29 Септември, 2018 16:10 2 389 4

Хванатият хероин бил с високо качество

  • хероин-
  • дрога-
  • граница

Рекордна пратка хероин от общо 712,574 кг са задържани на ГКПП „Капитан Андреево“ в два ирански ТИР-а. На 27 септември е отклонен по метода на анализ на риска от митничарите на пункта. Камионът е превозвал плоскости с гипсокартон от Иран за Австрия. Прегледът с рентген не е установил наличие на забранена стока.

Въпреки това е бил разтоварен, а между плоскостите са открити 347,270 кг хероин. По анализ на маршрута и изпращача на легалната стока са проверени още два ТИР-а от Иран. В единия са открити още 365,304 кг хероин. Това съобщиха на ГКПП „Капитан Андреево“ окръжния прокурор на Хасково Иван Стоянов и Георги Георгиев, шеф на дирекция "Митническо разузнаване и разследване" към Агенция Митници.

Пратката е рекорден удар срещу наркомафията. Заловеният наркотик е с високо качество.

Стойността на пратката е за над 46,317 милиона лева. Задържани са двама ирански шофьори. Очакват ги наказания от 15 до 20 години затвор по повдигнатите обвинения за наркотрафик в особено големи размери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянеца

    12 1 Отговор
    Лошата новина е че го заловиха в БГ. добрата за херцарите очаквайте скоро качествената реколта. Нали никой не се заблуждава че този материал ще избяга през комина на някоя пещ.
  • 2 Корадо Катани

    4 3 Отговор
    Нищо не са хванали те! Това е разработка на Интерпол никой не рискува обаче да бъде разтоварен в Сърбия и от ТАМ към З. ЕВРОПА!!
  • 3 Верующ

    1 2 Отговор
    Към министър Маринов:Г-н министър, нали си спомняте , че след задържането на ОГРОМНА пратка с хашиш гръмна БОМБАТА В САРАФОВО ?
    И саа ко правим?
  • 4 Гост

    0 1 Отговор
    Ще повярвам , когато пред свидетели от народа покажат наркотика и го изгорят, ей тогава ще повярвам кво значи 2 ма ирански граждани, нищо, аз мога да напиша, кво то си искам, напоследък, много наркотик щващате бе, и до там, после няма новини , итолкова