18 Септември, 2018 16:14, обновена 18 Септември, 2018 16:19 6 597 11

Задържаха шефа на Регионална дирекция по горите – София

  • регионална дирекция по горите – софия-
  • горско-
  • своге-
  • дърводобив-
  • горско стопанство

Прокуратурата претърсва адреси, арестувани са още четирима, разследвани за незаконен дърводобив

Задържаха шефа на Регионална дирекция по горите – София - 1

В момента се извършва специализирана акция на прокуратурата в служебни помещения в Регионалната дирекция по горите – София и Държавното горско стопанство – Своге.

Претърсват се и жилища в София и Своге, както и в база в село Батулия, предаде агенция „Фокус”.

Претърсванията са относно разследване на организирана престъпна група за незаконен дърводобив и търговия с дървен материал от 2014 г., която действа и до този момент.

Разследващите имат доказателства за извършени от ОПГ-то кражби на части от специализирана горска техника, умишлен палеж на автомобил и държане на огнестрелни оръжия без разрешение.

Задържани са ръководителят на групата – директор на Регионална дирекция по горите – София, както и четирима членове на бандата, сред които директорът на Държавно горско стопанство – Своге, двама горски стражари от ДГС – Своге и още едно лице.

Открити са също незаконно държани пет пушки и голямо количество боеприпаси. Претърсванията и разпитите продължават и в момента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Усмивката

    15 10 Отговор
    Партийни борби.Нищо одобено

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Ефтини сензации

    22 6 Отговор

    До коментар #1 от "Усмивката":

    За комунистическото простолюдие всичко е партийни борби. 😀😆😄🎃

    Коментиран от #6, #9

  • 3 гост

    29 4 Отговор
    Някой не си е платил вноската в партийната каса.
  • 4 Една Жена

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Усмивката":

    Когато не можеш да пишеш , не пиши !
    А относно темата , моето мнение е :
    Колкото по - малко хора знаят , толкова по - добре ще се случват нещата .
    Всички знаем , че навсякъде има предатели . ...
    От векове е така !
    Поздрави и мъдрост !
  • 5 The TRAPPER

    19 1 Отговор
    А с ДАИ-джиите от Благоевград дето вземаха рекет и полицаите дето крадоха бензин какво стана ? Сега като им треснат по 3 месеца условно и 200лв. глоба ще им дойде акъла.
  • 6 Хаха

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "Ефтини сензации":

    Aбе, едноклетъчен примитив! Ти четеш ли изобщо коментарите на другите или просто си драскаш твоите глупости? "Усмивката" е ваш соросоиден трол! Защо го нападаш?

    Коментиран от #8

  • 7 Ттоииии

    16 0 Отговор
    Ха ха ха Пепи-петела загази. Тия що дръва изсекоха......
  • 8 Да да

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Хаха":

    Тролове има само на Позитано.! Другите хора реагираме според преценката и убежденията си. Не сме сляпо вярващи и верни до гроб на тези, на които сме гласували доверие и отговорност!
  • 9 Ежко Бежко

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ефтини сензации":

    Хайде стига с това простолюдие, Лорд еВтин. Навсякъде по темите само за простолюдието пишеш. В тролския курс няма ли и друго?
  • 10 Наблюдател

    2 3 Отговор
    За една къручка дърва събрани от сечището 3 годинки лежа човека, а бе те изнесоха дървата в Румъния и обратно си ги внася , острова го се кът както те си знаят , и нищо няма да им направят както на останалите щото са много ама много ,, престъпниците са повече от кокушкарите, ще почакаме ние можем да чакаме ,,
  • 11 Наблюдател

    0 0 Отговор
    Тези минусчета, дето ми ги слагате, да очаквам ли, че съдиите, ще ги осъдят, или , някой не е съгласен с мен,, колко, от всичките акции , проведени, има осъдени, напишете ми имената и в кои затвори са , аз лично ще им ида на сви да не, става въпрос , за хората от нап, даи, кат, надзиратели, полицаи, митничари министри, хайде де пишете , в кой затвор са , ще им занеса цигари от тях ите фабрики