Last news in Fakti

8 Август, 2018 16:17 4 287 16

Бързи кредити сбиха шивачки с шефката им

  • бърз кредит-
  • шивачки-
  • гоце делчев

Твърдят, че тя е прибрала парите и ги е оставила да ги връщат

Набира скорост скандалът в Гоце Делчев, където служители твърдят, че работодателят им ги е заставял да теглят кредити в негова полза. Обещавал, че ще връща парите, но днес бившите вече шивачки се оказват задлъжнели с огромни суми, съобщи бТВ.

Преди месеци жените започват работа в шивашки цех и получават нестандартно условие. Собственичката иска от тях да изтеглят бързи кредити в нейна полза. Парите ѝ трябвали, за да спечели награда – екскурзия в Дубай от офис за бързи кредити, където доработвала като консултант.

Наред с работничките кредити теглили и техни близки и познати.

Викам й: „Христина, аз съм на 73 години човек, немой да ме направиш утре да си туря въжето на врата”, вика „Нема страшно, нема страшно” и до последно „Нема страшно” и се обаждат от банките! „Джеват Пильов Вие ли сте”, „Ние сме”, „Вноската Ви излезе, елате да си я внесете, иначе ще дойдем на къщата ще Ви залепим фиш, че сте длъжници”, разказва Джеват Пильов от Сатовча. Семейството му дължи 12 000 лв.

Разбрали, че са измамени, всички напускат работа и цехът затваря. Днес бившата работодателка отрича: „Аз мога ли да задължа, да дойда при Вас и да кажа „Госпожо, елате да изтеглите един кредит за мен”, да ми ги дадете парите. По тая логика аз имам 60 човека, сега с две думи всички 60 човека мога да кажат „Това са ми парите на мене, ти ми ги взе”.

Обажда се и на бившите си вече служителки. Очаквано, следва скандал, който продължава и на живо, прераствайки в опит за линч.

Измамените са пуснали колективна жалба в полицията. Ще сигнализират и прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вуна

    34 0 Отговор
    ТЕПАНИЕ МУ Е МАЙКАТА !!!
  • 2 tost

    29 0 Отговор
    Дори и да я гръмнат, па ще трябва да върнат парите.

    Коментиран от #4

  • 3 Цецо

    35 0 Отговор
    Не мога да повярвам!!! Колко ли трябва да си наивен и п*рост, че да започнеш работа за заплата от 300-400 лева месечно, при поставено условие да изтеглиш хиляди, които чинно да предадеш в ръцете на работодателя, без дори и разписка да му поискаш!!! Сега ще си върнат парите на кукуво лято....
  • 4 Коректор

    17 1 Отговор

    До коментар #2 от "tost":

    Да я личуват на площада.
  • 5 Хитко

    16 1 Отговор
    Прост народ - слаба държава.....
  • 6 ванката

    13 1 Отговор
    това се казва да си наемеш работници които да ти плащат ... толкова тъпи хора няма на планетата даже малоумните баби които хвърлят парите си през терасите не са толкова прости сигурно
  • 7 икем

    5 0 Отговор
    "Парите ѝ трябвали, за да спечели награда – екскурзия в Дубай от офис за бързи кредити, където доработвала като консултант." В това няма, ама никаква логика. Малоумно е. Оставя се с впечатление от статията, че ги е карала да теглят от конкретен офис, но не че им е в имала парите.
  • 8 VeraТ

    12 2 Отговор
    Сега някой ще спори ли, че българинът си е много тъпо парче.

    Коментиран от #10

  • 9 гражданин

    7 1 Отговор
    Очакваме Районна Прокуратура гр.Гоце делчев
    да се самосезира
    и заедно с Икономическа Полиция
    да направи пълна проверка на споменатите от потърпевшите фирми,
    да установи практики, определени от НК като престъпление
    и бързо да внесе обвинителни актове в съда
    Работата Ви е да преследвате престъпници и изманици
    и да осигурите справедливост на гражданите, които с данъците си Ви плащат заплатите.

    гражданин
  • 10 Недоволен

    13 1 Отговор

    До коментар #8 от "VeraТ":

    Ааааа тука в цялата драма българи няма, гледах я по телевизията таз новина и въобще невидях българско име

    Коментиран от #12, #13

  • 11 360 градуса

    9 0 Отговор
    Гръцка фирма вероятно!Те са такива нахални!Цяла нощ работихме,а собственичката си изписваше веждите с българския шофьор!Тя грозна като Парцалана,а шофьора капчица!
  • 12 Дзоро

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Недоволен":

    Няма, значение какво е името, щом ако тази шефка е измамила хората, тя трябва да върне парите и да пюати кредитите! Виновни са и те, но преди писмо да беше, словото бе. Думите също са договор, те отразяват желанието. Ако е истина стореното, шефката заслужава смърт, защото ограбва с лъжа хората! Да вярваш е самоубийсттво понякога, но не е престъпление. Който изкушава друг, за да го измами и окраде, заслужава смърт! По същата причина и почти всички бивюи и настоящи политици тук, понеже ни лъгаха, за да са на власт и облаги заслужават смърт! Не може жената да лъже с думи хората, за да ги обере и да не си плати, понеже нямали разписки! Конфискация на кмуществото и и плащане на дълговете! Ако е истина разбира се, а струва ми се е истина.
  • 13 Дзоро

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Недоволен":

    Тя е текетирала хората, ще ще получат работа, но да изтеглят кредит и е обещала, че ще им ги върне. Тя е измамила и окрала хората, живота им е съсипан с дългове. Тя заслужава СМЪРТ, както и АЛО измамници и мутри и изнасилвачи, крадци на къщи и други?! Тя е МОШЕнник и няма право да не си плати. Името е без значение, тя е измамила невинни, търсещи работа! Смърт, за такива! И да плати с активи на ЕООД ООД или и лично дълговете! Много мошенници станаха и министри и депутати и какви ли не? За МОШЕННИЦИ- смърт!
  • 14 Хаха

    1 0 Отговор
    Много са тъпи тия пуми..., нямам думи
  • 15 Гост

    3 0 Отговор
    А фирмата за бързи кредити как е дала на 73 годишен човек сумата от 12 000 лева?

    Я да се разгледат малко и тези фирми как точно дават кредитите, че това одобряване до 10 мин е много странно.
  • 16 Анадолския

    1 0 Отговор
    Прости помаци