Last news in Fakti

22 Август, 2018 18:21 3 083 31

Мегадело срещу Десислава Иванчева за подкуп

  • десислава иванчева-
  • съд-
  • кмет-
  • подкуп

На подсъдимата скамейка сядат и заместникът й Биляна Петрова, както и Петко Дюлгеров

Спецпрокуратурата даде на съд бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева и заместникът й Биляна Петрова, както и Петко Дюлгеров, съобщиха от съда.

Те са обвинени за подкуп.

Делото е разпределено на съдия Иво Хинов.

Кметът на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева беше задържана при показна акция в центъра на София на 17 април 2018 г. Повод за нея бе разследване за подкуп, даден ѝ от строителен предприемач, а по информация на разследващите Иванчева е била задържана със 70 000 евро, които са част от по-голяма сума, поискана за издаване на строително разрешително.

Часове тя бе държана с белезници до автомобила си, паркиран пред сградата на Министерството на спорта, докато разследващите извършваха обиск.

Освен Иванчева, задържани бяха още заместникът ѝ Биляна Петрова, както и бившият кмет на община „Младост” Петко Дюлгеров, а обвинения бяха повдигнати и на тримата. От април Десислава Иванчева се намира в ареста, а междувременно съдът я отстрани от поста кмет на район „Младост“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    16 25 Отговор
    Айде сега една двайсетачка в сливенския моме Йовано.

    Коментиран от #3, #7

  • 2 мафията срещу народа

    32 21 Отговор
    "Младост" трябваше да застане зад нея,но.......не народ а мърша!

    Коментиран от #26

  • 3 ами сега

    32 17 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Ще ти се, абсолютно всички са наясно че цялата работа е зле изиграна гербаджийска постановка.......само че тяхната е вече към края си, после ще дойде друга власт и нещата с Иванчева ще се обърнат веднага, и ще почнат едни извинения и съжаления за "допуснатата грешка".......

    Коментиран от #10

  • 4 гларус кръстоносец

    36 9 Отговор
    Делото естествено ще мине през три инстанции и ще стигне до международен съд защото в България никой няма да посмее да се опълчи на ГЕРБ и техните разпореждания. Та докато това стане и съдят кметицата за назидание на всички които си мислят че могат да променят нещо квартал Младост отдавна ще е застроен и презастроен. Честито да ви е !
  • 5 Гост

    24 12 Отговор
    Родната действителност :X корумпирани управници и народ който съжалява престъпникът че бил с белезници :X

    Коментиран от #11

  • 6 Гост

    15 23 Отговор
    По горе коментиращите явно са от обкръжението на кметицата и са чакали скупичка в ръце за някой лев от подкупа.Не става,а? Останахте на сухо,не тръгна далаверата.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ники

    16 3 Отговор
    Тази нещо много сериозно е сгафила и и правят наказателна акция .. Смисъл няма кмет или министър дето да не взима подкупи , но на тази и направиха капан , и после не и дадоха да мръдне от ареста и после мега дело ... Предполагам че си е играла самостоятелно и не се е отчитала на управниците Обикновенно като ги хванат така ги карат да подадат оставка (знам за министри) , в нейния случай тя обаче май не е от партията и сигурно се е запаянтила нещо ... кой ли не излиза под гаранция тая си отвисе там ... странна работа
  • 9 Философ

    12 7 Отговор
    Хора не се заблуждавайте! Колко хора са ги хващали със 70хил. Евро? Актрисата и компания ще си понесат последствията!
  • 10 СссереМ

    8 14 Отговор

    До коментар #3 от "ами сега":

    Комунизма няма да се върне,а за момента освен ГЕРБ друга алтернатива няма,нито фърчатия лешпер нито чалгаджията могат да направят нещо,бързо си изгърмяха патроните и хората ги видяха колко пари струват.

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Коментатор

    17 2 Отговор
    Не прочетох един истински коментар.Гербаджий мербаджий.Който е влизал в община знае ,че е още с влизането трябва да дадеш пари иначе никой не ти обръща внимание.Всички са за затвора ама малко са изобличените.Това е самата истина.
  • 13 куку руку ку

    9 4 Отговор

    До коментар #10 от "СссереМ":

    Кой ти говори за комунизъм, бре? Сега е по-зле и от толкова плютият комунизъм.
  • 14 Бенчо Бенчев

    14 0 Отговор
    а за бенчо някакво дело а-у?
  • 15 Гост

    11 6 Отговор
    Ама защо ме обвинявате!?! Че аз тия 70 хиляди евро ги държа в колата, за да ги върна! За това ги взех. Да ги върна. Кълна се! Не ми ли вярвате?!
  • 16 Bubbles

    10 4 Отговор
    Да да не дело а МЕГАДЕЛО, ама не точно, по-скоро МЕГА ЦИРК с който хем ще замажат очите на овците живеещи в България, хем ще си вържат гащите пред Европа че ето видиш ли има напредък в съдебната система, хем и ще гушнат някой лев от ония дето ще застроят и досъсипят Младост...
    Нема друга такава държава!
  • 17 Я гледай

    8 5 Отговор
    Като гледам как яростно комунистите защитават Иванчева , май престъпноста им е по сърце. А на думи щели да борят корупцията.

    Коментиран от #21

  • 18 Димов

    8 1 Отговор
    Хората изиграха 275 000 души, предната седм, и никой никого не задържа. Една келева оставка за прах в очите на народа и туй то.
    Разни рецидивисти се разхождат на свобода. Карали пияни, дрогирани, сума и коли потрошили.... Нападали и пребивали невинни хора за кеф, и ги пускат да си ходят срещу 5 бона такса.
    Други пък обирали последните скътани левове на пенсионери. На трети, дори ВИП статут им слагат и ще ги правят звезди.
    А тук, за един съмнигелен подкуп, голяма показност, голяма демонстрация на сила и мерки, голямо напъване да се разбере от всички.... Че чак мега дело. Брей! Нарочно ни баламосват с едната ръка, докато ни тарашат с другата. В началото мислех, че наистина е взела подкупа. Ама такова демонстративно изхвърляне ме кара да се съмнявам.

    Коментиран от #25

  • 19 месара

    4 2 Отговор
    абе тук нещо много рехаво защитаване на фризьорката! защо ли?!
  • 20 Браснара

    5 4 Отговор
    Да патуват за Сливен тиа кокошки. Много внимание им обръщате егати ЗВЕЗДИТЕ, в - БИГ БРАДЪР- ще ги вкарате ли ?
  • 21 Озверел

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "Я гледай":

    Добре че сте крадливите соросчета, да борите престъпността .
  • 22 Озверел

    7 1 Отговор
    Що не задържат другите крадливи кметове?Познайте от веднъж!
  • 23 Ения

    4 0 Отговор
    А тя няма ли да умре докато
    измислят за какво да я осъдят?
  • 24 Злобна откачалка

    1 4 Отговор
    На тази проста,нагла и безскрупулна фризьорка леко й хлопа дъската!
  • 25 ванката

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "Димов":

    много добре казано тук има нещо нередно и то не е в подкупа сумати и престъпници и то изстински престъпници са на свобода или пък подават оставка и всичко приключва а тая мацка даже не е доказано че е взела подкупа ??? като стане въпрос за кметове общини и политика е ясно на 100% че подкупи има но никой никого не съди а тук е различно има конфликт на интереси и тя е потърпевша от случая
  • 26 12345

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "мафията срещу народа":

    Народа си е ок. Мършата са такива като теб и тази продажна лелка.
  • 27 да да да

    0 2 Отговор
    ПЪРВО МРЪНКАТ.ЧЕ ИМАЛО КОРУПЦИЯ.ПОСЛЕ МРЪНКАТ ЗАЩОТО НА КОРУПЦИЯТА И БИЛИ СЛОЖИЛИ БЕЛЕЗНИЦИ. Това не да нормалните хора от тази държава и на всички ни е ясно.
  • 28 бацеее тия са тотал

    1 2 Отговор
    Толкова ли е трудно да си признаем,че сме подкрепили грешен човек. Нали се мислехме за много умни аххахахахахах
  • 29 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор
    Да би суджук яла/не би чудо видяла.....демократичен опит.
  • 30 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    МЕГА!!!ДЕЛО ЗА 45кг!!!!!!!!!с напикани гащи.....
  • 31 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор
    покажете ми член от НК конкретно за КОРУПЦИЯ!!!!!!??????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове