Last news in Fakti

16 Юли, 2018 14:58 4 199 8

Приближен до Иванчева бизнесмен може да я прати в затвора?

  • десислава иванчева

Бизнесменът Стефан Дичев, който е считан за много близък до обвинената в получаване на подкуп бивша кметица на „Младост” Десислава Иванчева, ще свидетелства по делото срещу нея и заместничката ѝ Биляна Петрова, твърди в. „24 часа”, позовавайки се на свои източници.

Според една от версиите на разследването Дичев, за когото има информация, че е бил задържан заедно с Иванчева, Петрова и бившия кмет на „Младост” Петко Дюгеров, но само за денонощие, и който според различни слухове е бил нещо повече от „приближен” на Иванчева, бил мозъкът на цялата операция.

Припомняме, че прокуратурата обвини Иванчева, че поискала 500 000 евро от строителния предприемач Александър Ваклин. Фирмата на Дичев – „Проект Сити Билд”, била тази, която била посочвана от Иванчева като строител на детски площадки за много инвеститори, които искали да строят в „Младост” и се нуждаели от съответните разрешителни.

Тази фирма и компанията „План Инвест Консулт”, която се държи от бащата на Стефан – Никола, спечелили 2 млн. лева от обществени поръчки за детски площадки през последните две години, добавя в. „24 часа”.

Стефан Дичев е още приятел и съдружник на арестувания наскоро за изнудване Росен Карадашки. Той е разследван за изнудване, заплахи за убийство и източване на милиони от мебелна къща „Арон”.

Дичев има дял от 250 000 лева във „Финанс холд България”, фамилията Карадашки има 570 000 лева, а бившата шефка на общинското дружество “Пазари-север” Мария Гулева – 180 000 лева.

Освен със скандалния Росен Карадашки и бившата общинарка Мария Гулева Стефан Дичев поддържа тесни контакти с много чиновници от местната власт в София, показва Facebook профилът му. Неслучайно двете фирми на баща му, които той представлява с пълномощни, работят във всички столични райони.

Каква е ролята на Стефан Дичев с подкупа, и отношенията му с Иванчева, ще стане ясно, когато делото започне.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    7 13 Отговор
    В затвора там и е мястото.Алчна Гербаджийска кучка.

    Коментиран от #6

  • 2 Руснак

    13 4 Отговор
    Бойко и ти с нея в затвора.
  • 3 гларус кръстоносец

    15 3 Отговор
    Манииййййй какъв стабилен честен и добросъвестен свидетел на обвинението. Ти да видиш!!!! Като от реклама изваден! Алоуу прокуратурата ставате за смях ,мислите ли че някой ви вярва. Постановката за Иванчева лъсна като свински м......де в тиня. Никой освен услужлива и вярна гербеска креатура вече няма да посмее да става районен или какъвто и да е кмет , като знае ,че ще го сготвят и ще лежи по арестите за полза роду щом им слага прът в престъпните схеми.
  • 4 Кадем

    5 5 Отговор
    Защитавайте още тоя дзвер,вече само папата не е свидетелствал,че е подкупна гад-бизнесмени,общинари,граждани,Кадиевци,всички си я сочат. Няма фа влезете в политиката с тая дебилна стратегия да браните хваната с насрани гащи фризьорка. Кърджилов, препоръчвам ти да си намериш по-сигурна работа от това да защитаваш обречената си кауза.
  • 5 Петър Данев

    5 2 Отговор
    Всички тези и разни други бандити от Младост начело с Валентин и Любомир от Валавто98 не плащт ддс строят крадът и т.н. От общината и от народа!!! Всички в затвора веднага
  • 6 гощо

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Ако беше гербаджийска кучка нямаше да е задържана а още щеше да си е в кметството.
  • 7 Николова

    4 2 Отговор
    Какво стана с Гербера Живко Мартинов-Суджука - НИЩО лежи на плажа в Каварна и си пие Питието с компания .
  • 8 гост

    3 1 Отговор
    Рекет 4 тона Суджук в Добруджа и присъда да лежи на Плажа