26 Октомври, 2018 18:11 2 558 14

Прокуратурата обвини Иво Прокопиев в пране на пари

  • иво прокопиев

Софийска градска прокуратура е обвинила председателя и членовете на Съвета на директорите на „Алфа Финанс Холдинг“ АД - Иво Прокопиев, Константин Ненов и Иван Ненков, в пране на пари, съобщиха от държавното обвинение.

До повдигането на обвиненията се стигнало след разследване за престъпления по служба, извършени от служители на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма във връзка с изпълнението на концесионните договори с „Каолин“ АД в град Сеново.

В хода на разследването са назначени множество експертизи, заключенията на които са в процес на изготвяне.

На 23 април т.г. в прокуратурата е постъпил сигнал от председателя на КПКОНПИ, ведно с материали от извършена проверка от Комисията. В сигнала и приложените към него документи са посочени множество факти и обстоятелства, които са послужили като основание за започване на разследване и за пране на пари, касаещо продажбата на придобити от „Алфа Финанс Холдинг“ акции от капитала на „Каолин“, представляващи 100% от капитала на „РМД Каолин 98“ АД, на регистрирано на 20.12.2012 г. в местния съд в Кьолн, Германия дружество „Кварцверке ГмбХ“.

Въз основа на проведените допълнителни действия по разследването са събрани доказателства, обосноваващи ангажиране на наказателната отговорност на Иво Прокопиев за пране на пари, в качеството на председател на Съвета на директорите на „Алфа Финанс Холдинг“.

Към наказателна отговорност за пране на пари са привлечени и членовете на Съвета на директорите на компанията - Константин Ненов и Иван Ненков.

Обвиняемите са с мерки за неотклонение „Подписка“.

Иво Прокопиев е обвиняем, заедно с бившия вицепремиер Симеон Дянков, и по делото за продажба на занижени цени на държавния дял от 33% в енергоразпределителното дружество EVN, напомня Канал 3. Те са обвинени за извършване на длъжностно престъпление, от което са настъпили значителни вредни последици (близо 28 милиона лева щети на държавния бюджет).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антей

    18 3 Отговор
    Защо ли като се "осе@е" някой от управляващите, веднага започват показни акции за задържани и разследвани "бизнесмени"......, някаква закономерност, май има......😂😂😂
  • 2 машината

    11 4 Отговор
    Идат избори, а с тях и риска от загуба на кокала и си гарантират победата авансово! "Есть человек — есть проблема, нет человека — нет проблемы." Видимо се удрят "спонсорите" на противника и "опозицията" та, какво друго да си помисли човек ?

    Коментиран от #4, #11

  • 3 Коментар

    17 1 Отговор
    Симулиране На Правова Държава😊

    Коментиран от #9

  • 4 машината

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "машината":

    Само не ме разбирайте погрешно Прокопиев е соросоид от класа и изобщо, ама изобщо не ми е симпатичен ! Трябва да се гледа обективно на фактите, а в този филм добри герои няма !!!
  • 5 Комунист

    4 4 Отговор
    А КУРНЕЛЧЕТО,и другите другари кога?
  • 6 Психопат

    10 3 Отговор
    Боко главоча и Дебелия ще ограбят и този боклук...парата сменя собственика.
  • 7 Bahti

    1 0 Отговор
    Направо съм в Потрес! Хахахахахха
  • 8 Шарлатанче

    5 3 Отговор
    Прокуратурата в каквото и да го обвини няма да сбърка. А Ивчо ще се бръкне този път дълбоко. Сотирката няма да го пусне лесно.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Вова

    2 0 Отговор
    Разбирате ли защо е имало и ще има пак "Народен съд"?
  • 11 Petar Kimonov

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "машината":

    Брат, не че нещо, ама поне ползвай Гугъля да ти оправи падежите, полиглот...
  • 12 Недоумяващ

    0 1 Отговор
    Стига бе,немоем да повервам,туй червенобусковче краднало!!!
    Май щеда е черврно боклуче?
    АНАТЕМА-БСП,ДПС,СДС,ГЕРБ и
    тем подобни.!!!
  • 13 Гост

    0 0 Отговор
    Ма нидей така уе чуек ти ма утрепа...
  • 14 КРИБ

    1 0 Отговор
    Смърт за този разрушител на човешки съдби