Last news in Fakti

1 Октомври, 2018 10:35 1 314 1

Ексшеф на полицията в Асеновград се изправя пред съда

  • димчо темелков-
  • началник на полиция

Бившият началник на полицията в Асеновград Димчо Темелков се изправя днес пред магистратите от пловдивския окръжен съд. Заедно с него са подсъдими са служител в Районното управление, както и шофьор в частно дружество.

Темелков, който беше уволнен преди три години, е обвинен за прикриване на криминални деяния, фалшифициране на действителния брой сигнали за извършени престъпления, злоупотреби.

Заедно с бившия шеф на полицията на Асеновград, обвиняеми са и шофьор на товарен камион в „КМД“ ЕООД-Пловдив за това, че е откраднал от дружеството 21 литра гориво, както и 49-годишен полицейски служител в сектор „Криминална полиция“ към РУ на МВР в Асеновград.

По делото са разпитани 128 свидетели, назначени са експертизи, иззети са и веществени доказателства.

Най тежкото, предвидено от закона, наказание за престъпленията, в които Димчо Темелков е обвинен е лишаване от свобода от две до осем години, както и лишаване от права.

Делото днес е насрочено в разпоредително заседание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емигрант

    3 0 Отговор
    Полицай да влезне в затвора????
    Да ама не
    Мисията невъзможна
    Най много условна и след 3 години в друг град на служба в северна Б.