в полезрението на криминалистите, след като през април служители от сектор „Наркотици” в столичната дирекция задържали друг дилър на амфетамин и марихуана. При обиск в колата и жилището му в квартал „Гевгелийски“  тогава, било иззето голямо количество от двата вида дрога. След активна работа на разследващия екип се установило, че задържаният М.Н. се снабдявал с наркотиците от мъж с прякор „Агента”.

На върха на пирамидата стоял друг мъж с прякор „Монтаната. Двамата разпространявали големи количества наркотици сред ограничен кръг от хора, ползвали тайни квартири и управлявали автомобили, регистрирани на чужди имена. Установена била самоличността им – А.К.  на 31 г., който живеел при приятелката си в ж.к. „Красна поляна”  без адресна регистрация и В.С. на 28 г., който се подвизавал в същия квартал без да е адресно регистриран.Предпочитано място за срещите на В.С.  с клиентите било  кръстовище на булевард „Александър Стамболийски”, близо до магазин от голяма търговска верига.

На  31-ви май около обяд пред блока на В.С. криминалистите забелязали двама мъже и след срещата с него, ги задържали. При обиска на В.Й. на 28 г. било иззето пликче с марихуана, а у Д.Й. на 26 г. били открити две пликчета с амфетамин и канабис и мобилен телефон.

Вечерта на същото място В.С. се срещнал с друг купувач – Б.Г. на 31г., на когото продал марихуана. Клиентът също бил задържан от криминалистите, иззета била дрогата и мобилния му телефон. Час по-късно от полицаите във входа на жилищния блок бил задържан и продавачът. По време на задържането В.С. оказал съпротива и се опитал да избяга. При последвалия личен обиск служителите иззели мобилен телефон и връзка с ключове.

При претърсване  на жилището, което В.С. ползвал като тайна квартира били открити голямо количество празни полиетиленови самозалепващи се пликове, плик с кафяви прахообразни частици, три електронни везни, два плика с тревна маса, десет плика с  различни размери с прахообразно вещество. В едно от помещенията полицаите се натъкнали на метална конструкция с хидравличен механизъм за пресоване на калъпи, която служела за пресоване на дрогата, заедно с мешилката. По този начин клиентите били заблуждавани, че качеството на наркотика е по-високо.

Същата вечер, докато паркирал колата си пред жилището на В.С бил задържан и А.К. При последвалите процесуално-следствени действия, от него, от автомобила и от жилището, което ползвал, били иззети няколко мобилни телефони и около 1400 лева. Общото количество на иззетата дрога било около 300 грама амфетамин, 60 грама марихуана и 360 грама мешилка.

С полицейска мярка за 24 часа били задържани двамата дилъри и тримата купувачи. След доклад на материалите в Софийска градска прокуратура на А.К. и В.С. били повдигнати обвинения по чл. 354А от НК и взета 72-часова мярка за задържане. А.К. е регистриран в полицията за нанасяне на телесна повреда, а В.С. има няколко регистрации за наркотици.

Разследващият екип продължава работата по документиране на престъпната дейност на двамата.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирил Червенков

    1 0 Отговор
  • 2 comment

    0 0 Отговор
    Пресичката е идеална за избиване и набиване на главинни лагери на автомобилите...
  • 3 кик

    0 0 Отговор
    пресата е за набиване на лагери но аз не бих взел такава има и по добри модели.....що се отнася за мястото ан срещата са го избрали много найвно аз бих направил срещата да е на поле така 4е да имам пряка видимост от няколко километра във вси4ки посоки така 4е да се изклю4и възможност от подслушване следене и слу4ване на нещо внеапно....
  • 4 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Четох наскоро,че "големите СУПОЛИ"ще ли да ликвидират ВАЛЬО
    ЦОНОВСКИ?.........хубаво запомнете и фиксирайте ИРАКЛИ !............./отнася се за негодниците/
    БЕДНА ВИ Е ФАНТАЗАЬОРКАТА САМО ДА СИ ПОМИСЛИТЕ ДА ЛИКВИДИРАТЕ ВАЛЕНТИН ЦОНОВСКИ.............това е човека който
    играеше пред мен като последен/имам в предвид футбола!/
  • 5 Лино

    0 0 Отговор
    Тази преса е правена и хич не става за набиване на лагери.Аз имам турска комбинирана на Атек машина с масло и въздух на 15 тона и горе долу съм доволен от нея.Само дето се оказа след време,че макар и нова турчоля са я сглобили с цилиндър втора употреба лъснат естествено.И изби естествено та му сменях гумичките.Добре е пресата да е поне 25тона

    Коментиран от #6

  • 6 Bobi

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Лино":

    Пресата е правена , но в Китай и е до 12т :)
    Дано тези , дето са ги хванали да не ги пуснат пак на свобода . Аз имам две момчета , които не искам никога да не се докоснат до тези отрови !