25 Октомври, 2018 17:50 84 632 20

Къде е днес синът на Райко Кръвта?

  • райко кръвта-
  • марио василев-
  • георги илиев

30-годишният Марио Василев се е покрил в чужбина и няма намерения да се връща в България

Къде е днес синът на Райко Кръвта? - 1
Райко Кръвта

С 3 куршума в главата маскирани наемни убийци ликвидираха пернишкия наркобос Васил Арарски - Райко Кръвта преди 13 години пред очите на сина му Марио.

17-годишният тогава младеж изпада в шок, след като баща му се строполява безжизнен до него, припомня "Телеграф". Днес вече 30-годишният Марио Василев се е покрил в чужбина и няма намерения да се завръща в България, твърдят хора от пернишкия ъндърграунд.

Убийството на Райко Кръвта през 2005 година буквално обезглави криминалните среди в Перник. Сред местната престъпност цари хаос, появяват се и т.нар. шанаджии, които пласират наркотици безконтролно и не се отчитат на никого. Още тогава се заговори, че убийството на Райко Кръвта е вендета заради ликвидирането на Главния Георги Илиев два месеца по-рано в курорта "Слънчев бряг". Според перничани отговорни за убийството са хора от групата на Федята.

Други обаче твърдят, че висаджиите са изпратили директно килъри от София. Райко Кръвта е убит точно в 21:20 ч. пред хотел "Струма" в центъра на Перник. Както всяка вечер, 35-годишният престъпен бос седи на маса пред ирландския пъб "Есмералд" до хотела. След като изпил питието си, Кръвта тръгнал към паркинга пред "Струма", където била паркирана колата му. По средата на улицата обаче мъжът се свлича на земята, целият в кръв. Никой не чул изстрели, в това число и собственият му син Марио, който е само на няколко метра от него.

Няколко очевидци обаче видели пернишко "Ауди Б4", което изчезнало в тъмнината с мръсна газ. Ужасени от покушението перничани веднага повикали полиция и "Бърза помощ". След минути лекарите качили тялото на Райко в линейка и тръгнали към близката болница "Рахила Ангелова", а след това го закарали в "Пирогов". Той обаче издъхнал още по пътя.

"Синът на Райко - Марио, замръзна на място. Не можеше да повярва на очите си", разказват очевидци на разстрела. По думите им младото момче било в шок от неочакваната атака. Оказва се, че в суматохата е ранен и катаджията от София Николай Цветков. Полицаят също е откаран с линейка в "Пирогов" в критично състояние. За минути мястото почернява от полиция. От София се изстрелват тогавашните шефове - главният секретар на МВР Илия Илиев и директорът на СДВР Румен Стоянов, с тях е и полицейският началник от Перник Тодор Илиев. На улицата, където е убит Арарски полицаите намират 10 гилзи. Стреляно е с автомат.

Говори се, че Кръвта развалил рязко отношенията си с Главния Илиев, след като отклонил за себе си пратка с лодки кокаин от Латинска Америка. Според разследващите в покушението на 25 август 2005 година пред комплекс "Мултиплейс" в Слънчев бряг са замесени хора от т.нар. 12-членна банда за мокри поръчки, наречена медийно "Килърите 3", с лидер бащата на Райко Васил Василев - Бай Весо. Оперативната информация обаче не стига за обвинение. Версията за мотивите за ликвидирането на Главния е свързана с конфликт след отклоняването на 50 кг. кокаин за над 6 млн. лева. Белият прах бил нещо като хонорар за Илиев от по-голяма пратка, която достигнала до Европа с лодки през Атлантическия океан по т.нар. Път на кокаина от Латинска Америка. Посредникът при сделката обаче предал коката на Кръвта. Босът на ВИС 2 обаче разбрал, че са го изиграли и потърсил сметка от някогашният си авер - Кръвта. Двамата влезли в тежък конфликт. След молби Главния дал отсрочка, а това време било достатъчно на Кръвта да организира покушение.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ганю Ганев

    57 3 Отговор
    Господ здраве да им дава
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 месара

    94 5 Отговор
    колко подробна и дълга статия! ние сега какво, да плачем ли, или паметник да издигаме на кръвта?! за кого е предназначена тая статия? такива статии не трябва да има, защото такива като тоя стават герои за младите!
  • 6 Пепо

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "ебани журналисти неграмотни":

    Я дай линк да видиме как е изглеждал според теб

    Коментиран от #8

  • 7 Миле Китич

    50 1 Отговор
    Още доста боклуци има за чистене.Главни второстепенни всичко на нашия геъб
  • 8 Джисъса

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "Пепо":

    Благо джисъса преди да стане ритнитопковец нали
  • 9 Будалата

    44 6 Отговор
    Нещо не вдявам. Кръвта на 35 а синът му на 17.Като прибавим още 9 месеца към лапето. Излиза че Райко станал баща още със сополи по лицето. Да не е цигане туй Райко бе?

    Коментиран от #13

  • 10 Антонн

    33 2 Отговор
    Защо ни занимавате с екскременти,Марио Василев?
    Той е известен защото баща му е утрепка или?
  • 11 Брат ми

    28 3 Отговор
    Местим го у десно.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гост

    24 0 Отговор

    До коментар #9 от "Будалата":

    Галина Грудова е бивша любовица и мутреса на Райко Кръвта, а настояща метреса на Дидие Щосел- шефа на НТВ, от когото ражда инвитро близниаци понастоящем е партньор и мениджър в компанията за луксозни имоти Юник Естейтс, където разпределя приходите от далаверите с луксозни недживими имоти!

    Коментиран от #14, #16

  • 14 Усмивката

    15 1 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Впечатляващо.На туй не му ли викаха мафия.И казваш в настоящо. ПО време на мандата на правителството Бойко Борисов 3.
  • 15 vasik atanasova

    7 6 Отговор
    този беше голям килър
    брутален
  • 16 Ники

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Евала това поне е добра информация ...
  • 17 НЕ!! НА ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ!!!

    8 1 Отговор
    Смешно е ! На такива статии не знаем.. Да плачем ли ? Да се смеем ли ? Все едно четем приказките от 1001 нощ на Шехерезада! Такива журналисти са срам за професията!!! Нема такава държава.... Лошото е, че не запознати със истината хора се връзват на “ последните, актуални и неморални новини!!! Срам и позор !!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.