23 Юли, 2018 14:44, обновена 23 Юли, 2018 15:01 11 940 20

Шеф в КАТ-Габрово продавал незаконно кемпери за по над 100 000 лева!

  • кат-
  • кат-габрово-
  • автомобили-
  • кражба-
  • кемпери

Три лица са задържани за участие в престъпна група, четвъртото се издирва с европейска заповед за арест

Шеф в КАТ-Габрово продавал незаконно кемпери за по над 100 000 лева! - 1
Иван Гешев, снимка: БТА

Заместник-главният прокурор Иван Гешев и наблюдаващият прокурор от Специализираната прокуратура Ангел Кънев дадоха съвместна пресконференция във връзка с операцията на МВР по неутрализирането на организирана престъпна група с участието на служители от „Пътна полиция“ в Габрово.

Според изнесената информация общо четирима души са участвали в схемата за незаконна продажба на луксозни автомобили, като единият от тях е ръководен офицер в КАТ-Габрово. Става въпос за началник на група „МПС, водачи и административно-наказателна дейност“.

Установените са общо четири лица – една жена, двама мъже, които не са длъжностни лица, и служителят на ОДМВР-Габрово. Трима от тях са задържани, а четвъртото лице се издирва с европейска заповед за арест.

"Събрани са данни за незаконна продажба на повече от 4 скъпоструващи моторни превозни средства – става въпрос за кемпери, които са за над 100 хил. лв.“, каза още прокурор Кънев.

В автомобила на офицера с ръководни функции в КАТ-Габрово са открити общо 20 банкноти от по 100 лева и 66 банкноти от по 20 лева или общо 3320 лева. Върху банкнотите са открити отпечатъците на ръководителя на организираната престъпна група.

По непотвърдена информация на МВР, замесеният в схемата за крадене на коли висш полицай и съпругата му са в дългогодишни близки семейни отношения с ръководителя на организираната престъпна група и неговата съпруга.

Междувременно служители в МВР-Габрово са се опитали да саботират работата на спецпрокуратурата и вътрешна сигурност по разбиването на група с участието на офицер от местния КАТ, стана ясно от думите на зам.-главния прокурор.

Гешев и Кънев обясниха подробно и механизма на схемата:

Групата е действала, намирайки поставени лица, които срещу ниско заплащане са извеждани в Германия и с истински български и чуждестранни документи им се създава фалшив трудов договор, въз основа на който получават скъпите автомобили. След предоставянето на моторното превозно средство, то се транспортира до гараж в България, където се свалят всички GPS проследяващи устройства и се пренабиват номерата на рамата.

Автомобилите са продавани на добросъвестни граждани, нямащи представа за престъпната схема. Клиентът дори не предполага, че ще му бъде предоставен краден автомобил с пренабити номера на рамата. Винаги става въпрос за нает автомобил или автомобил, закупен на лизинг от компания в Германия.

С някои от клиентите се е работело по предварителна заявка за доставянето на определен автомобил - българският купувач задава желаните условия - марка, модел, мощност, година на производство и т.н., плащайки капаро в размер на няколко хиляди евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссср

    12 1 Отговор
    "им се създава трудов договор, въз основа на който получават скъпите автомобили"
    това нещо не го разбрах...

    Коментиран от #2

  • 2 Piccadilly Varna

    19 0 Отговор

    До коментар #1 от "ссср":

    Като имаш работа ти дават на лизинг или както е в Англия на финанс коли с мн малка първоначална 200-300 и после изплащаш по още толкова на месец 2-3 годишни премиум автомобили. Гладните румънци на острова всичките са в нови коли.Германия е същото само да покажеш че работиш.

    Коментиран от #14

  • 3 Меркел

    35 2 Отговор
    Дано да ги екстрадират и съдят в Германия защото оттам са задигали автомобилите ,там поне ще ги вкарат в затвора .В България такива хора не влизат в затвора а получават условни присъди
  • 4 Townboy

    44 1 Отговор
    България на практика не е държава а територия управлявана от мафия включваща раздут административен апарат и контролиран от полукриминална личност с тъмно минало. Истинската престъпност е в държавните институции и затова никога няма да се оправим.
  • 5 Гост

    6 2 Отговор
    ахааа а мен ме връщаха защото не ми се виждал четимо номера на рамата, да ми го доизмият.
    а тия са го заличили? как е регистрирано в БГ?
    да позная - КАТ...
  • 6 позор

    26 4 Отговор
    Този шеф беше на предните редици при протестите и исканията за по големи заплати в полицията а какво излезе,цялата система на полицията е проядена от корупция и престъпления и е вредна за държавата и народа.
  • 7 байо

    3 3 Отговор
    Мнооо...мазно гледа да е.а и ченге.
  • 8 Дежурен по поделение

    15 1 Отговор
    Какво стана с ЖИВКО Мартинов -Суджука от гр.Добрич
  • 9 Онбашията

    6 2 Отговор
    Някои добре си живеят българия, защо да променят нещата ?
    Ей за това нещат европейски правила и норми, там няма прошка и за кокошка

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 KING KONG

    12 1 Отговор
    Служители на МВР -Габрово саботирали...
    Изгнила кочина с боклуци!
    Всички са за затвора!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Анонимен

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Piccadilly Varna":

    Малко нещата не са точно такива каквито се пишат по медиите и явно това ви е ясно защо.
    Интересно впечатление ми направи коментара относно румънците,а аз подочух,че въпросната издънка става с краден кемпер от румънци.
    Понякога е нужно да се отчита дейност все пак,но какво ли не се потушава във времето.....
  • 15 Този плешивия

    4 0 Отговор
    на снимката е един от началниците на цирка. До сега колкото пъти се е пъчил с разкритията си по медийте се оказвало, че нещата не са, както твърди!
  • 16 АНОНИМЕН

    2 0 Отговор
    АМИ С ТАЯ ЗАПЛАТА ДЕТО ИМ Я ДАВАТЕ СЕ ЧУДЯ КАК ВАС НЕ СА ПОЧНАЛИ ДА ПРОДАВАТ ,ЯВНО ВИЕ СТЕ ЗАПАЗЕНА МАРКА И ОТДАВНА СТЕ СЕ ПРОДАЛИ НА ЕВ И АМЕРИКАНСКИТЕ ИЛЮМИНАТИ , СТИГА С ВАШИТЕ БРИФИНГИ ЩОТ КАТО ЧУЯ БРИФИНГ И МИ СЕ ПОВРЪЩА ,ДРУГО ОСВЕН ДА ОМАЙВАТЕ НАРОДА ,,КОЙТО НЕ ВИ ВЯРВА ,,НЕ ЗНАЕТЕЛИ ,
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 1234

    2 0 Отговор
    БРАВО,така е някои се самозабравят като им гласуват малко по вече власт.Сега гонка до дупка,а не да го пуснат условно или ...така между капките.Да го пратят в Германия да го съдят.Не се наядоха на пари тия бе.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 4ist

    0 0 Отговор
    Е ,ако е само този полицай здраве му кажете.Мафия полиция