Last news in Fakti

3 Август, 2018 15:49 5 615 29

Циганите-биячи от Хасково са на свобода, наели по двама адвокати

  • цигани-
  • хасково

Петимата роми, които бяха арестувани при екшъна край хасковския квартал „Република“, при който пострада полицай, са освободени. Те са пуснати след изтичане на 24-часовата полицейска мярка за задържане, съобщиха от областната дирекция на МВР.

От Районна прокуратура в Хасково не е направено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, заяви говорителят на държавното обвинение Христина Жисова, която е и наблюдаващ прокурор. Тя допълни, че разследването по случая продължава и предстои да се изясни какви обвинения ще бъдат повдигнати.

Петимата роми бяха задържани миналата вечер, когато 20-годишна жена подала сигнал в полицията, че мъжът й и баща му я изгонили от катуна в покрайнините на „Република“ и отнели 2-годишното й дете. Принуждавали я да проституира.

Първоначално на място е изпратен патрул от двама полицаи. Униформените предупредили ромите да прекратят спора и ги привикали в Районното за изясняване на случая. Вместо това отказали да се подчинят и налетели на полицаите като от гората изскочили още група роми, както и четирима с лек автомобил „Опел Вектра“.

В опит да потушат скандала пострадал единият от униформените, който е с лека телесна повреда. Към мястото на екшъна са били изпратени още полицаи, при което петимата мъже са оковани с белезници.

Единият от агресорите – 25-годишен мъж от димитровградското село Злато поле успял да избяга. За издирването му беше предприета полицейска акция, която продължава и днес. Квартал „Република“ е обсаден от служители на реда, а проверки се извършват в Димитровград и Симеоновград, където са адресните регистрации на някои от ромите.

Междувременно обаче стана ясно, че задържаните продължават с арогантното си поведение. Според запознати, още в нощта на екшъна някои от тях подали сигнал на спешния телефон 112, че срещу тях се стреля и се използва физическа сила. Твърди се, че вчера е подадена такава жалба и в прокуратурата.

От държавното обвинение обаче отрекоха да има такъв сигнал до днес сутринта.

Арестуваните вече са ангажирали адвокати, като някои от тях дори и по двама, съобщава haskovo.net.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 sadisty

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "Mustafa":

    ИМАТЕ РЕСУРС И СТОТИНКИ ХАХАХАХА
  • 3 Един човек

    53 0 Отговор
    Това е нашата държава, за съжаление... Такъв ни е народа, сам себе си унищова, такива са ни политиците които си избираме, но те идват от народа, затриваме се от глупост!
  • 4 НАБЛЮДАТЕЛ

    64 2 Отговор
    И ОТ КЪДЕ ПАРИ ЗА АДВОКАТИ ,НИЕ РАБОТИМ ,ТЕ СА НА СОЦИАЛНИ ,АЛО ИЗМАМИ ,НАРКОДИЛЪРИ ,СВОДНИЦИ И ПР ,АМИ С НАШИТЕ КАМЪНИ ПО НАШИТЕ ГЛАВИ ,ПРИ ЖИВКОВ ЦИГАНИТЕ СЕ БРОЯХА НА ПРЪСТИ ,СЛЕД НЕГО ДЕМОКРАЦИЯТА СИ ГИ ПРАВИ НА МАТРИЦА

    Коментиран от #23

  • 5 Я виж

    40 6 Отговор
    Няма да ги арестуват разбира се.Твърдият електорат на ГЕРБ е с предимство и над всичко.И така до края на партията.Радваме се че те и ние успяваме да издигнем страната и сме партньори нали гербаджии?

    Коментиран от #28

  • 6 ванката

    46 2 Отговор
    по-голям срам за народа от нашата полиция няма в нито една държава !!! тези мангусти посвгат на полицията и тр ги пускат на свобода само след 24 часа и то без да са ги били вероятно а когато имаше народна милиция подобно деяние се изтърпяваше с 3 денонощия бой в ареста и от там директно на кариерата още 3г да чупят камъни !!!
  • 7 кой е спонсора на циганите

    56 1 Отговор
    Четете внимателно!
    Циганите в България в последно време разполагат с много пари! Имат "тайни" благодетели в лицето на организации и фондации, които им предоставят пари, дрехи и пак ПАРИ, безвъзмездно.
    Огледайте се, навсякъде циганите харчат пари, като луди, постоянно парадират с парите си и се возят в по скъпи коли от нас българите, от къде взимат пари?????????
    Отделно "държавата" им дава помощи, жилища, не плащат ток, вода, всичко им е безвъзмездно, като целенасочено се измества вниманието на обществото върху бежанците, които липсват в България, но огромният брой цигани, с голям финансов ресурс от нищото е факт!!!!
  • 8 Грнерала с танковете

    30 1 Отговор
    Навремето помитат цял цигански квартал с танкове за няколко часа. Нощо не излиза в пресата.
  • 9 Дзоро

    21 1 Отговор
    Ченгета, видяхте ли, колко струват ГЕФБ, БСП, ДПС, ЕВРОРОМА, СДС, НДСВ, ОДС.....? ТЕ ВИ ПРЕДАДОХА... А, вид изпълнявате дълга си. Видяхте ли, че аз, кобто искам разстрел за обирджии, рекетьори, нападатели побойници и убийци на невинни съм повече справедлив, от всички тия депутати и министри, които за да лапат пачки предадоха и вас и нас останалите? А пронурори и съдии ги пускат бандитите, защото законодателите им дават правото на това. И като пиша, че вие,, с вашето сервилничене на враждебни политици нам, ще дозатриете и нас и вас и България не лъжа? Защото тези, които нападнаха полицаите са герористи за разстрел, но депутатиге ги пускат, а съдиите само им изпълняват законите... Нали престъпността С ГЕРБ СА ПО-СИЛНИ!!! Честит празник, полицаи! Това е поредната гавра с човешкото. Ако имахте малко от българския морал нямаше да търпите вредни политици да геноцидират и нас и вас. Нали ги пазите? Тогава си яжте боя от маймуни, щом не искате справедливост.
  • 10 Irmao

    29 3 Отговор
    Като начало трябва да се махнем от Еврейския съюз, който е генераторът на циганията, от която идват всички беди в територията. И след това сганта да бъде направена на сапун.
  • 11 11ап

    21 0 Отговор
    А. А . Хитлер знаете ли,какво първо е напавил през 1933 когато идва на власт ?? Избил Либералните Адвокати п....ли
  • 12 и ТЕ ТАКА

    12 7 Отговор
    Ще ги търсите такива като Митьо Очите да ви пазят от циганите които ще заемат неговото място.
  • 13 xaxa

    0 5 Отговор
    хората са тарикати вадят пари не да срат $$$$$$$$$$$$ европа и ранени говорат
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Шансу Имамов

    1 26 Отговор
    Доколкото знам куките са си привишили правата и са си го търсили,ко праят вечер в маалата???

    Коментиран от #18

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Гост

    2 22 Отговор
    Еми 80 процента от ромите работят вав чужбина не чакат на нйкого а вие знаете само да говорите а и то нормален човек не говори то само въшлювци които живеят на изнемогване те плюят

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Гост

    2 12 Отговор

    До коментар #19 от "Рудолф Хитлер":

    Кого гониш и от каде сас сигорност си някои които чака на майкаси или бащаси аи най доброто чиракуваш на някой за едно парче хляб седналси даговориш и критикуваш огледай се първо що за мизерник си илипак найдоброто някое наркоманче или мижитурка ха ха ха...........

    Коментиран от #21

  • 21 Баджо

    11 3 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    Що не вземеш първо да си оправиш правописа, че е пълна скръб и после да се правиш на философ?! 😱 Да си чувал случайно за препинателни знаци като точки, запетайки и подобни?! 😁 Ти си трагичен случай! 😀
  • 22 Путинхуйло

    1 0 Отговор
    Ромска пърхот
  • 23 Име без име

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    Знаеш ли колко изкарва един сводник бе човек...
  • 24 НАБЛЮДАТЕЛ

    3 0 Отговор
    НЕ САМО ОТ ТОВА И НАРКОТИЦИ ,ЦИГАРИ ,АМА НИКОЙ НЕ ГИ ЗАКАЧА
  • 25 1234

    3 1 Отговор
    Бре...и откъде пари за тия адвокати?Коя фондация поема разходите?Къде е държавата да провери?Като ги гледам не са особено богати тия от снимката ,а и не са много...от работните да го кажем.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 редник

    0 0 Отговор
    Пазете циганите те ще оправят БЬЛГАРИЯ
  • 28 До Я виж

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Я виж":

    А да те питам скоро време да си усетил нещо твърдо отзад.
  • 29 Колю

    1 0 Отговор
    Що е то ,което иска и смята ,че всичко трябва да му е давано и подарено ? Що е то, дето береше жици и други метали ,подреждаше чужди къщи ,дето вади родата си да проституира ,дето се плоди на 13-15 години при това вътрешно родово .С години. Обратна захапка,сините венци и характерна миризма четина вместо коса и брада. Сега по-често с татуировки и шепа гел на косата. Шалварени дънки и нож в джоба. Що е това което не плаща данъци ,не плаща ток освен на ръка на себеподобния си крадец от енергото който не трябва да го издава ,че краде ток. Той не плаща Вода а камо ли канал. Той има магазин ,бар или ресторант за свадби ,но няма фирма и само е чувал за касов апарат. Тези които го имат са глупаци ,смята той и може би е прав. Дървата в горите ги е сял баща му и те му се полагат ,но не за да се стопли а за да краде и търгува. По 3-4 курса на ден по 35 лв защото 5 лв на каруца са за горския ,който на многото сигнали ни един път не може го хване в гората. Как ще го хване като ще изтърве килипира пък и те са по 2-3 ма в каруца. Като дойде шефа му ,ще го предупреди даже да не излиза в гората. Няма точка от Наказателния кодекс да не е в "бизнес" плановете на кланове и родове от тях. Това не е "Циганин " . Това е стена от цигански тероризъм и срещу него няма кой да се бори .Срещу финансиите на "мешерето" + тези наливани от външни организации с цел унищожаване на народността "Българин" като диво и свободолюбиво племе. Тези за аванта лесно се манипулират ,ев