30 Октомври, 2018 09:41 3 160 6

Увеличиха присъдата на Лазар Влайков

  • лазар влайков-
  • септември

Окръжният съд в Пазарджик постанови 4 години затвор за бившия председател на Общинския съвет в Септември

Увеличиха присъдата на Лазар Влайков - 1

Окръжният съд в Пазарджик определи 4 години затвор за бившия председател на Общинския съвет в град Септември Лазар Влайков.

Той е обвинен в това, че не е упражнил контрол върху притежавания от него пистолет, с който 6-годишно дете смъртоносно простреля собственик на заведение. Инцидентът стана в края на август миналата година по време, когато Влайков и приятели са празнували рожден ден.

По време на празника компанията стреляла с газови пистолети. В разгара на празненството Влайков извадил и бойния си "Глок", който, незнайно как, попаднал в ръцете на шестгодишното момче. Експертизи доказаха, че смъртоносният изстрел е произведен именно от детето. Заради това, че не е опазил оръжието си, през месец май тази година Районният съд в Пазарджик определи 3 години и 4 месеца ефективна присъда за Влайков, като съдебният процес беше по съкратената процедура.

Преди две седмици Влайков обжалва присъдата с искане за намаляване. От своя страна прокуратурата поиска максимално увеличаване. Окръжният съд уважи иска на обвинението. Присъдата е окончателна.

В момента Влайков е независим общински съветник в Септември, след като ГЕРБ сне доверието си от него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SAAB

    15 1 Отговор
    Аз НЕ вярвам в тезата , че детето е стрелецът !

    Коментиран от #4

  • 2 впечатлен

    5 0 Отговор
    Много престъпления в България, както и това, се случват поради НИСКА КУЛТУРА, ЛИПСА НА ПРАВИЛА, КРИВОРАЗБРАНА ДЕМОКРАЦИЯ! Властва простащината, безбожието, незачитането на хората, вечното им унижение. Както казват много чужденци, вие сами себе си не уважавате! Човек изпитва усещането, че като нация, като тип хора сме обречени. Нищо не се оправя, престъпността процъфтява, простащината също. Как ще отидеш на празненство, където се пие алкохол, и ще извадиш тъпия си пищов да се хвалиш с него?! Ще се предава от ръка на ръка, докато едно дете дръпва спусъка! За такъв случай не е известно и в циганските квартали, където понякога пада як бой с каквото им попадне. Изключително прост човек и представете си, председател на общинския съвет!!! Нямам думи, просто нямам!
  • 3 Мирослав

    7 0 Отговор
    Не 4, 40 години трябва да лежи този боклук. Да е пример за другите като него, които ще се замислят малко повече, преди да извадят пистолет на пиянска сбирка.
  • 4 държавата на герб

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "SAAB":

    То никой не вярва и не е и за вярване, но въпросния е гербераст, а както знаем герберастите са безнаказани ! Нали се сещаш сега, ще постои малко в затворническо общежитие с облекчен режим и след година, ще си е "излежал" присъдата и отново, ще е големия селски бек !
  • 5 Обективно погледнато

    3 6 Отговор
    Четири години затова, че си забравил пистолета на неподходящо място съвсем не са малко. Да отбележим също, че Влайков не е действителния убиец.
    Ако забравиш тежка саксия в края на терасата и детето я бутне в следствие на което умира преминаващ човек. И за това нещо ти дадат 4 г. затвор как ви се струва.
  • 6 3333

    2 2 Отговор
    Вредата от притежанието на огнестрелно оръжие е винаги поголяма от ползата.