Last news in Fakti

11 Септември, 2018 09:54 6 118 16

Страшилището Татара излезе предсрочно, плаши с мъст

  • ариф-
  • татара

Предсрочно освободен от затвора, намушкал почти до смърт свой съсед, вся паника в пловдивската ромска махала Шекера. Ариф е лежал зад решетките, осъден за опит за убийство преди 8 години. Преди дни той се завърнал в родната си къща и започнал да заплашва жертвата си преди години.

Ноември 2010 година петима мъже са задържани след кърваво меле на улица „Звънец” в махалата. Минути след 22 часа възниква скандал, който завършва с двама ранени – братята Смаил и Хамди Арифови, единият с опасност за живота, пише trafficnews.bg.

„Спомням си като, че ли бе вчера. Имаше Байрям, празнувахме. Брат ми Хамди празнуваше навън в махалата. Прибирайки се късно вечерта, се засякъл на улицата със съседа Ахмет, по прякор малкият Татар. Разменили са си няколко думи, започнали да спорят и накрая всичко прераснало в скандал. Намесили са се двамата братя на Ахмед и баща им Ариф. Аз бях в къщи, когато синът ми плачейки дойде и започна да вика „Тате, тате бият чичо. Всички са въоръжени”. Когато излязох видях петима с брадви и ножове, брат ми кървеше. Аз опитах да му помогна, но в това време Ахмед заби нож в гърба ми. Припаднах и се събудих в болницата”, разказа Смаил Арифов пред наш репортер.

Близо осем години след нападението, 43-годишният мъж все още помни ужаса от онази нощ и кошмарът , преживян от семейството му.

Кървавата картина се е разиграла пред очите на съпругата му, 12 годишния му си и две годишната му дъщеричка. Повече от 6 месеца Смаил прекарал в болница, претърпял две операции. Той е бил с пробит бял дроб и разкъсани две артерии, дни наред е бил в кома. Брат му – Хамди бил с 14 прорезни рани по тялото.

Дълго време след това, той се е опитвал да подреди наново живота си и да забрави. Животът му станал спокоен, но едва след като виновникът получил наказанието си. Интересното обаче е, че не Ахмед влезнал в затвора, а баща му Ариф.

„Ариф Татара пое отговорността за случилото се. Още тогава бяха задържани петима мъже. Никой от махалата обаче не посмя да свидетелства. Тогава Ариф заяви, че той ме е пробол, за да отърве синовете си. Никой не ме потърси в болницата, не почукаха на вратата на семейството ми. Видях Ариф и синовете му едва след месеци в съда. Наведоха глава и не казаха и дума. От тогава ни вест, ни кост от тях”, разказва Смаил.

Животът му влязъл в нормален ритъм. Смаил заминл с брат си за Германия да работят. Натрупали някой лев, той се прибрал у дома. Работи заедно със сина си , занимават се с търговия. Преди седмица ожени и малкия си син.

В петък /7 септември/ Смаил бил причакан от мъж пред дома си. В първия момент той не познал човека, докато последния не проговорил. Това бил Ариф.

„Дойдох да довърша работата, която не успях да свърша преди осем години”, заявил Татара на Смаил.

„Беше осъден на 13 години, но явно е пуснат предсрочно. Върнал се е в родната си къща и е започнал да готви отмъщение. Получих обаждане от племенницата на Ариф. Тя ме предупреди, че чичо й има оръжие. „Не се е върнал за добро”, ми каза тя. Страхувам се за семейството си. Жена ми и малкото ми момиченце са си вкъщи всеки ден. Ами ако им направи нещо? Ако ги осакати? Ако им посегне на живота? Той е дошъл за мъст!”, допълва Арифов.

След заплахите 43-годишният мъж веднага търси помощ в новоизградената приемна в Шекера. Тъй като е нямало никой там, той се отправил към Трето РУП. От там са приели сигнала му, но отново са го препратили в приемната.

„Чаках там, но така и не дойде никой. Позвъних на спешният телефон 112, и помолих да ме свържат с Трето районно, защото не знам какво да права. Трябва да защитя семейството си. Отново ме изпратиха в Трето. След два часа чакане ме приеха, разказах всичко – заплахите и опасенията ми. Униформените уж приеха сигнала ми и казаха, че ще ме потърсят. Не искам нищо, само полицията да защити близките ми. Да защити жителите на улицата, защото всички ги е страх от Татара”, заяви Смаил.

Той се надява думите му а бъдат чути, а сигналът проверен.

В неделя, два дни след като е подал сигнал, Ариф отново го е търсил в дома му. По същото време семейството е било за стока в Димитрвоград. Татарът отишъл у по-големият брат на Смаил. Там пред възрастните му родители заявил, че ще търси отмъщение.

„Ариф и друг път е лежал в затвора. Вече на 60 години, той има богато криминално досие. Многократно е бил хващан да краде от къщи и апартаменти. Днес вече е на свобода. Нямайки какво да губи той готви своето отмъщение, аз съм безсилен”, завършва разказа си Смаил.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Христо

    31 3 Отговор
    Начи не щем да ни занимавате с тея докато няма намесено българче! Най-добре да се пратят всички в Белене и да се самоунищожат!
  • 3 По добре е да се избият:

    28 0 Отговор
    До крак !!и хич няма око да ни мигне !чак цял роман сте изписали!!
  • 4 кани бал

    23 1 Отговор
    След като заплашва семейството му,какво чака по-добре пръв да му резне зелката на тоя кюрд.
  • 5 Eeee

    29 0 Отговор
    Автора,как не те домързя да пишеш толкова много?
  • 6 Синдикат на Ало Измамниците

    23 0 Отговор
    """Повече от 6 месеца Смаил прекарал в болница, претърпял две операции." ""
    И за всичко това сме платили ние, данъкоплатците. Да се избиват един друг, що ни занимавате.
  • 7 Енергия

    5 0 Отговор
    Македонците да му мислят щом е на свобода😂😂😂
  • 8 АМИИИ

    6 1 Отговор
    Татарстан . . .
  • 9 JEEP

    13 0 Отговор
    И тази индианска драма ни интересува защото.....?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ефтини сензации

    13 1 Отговор
    И кой го интересуват трагедиите на циганското простолюдие?

    Коментиран от #16

  • 12 Наблюдател

    7 0 Отговор
    Тоя още не е излязал , и готов да влезе пак , предсрочно се дава на поправите ли те се а тоя за убийство , пари е дал да излезе
  • 13 Бесен Язовец

    4 0 Отговор
    Война и мир по цигански !

    Коментиран от #15

  • 14 Порицай полицай

    5 1 Отговор
    Новоизградената приемна в махалата нямало никой. В 3-то му приели жалбата и я препратили отново в приемната в махалата. Иначе ревем за по-високи заплати,но работа не вършим.Пък сме и с най-много полицаи ма чивек от ЕС. Но сме като директори само в патрулките се возим.
  • 15 Бриго Бичкията

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Бесен Язовец":

    Как така цигани с турски имена?.
    Бъркаш се нещо.
  • 16 икономист

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ефтини сензации":

    Българин съм. От години плюя по политиците да не дават наготово привилегии на цигани гета, само зото някой и НПО искали. Не трябва да се толерира готованството паразитирането на никой даже на партии, роднини чиновници. Защото се изражда системата и търтеите стават повече от пчелите в кошера държава и той рухва. Ето и сега политици крадат и техни хора и народа измира и емигрира. И сред циганите има почтенни хора, трудят се, не крадат. Има и рецидиви, крадци. Четейки новината и коментариите ми става гадно. Повечето се радвате на касапницата, а не е хубаво. Този Татара е бил жесток, разсипал е живота на Исмаил. Страшен е този свят. Виновни са законотворците и тези, пуснали предсрочно убиеца. А този Исмаил с право се страхува, щом Татара е способен на такива убийства.