Last news in Fakti

25 Октомври, 2018 10:53 102 472 92

Ето коя бизнесдама хванаха да краде ток

  • бизнесдама-
  • рилец резорт и спа-
  • димитрина калъмбова

Проверката е извършена по сигнал

Служители на ЧЕЗ хванаха благоевградската бизнесдама Димитрина Калъмбова да краде ток за хотела си “Рилец” над Рилския манастир. Проверката е извършена около 18,00 ч. в понеделник, служители на ЧЕЗ заедно с полицаи от РУ – Рила са пристигнали изненадващо при трафопоста на мотела и установили, че електромерът е манипулиран така, че да отчита по-малко от изразходваната реално енергия.

От този трафопост се захранва само хотелът на фамилия Калъмбови, пише struma.bg. На бизнесдамата е съставен протокол за кражба на ток, уведомена е и Районната прокуратура в Дупница. Проверката е извършена по сигнал.

През последните дни са извършвани изкопни дейности от хотела до трафопоста, най-вероятно с цел електропроводът да се положи под земята. Трафопостът е заключван от служител на „Рилец“, за да нямат достъп други хора до него. Хотелът наскоро бе реновиран и за нощувка на един човек се плаща по 100 лв.

Любопитна подробност е, че гръмналият в скандал с кражба на ток стопанисван от Димитрина Калъмбова хотел „Рилец Резорт и СПА“ е номиниран за Балканските награди за туристическа индустрия в категория „Нова дестинация за 2018 г.”.

Не е ясно дали организаторите от „ВИП Комюникейшън” ще оттеглят номинацията заради скандала, награждаването е предвидено на церемония на 5 декември, когато Д. Калъмбова трябва да получи златна статуетка.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КРИБ

    566 6 Отговор
    Не ги е срам тъпкани с пари а бедния българин да им плаща тока.Затвор за олигархическата измет

    Коментиран от #19, #21, #70, #77

  • 2 КАЗАНОВА

    359 13 Отговор
    сега да им сцепят задика
  • 3 яия

    322 9 Отговор
    Тъпа крадла.
  • 4 Радо

    190 33 Отговор
    Щом електромерът е вън от сградата - на улицата, не може да я осъдят, половината електромери по селата са манипулирани срещу съответна сума, от 500 до 800лв съм чувал, Енергото ги хваща, че отчитат по-малко енергия, сменя ги и дотам, ако бяха вътре по къщите е друг въпрос - там директно ги осъждат, но на улицата не можело - това инфо от първа ръка.

    Коментиран от #33, #87

  • 5 Атака

    141 10 Отговор
    А такаааа!!!!!Не зная коя ръка е,но много станаха муфтажиите...!!!
  • 6 Инат

    181 3 Отговор
    Да и окачат снимката на центъра на Дупница и под снимката да пише крадла.

    Коментиран от #80

  • 7 Крадец

    206 14 Отговор
    Не се палете !Ясно е,че подръжката на хотела са го направили,дори без нейно знание .Въпросът е друг.От къде тази,т.н. бизнесдама,има толкова пари,за да направи този скъп хотел и кой и е разрешил да строи,над Рилския манастир !

    Коментиран от #9, #24, #50, #68

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Дедо Грую

    189 3 Отговор

    До коментар #7 от "Крадец":

    Сега крадците ги титлуват "бизнесмени" и "бизнес дами". А хотел "Рилец" е от преди демонокрацията. С една дума ПРИВАТИЗИРАН. Изводите да си ги прави всеки сам. 😊

    Коментиран от #32

  • 10 гост

    208 14 Отговор
    Е това е на Симеонов лика-прилика. Хем богата, хем да краде. Вместо да инвестира 50х.лв във волтаици и генератор на метан, тя ще си купи някое БМВ или пък на любовника си, или пък тя е любовница на някоя мутра. Няма такова значение. Факт, че краденето е национален спорт без оглед на благосъстоянието и възможностите. Дори богатите крадат повече, защото не им пука, докато бедните имат повече страх, че ако ги хванат ще им тръснат глоба, която не могат да платят. Сега този хотел трябва да го изтрият от всички списъци за туризъм. И какво означава в България нощувка на човек по 100лв? Та аз платих 80лв за нощувка в хотел точно зад Ватикана, върнах се тук и в Чифлика ми искаха 140лв за двойна стая без закуска, като при хотелиерството основното перо на разходите е персонал, в Италия рецепционистката взима 1500евро, а в Чифлика момичето каза, че е на 400лв. Това е изнудване.

    Коментиран от #31

  • 11 лозен

    98 10 Отговор
    сега да и дадът награда с АКТ от 50.000 лв и да и скъсат чантата от ръчкане ама якоооо
  • 12 маймун

    124 11 Отговор
    най-големите крадци и рекетьори в тая държава са ЧЕЗ и ВиК , никой не може да откраден повече от тях, а техния грабеж е узаконен.

    Коментиран от #83

  • 13 onq s konq

    55 9 Отговор
    Няма логика от една страна електромера да е манипулиран,а от друга- Хотела да копае към трафопоста за полагане на кабел с цел свързване ПРЕДИ ЕЛЕКТРОМЕРА.Явно журналистът толкова разбира.Особеното в случая е че няма как Хотела да е ЕДИНСТВЕН КОНСУМАТОР В РАЙОНА и ЧЕЗ да не усетят разликата според СВОЯ КОНТРОЛЕН електромер.Между другото съвременните електромери се "манипулират" по 2 начина-или като "въртят" по-бавно" и отчитат около 40% от действителното,или чрез "изключване" от ползватела с ДИСТАНЦИОННО.И в двата случая обаче това става изключително с помощта на служител на Енергото след съответното заплащане.За инфо първият начин лесно се открива от групата за ел.контрол,защото забавеното въртене си установява за секунди с приближаване на специален уред до електромера,без да е необходимо сваляне и разглобяване на електромера.А на злобните лумпени ще кажа да не потриват доволно ръце че Дама /пък и който и да е подобен "крадец"/ ще бъде глобена,защото електромерите СА СОБСТВЕНОСТ НА ЕНЕРЛГОДРУЖЕСТВАТА И ПЛОМБИТЕ ИМ СА НЕПОКЪТНАТИ,т.е. НЕ НОСЯТ НИКАКВА ОТГОВОРНОСТ!
  • 14 Хасан

    46 23 Отговор
    Българка бизнесдама е май ..какво да очакваш..по крадливо племе от ромите

    Коментиран от #22

  • 15 Българин

    55 4 Отговор
    Димитричке, що така крадете всички!
  • 16 кради кради

    51 8 Отговор
    Крадлив траверс!
  • 17 123

    55 12 Отговор
    ние сме си крадлив народ. и по 4000лв заплати да взимаме, пак нещо от някъде ще крадем. дребно. едро. кой каквото може.
  • 18 гост

    72 3 Отговор
    Аз имам познати, които макар и богати, наистина богати със стотици хиляди в джоба или пък над 20х.лв годишен доход пак си крадат и ток и вода. Дори съседите ми крадат вода, без значение колко е малко, имат си черни връзки и две туби с вода да им трябват няма да ги налеят от дома си, а ще слязат от крана да краднат. Народно мислене е това. Но да, хората на ЕРП предлагат срещу няколко стотин лева манипулация на електромера, това го знам и са ми го предлагали. Намаля с 30% или колкото се настрои отчитането. Същото направиха преди 4г. като надуха сметките за тока и падна правителството на Борисов, но никой нямаше осъден, нито признание за вина и никой не получи парите си обратно. Държавата е корумпирана изцяло и всеки търси корупцията весто да се изправи и да понесе съдбата си или да се потруди без връзки и посредничество.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 KEF

    44 7 Отговор
    Гладът създава на капитала права над работниците по-сигурно, отколкото законната царска власт даваше тези права на аристократите. ОБЕДНЕЛИТЕ НАРОДИ СА В БЕЗНАДЕЖДНО РОБСТВО. ТЕ ИМАТ САМО ФИКТИВНИ ПРАВА.

    Бедността принуди народите към тежък труд и ги притиска по-силно, отколкото ги притискаше робството и крепостничеството. От робското си положение те можаха да се освободят, но от нищетата на живота никога не ще могат да се отскубнат. Ние сме вмъкнали в конституциите на държавите права на народните маси, които в същност са фиктивни, а не действителни. Всичките тези така наречени “права” на народа, съществуват само като отвлечени идеи, които никога на практика не ще се осъществят. Каква полза има пролетаризираният работник, който се е превил под тежестта на труда и е потънал в грижи за своята участ, от правата на бърборковците да дрънкат глупости, на вестникарите – да дращят наред с разумното и безброй глупости, щом пролетариата няма от конституцията никаква друга полза, освен трохите, които ние му хвърляме от нашата трапеза, в замяна на неговия глас в полза на нашите предложения, на нашите кандидати и агенти?
  • 21 Orthodox

    32 2 Отговор

    До коментар #1 от "КРИБ":

    Ами как мислиш, че са се натъпкали с пари?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Гинка

    30 5 Отговор
    Само аз ще спра кражбите. Като почна с най-голямата :)
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ОТ ЧИСТОТА

    39 2 Отговор
    „Нова дестинация за 2018 г.”- от Дупница до Гъзница, а от там до Сливенски-женски затвор......
    Трябва да има жестоко наказание...........
  • 26 фжр

    24 5 Отговор
    Бързо още една статия за Путин за отвличане на вниманието - тая сега ще си плати тока и трябва да забравим за НЕЯ!
  • 27 аааа

    40 2 Отговор
    В Хотел Ален Мак в Благоевград е същата работа и там се краде от години....
  • 28 evn

    48 2 Отговор
    То голяма новина,няма хотел нито по морето нито по зимните курорти който да не краде ток,ДДС и каквото може още да се краде.
  • 29 Сеирджия

    40 1 Отговор
    Чудесно е, че най-после посочихте и името и снимката на крадеца! Надявам се да виждаме ежедневно имена и снимки на изнасилвачи, джебчии и подобни. Ако те не се засрамват - тяхна си работа, но ще има други, които ще си помислят преди да посегнат. Покайзвайте ги мол, всеки ден!
  • 30 Ползвател

    45 1 Отговор
    Аз имам електромер на вила, в която не съм ходил с години, и години наред получавам фактури за ползвани от 2 до 6 киловата. Явно ЧЕЗ си начислява и ако това е процентно спрямо реално изразходван ток, кой знае в апартамента, в който живея колко ми надписват.

    Коментиран от #85, #86

  • 31 ttt

    6 4 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Drugiya put ELI kato hodish sas lubovnika si v ciflika se obadi i az da doida ,pozdravi ot men
  • 32 Дядо

    40 2 Отговор

    До коментар #9 от "Дедо Грую":

    Съгласен съм ! Тези най-напред са откраднали хотела , какво остава за някакъв ток !
  • 33 гост

    19 6 Отговор

    До коментар #4 от "Радо":

    Ми не е точно така понеже и електромерите в блока също не са във вкъщи нали да не говориме че трафа на хотела е само за него и достъп до трафа имат само собствиниците има неща който не се доказват или по точно трудно се доказват но има и такива за който просто няма нужда да доказваш каквото и да било

    Коментиран от #51, #62

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 баба меца

    30 6 Отговор
    ето това са богаташите в България които забогатяват на гърба на Народа и продължават да крадат какво се чудите правителството са с тях те ги пазят и лъжят че са ги хванали и уж ще ги съдят мислят че ние им вярвами

    Коментиран от #55

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Мен

    24 3 Отговор
    Тая е циганка нали само те краднат.......
  • 38 Мемфис

    42 2 Отговор
    Тази ако е в Румъния ще я ожулят най-малко 10 год!
    А в нашата комунистическа кочина ...награда “златна статуетка”?!?!?!

    Коментиран от #54

  • 39 Garrincha

    43 5 Отговор
    Колкото е бизнес-, толкова е и дама !
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ПЪЛЕН РЕСТАРТ

    50 5 Отговор
    Кървава революция, Народен съд, пълна национализация, стадиони, крематориуми, разстрели и бесилки, Белене, яко геноцид, масови гробове, терор и ПОГРОМИ, и накрая - ПЪЛЕН РЕСТАРТ !
  • 42 11111

    44 2 Отговор
    Диди Калъмбов...ГОЛЯМ СРАМ МИЛА..като ти работи хотела, Веца на рилска река..що не си плащаш сметките..ама за пластиките няма да останат ПАРИЧКИ. МИЛА ДИДИ ТОВА НА СНИМКАТА НЕ СИ ТИ..СЛОЖИ СИ ИСТИНСКА СНИМКА ПРЕДИ КОРЕКЦИИТЕ..СРАМ, СРАМ АМА ГОЛЯМ СРАМ И УЖАС..!!!
  • 43 1234

    22 6 Отговор
    Нова дестинация ще рече крадене на ток по нов начин.Ами сега никой да не и влиза в хотела и като я обуят с някоя голяма глоба,пак да краде мършата алчна.
  • 44 Тока

    14 14 Отговор
    Който може да краде Якооо...Да го духат ЧЕЗ. Който не може той пищи. Хахааа...
  • 45 месара

    29 2 Отговор
    ква бизнес дама е тоя травестит?! та на кой казвате че е хотела, баща и редови член ли е на бсп_то, или само спонсор, като оня комбайнера?
  • 46 боцмана

    25 2 Отговор
    Добре де , крала ток а сигурно и други далавери е правила , но защо като са я снимали не са я накарали да си свали маската?
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Бако

    10 1 Отговор
    Па то от ЧЕЗ и тн ги дават тези оферти. После ги пишат на моята сметка. После пък са взели оферта да я издънят тая. А ние шматките блъскаме по цял ден.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 селянин от обеля

    22 2 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    Богаташите крадат със човек на ЧЕЗ -на абонамент при него, който манипулира електромера, като задължително условие е е да има постоянна консумация и зимата и лятото, и служителя се отчита на шефовете си на по високо ниво.
  • 52 станко

    16 7 Отговор
    ей ревльовци какво пищите като че ли от вас крала и да ви питам като ЧЕЗ ви надписват сметките както и когато си поискат дали ви е добре
  • 53 Мдаа

    21 5 Отговор
    Не я е срам, да краде от чешките пенсионери, бива ли така???
  • 54 Хм,хм

    15 6 Отговор

    До коментар #38 от "Мемфис":

    В Румъния ЧЕЗ ли им продава тока, умнико?
  • 55 Я па тоя

    9 4 Отговор

    До коментар #35 от "баба меца":

    ЧЕЗ да не е на народа бе, тиквоч!!!
  • 56 чез у гъз

    25 4 Отговор
    Имайте предвид,също,че свините от ЧЕЗ слагат "мостове" по електромерите на хората,а на другия ден-уж хванали ,че някой краде ток... Минава авариината през нощта,поставят ви мост на електромера,вие нищо не знаете и на другия ден се изръсват и констатират ,че има мост,например или електромер ,който те са монтирали през нощта,маниполиран.След това следва глоба от няколко хилади лева.Т.е най-вероятно става дума за разработена от Чез схема за изнудване на хора...В настоящия случай не знам дали е така,но е добре да имате това предвид. Схемата им работо 100% ,защото докато ви "бърникат" в таблото ,през нощта ,вие няма как да разберете-те имат ключ от таблото и са авариина...Всичко е "точно"... Трябва тая долна чуждоземна крадлива измет да я изхвърлиме,най- после от България.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Petko

    19 8 Отговор
    Абе вие вярно сте откачени! Жената е крала от ЧЕЗ, а не от държавата. ЧЕЗ малко ли крадът от нас и парите им отиват в Чехия. Вярно сме си тъпо племе.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Гражданин

    21 2 Отговор
    Те богатите затова са богати,понеже крадат и с гъзовете си ...!
  • 61 Хасан

    15 2 Отговор
    Хората на Запад с идеи,с нов продукт,с много работа забоготяват..а при нас само кражба.се правят пари..
  • 62 Евроглас

    12 1 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    По закон електромерите са собственост на електропреносните дружества. Ние като клиенти нямаме достъп до тях. Идва си инкасатора и той отваря с негов ключ таблото.
  • 63 Метгонтан

    11 0 Отговор
    Искам от енергото да ме изпратят аз да я накажа .
  • 64 Мдаа

    13 2 Отговор
    " Хората на запад" крадат цели енергийни дружества, ресурси, заводи, каквото не могат да ни откраднат го унищожават, децата ни крадат , мозъците им промиват, затуй сме на тоя хал, а ние сме кокошкари, занимавамр се с ток, коли и други подобни глупости!

    Коментиран от #71

  • 65 Гого

    9 1 Отговор
    Абе ЧЕЗ вече сигурно е станало държавно та ревете. Що не реве Гинка?
  • 66 Ха ха

    20 0 Отговор
    Половината хотели в България крадът ток с манипулация на електромерите. Това е положението..
  • 67 Окраден

    20 0 Отговор
    Всички, работели по хотел Рилец бяхме измамени от Димитрина и Методи Калъмбови. Това е истината, която я знаят в региона и заради която те имат репутацията на измамници.
    Съдим ги и дано има правосъдие, за да не пострадат други от тези “бизнесмени”
  • 68 Noki

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Крадец":

    Дарение ли е тока?
    Смешен си
  • 69 Пффф

    6 1 Отговор
    Всеки гледа лесния начин на живот. Да спести някой лев. Ами тези на които им краде тока са глупаци? Май тя е глупачка. Да влиза в затвора да я лижат там.
  • 70 xaxa

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "КРИБ":

    shte ima da chakash da chyesh che e v zatvora 😁😁😁
  • 71 Анонимно

    4 0 Отговор

    До коментар #64 от "Мдаа":

    И какво да преминем към по мащабни кражби ли?Какви ги говориш?
  • 72 Онзи

    11 1 Отговор
    Красимир Владимиров( собственика на "ноар") от край време оправя електромерите на Калъмбови и на другите собственици на заведения.
  • 73 Горката

    9 2 Отговор
    Е бедна, затова краде.
  • 74 незнайко

    10 3 Отговор
    Далече в потеклото си Димитрина Калъмбова явно има ЦИГАНСКА жилка !!!
  • 75 Лечителя

    4 1 Отговор
    Най големия крадец е самото ерп, а относно глобата то 90 на сто ще падне в съда. Бъдете сигурни. А разследването ще приключи на ниво ройонно управление със заключението че не е открит шзвършителя. Споделям личен опит. Хващан съм многократно и ако не мине с 1000 лв. рушвет на служителите от отдел НТЗ тогава доначислението се жали в съда и там решават почти винаги в полза на крадеца.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 цска

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "КРИБ":

    да си смени дружеството,подала се е на изкушението ,да се изповяда.хора сме грешим
  • 78 Тест

    3 1 Отговор
    Не е нужен протокол а да ги вкарат в затвора
  • 79 Съпричастна

    5 0 Отговор
    Тя няма да е бизнес дама, ако не краде. Ха, ха. Какъв бизнес, какви дами?
  • 80 Гурбетчия Ханко брат

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Инат":

    Тя е от Благоевград
  • 81 Бате Пешо

    3 1 Отговор
    Краденето в България е протежирано от правителствата без значение кое. Монополистите правят каквото си искат и по този начин всички ние сме осъдени без съд да им плащаме прищевките. Крайно време е народът да поумнее. Но пък дори и да поумнее нещата са необратими по понятни причини. Ако пиша нещо по конкретно със сигурност модератор ще извади голямата гума.
  • 82 Misho

    3 0 Отговор
    A ne be ,nai skapia tok plashtame koito moje da krade
  • 83 Казуар

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "маймун":

    Загубата от кражбите на ток се включват към цената за клиентите. Например за ЧЕЗ се признават 12 процента от Регулатора.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Също потърпевши

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "Ползвател":

    Да и в наша къща в която никой не живее всеки месец имаше по няколко квт -явно се манипулират по някакъв начин-ние сме към EVN.Малко късно видях темата но няма значение!
  • 86 Също потърпевши

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Ползвател":

    Да и в наша къща в която никой не живее всеки месец имаше по няколко квт -явно се манипулират по някакъв начин-ние сме към EVN.Малко късно видях темата но няма значение!
  • 87 Калбо

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Радо":

    Това Означава че българите крадът ток повече от циганите едните крадът да забогатеят . Бедните българи както и циганите да оцелеят обаче това не значи че ги оправдавам къде е джанбаски да го чуя ка ще коментира това. мръсън паспортаджия
  • 88 Веселин ч.

    2 1 Отговор
    Ами енергото краде от хората,защо хората да не крадат.ама такива прости сте..
  • 89 Дядото

    6 0 Отговор
    ....Ха...такааааа!!!! ама то то и българите били крадливи бе...!?! Хич не го вярвам....!!? :) Че и за награда за бизнес и туризъм е предложена....брейййй!!! Ама то затова ли туризма ни запада все повече....А ???? Абе я както сте почнали,карайте наред с проверките да видите...!!!! Черните роми на шведи с англосаксонско възпитание ще ви се видят !!!:)
  • 90 Цветелин Кунчев

    1 0 Отговор
    Кражба му е майката
  • 91 ТРОПЧО

    1 1 Отговор
    И КО ЩО ЦИГАНИТЕ НЕ ГИ СНИМАТЕ КАТО КРАДЪТ АМИ САМО БЪЛГАРИ ТОВА ЦИНГАНИЯ ЛИ Е И
    И БЪЛГАРИЯ ЩОТО ВИ Е СТРАХ ДА НЕ ВИ ОСЪДИ НЯКОИ ЦИГАНСКА ОРГАНИЗАЦИЯ НАЛИ КРАДЯЛА ТОК АМИ ДА ТОЗ СКЪП И НЕКАЧЕСТВЕН ТОК ЩО ДА ГО ПЛАЩАМЕ КЪИТО МОЖЕ ДА КРАДЕ ХЕ НЕ СА ЗА СЪЖАЛЕНИЯ СЕ ЗАГУБИ ИМАЛИ ЙМИ ДА СИ ОДЯТ ЩО СТОЯТ ТУКА ЩОТО ЛА ЙТ СТОТИЦИ ЛЕВОВЕ ДАВАТ ЗА РЕКЛАМИ И ГУБЕЩИ БИЛИ КАХО Й И СЕ НЕ ИМ СХИГЙТ СРЕДСТВА ВИНЕТКИ ПЪТЕН ДАН К И СЕ НЕ ИМ СТИГА ЙДИ МОЛЯ ВИ СХИГА С ТЕЗ НОМЕРА ПО МАЛКО ЗЙДЕЛЯИТЕ ЗА ВАС НЕ МОЖЕ 50 НА 50
  • 92 Не ми пука

    3 0 Отговор
    Ами скучно е без ток ко да прай жината😂😂😂