Last news in Fakti

15 Октомври, 2018 16:50 1 788 5

Защитата на Влайков: Детето и кръчмарят са стреляли

  • лазар влайков-
  • наско тонкев-
  • виноградец

Защитата на Лазар Влайков в лицето на адвокат Елвира Панкова определи като неоснователен протеста на Прокуратурата срещу въззивната жалба срещу присъдата на Влайков за смъртта на Наско Тонкев от село Виноградец, която се гледа от Окръжен съд - Пазарджик, съобщи „Фокус“.

По думите на Панкова Лазар Влайков е отишъл с оръжие в заведението на убития Наско Тонкев, тъй като не е имало къде да го остави, било е в колата и го е взел със себе си. Тя се позова на Наредбата за обществения ред в община Септември, от която става ясно, че стрелянето с пистолет на открито не е нарушение.

„Той не е питан дали носи оръжие, когато е влязъл в заведението. Това е задължение на съдържателя на заведението. Също така не той е трябвало на прекрати стрелбата, както настоява обвинението, а собственика на ресторанта, чието задължение е това. Подсъдимият не е давал оръжието си на детето, той го е дал на Наско Тонкев, който е имал разрешително за притежание и боравене с оръжие. Влайков бе обвинен по време на досъдебното производство и затова, че е бил под въздействие на алкохол и наркотици, но при направената проба с дрегер, не е отчетено наличие на наркотици. Относно алкохол пък не е ясно дали той не е консумирал алкохол след стрелбата, за да се успокои след случилото се“, уточни адвокат Панкова.

Тя допълни, че на този етап с оглед на доказателствата по делото няма причина да се иска по-високо наказание. Според защитата, във фаталната вечер Влайков е носил със себе си 15 патрона. 9 са предадени на полицията, 2 са били в пълнителя, 2 са изстреляни, като единия изстрел е произвело 6-годишното дете, а другия - починалият Наско Тонкев.

„Затова няма умисъл в това престъпление. Все още обаче остава неясно дали за съда е имало пряк или евентуален умисъл. По време на убийството Влайков не е държал оръжие, само го е предоставил на лице с разрешително за ползване на оръжие. Досега в съдебната практика няма подобно дело, което да е завършило с ефективна присъда“, бе категорична адвокат Панкова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдааа

    29 1 Отговор
    Нагло, типично по герберастки !
  • 2 Пешо

    24 0 Отговор
    Каква наредба на общината? Има си специален закон. Тази адвокатка е с купена диплома 100 на 100.
  • 3 Пешо

    28 0 Отговор
    Тия адвокати са много нагли,щом е за пари изопачават всички факти, затова и престъпниците не се притесняват да убиват и крадат.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 некойси

    4 0 Отговор
    Би трябвало да е в затвора за предишни заслуги още преди да може да стигне до кръчмата. Вероятно е един от дейните за региона, който свежда директивите за изпълнение на вожда.
    Във всяко едно населено място има по един или няколко такива като него.