Last news in Fakti

17 Февруари, 2012 18:20 2 924 3

Маршрутка убила студентка на 14 февруари

  • маршрутка-
  • мариана карабулева

Маршрутка е блъснала и убила 22-годишно момиче в столицата. Инцидентът е станал на 14 февруари. Мариана Карабулева е ударена секунди преди да стъпи на тротоара и да влезе в заведението, в което трябва да празнува с нейни приятели, съобщава бТВ. 

Мариана и нейната компания около 22 часа вървели по пътното платно и отивали към заведение, за да празнуват Деня на влюбените. Движили се според правилата -  срещу движението. Успоредно на тях имало автобус, зад него - маршрутка. В един момент маршрутката решила да изпревари автобуса и ударила Марияна. Ударът е силен и момичето е издъхнало на място.

Маршрутното такси се движи по линия 18. Пред полицаите шофьорът Димитър Димитров обяснил, че не е видял компанията.

„Късно е забелязал пешеходците. Твърди, че се е движил с ниска скорост. Не е употребил алкохол, от 2005 г. няма нарушения”, каза Йоана Трендафилова, разследващ полицай от СДВР.

Пътният участък е тесен, а изпреварването е забранено. Експертиза ще установи дали освен всичко друго, шофьорът не се е движил и с висока скорост.

Шофьорът на маршрутката не е задържан. Отказа коментар по телефона.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Денис

    1 0 Отговор
    А защо са се движили по пътното платно???Защото няма кой да изчисти тротоарите!!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Bobi

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Денис":

    @1 За съжаление си прав , но в случая този с маршрутката е единствения виновен . Всеки знае как карат и че не спазват никакви знаци и ограничения . Нека сурово да си понесе последствията !
  • 3 леле

    0 1 Отговор
    Студентите в Студентски град ходят ,като овци из поляна ,как няма да ги газят ?