27 Октомври, 2018 12:13 3 371 21

Цацаров: „Полимери” е само началото за Баневи

  • иво прокопиев-
  • сотир цацаров

Разследваме Прокопиев като бизнесмен, а не като издател, обясни главният прокурор

Иво Прокопиев е разследван не като издател, а като бизнесмен и по-конкретно за "Каолин". Твърденията, че бил подведен под отговорност, защото неговите издания пишели срещу корупцията, не отговарят на истината.

Това заяви в Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров, който участва в национална среща на съдебните медици, съобщи Канал 3.

Обвинител номер едно се въздържа да посочи конкретни подробности за Прокопиев и уточни, че е обвинен за пране на пари.

Тече процедура по екстрадиция на семейство Баневи във френския съд. Двамата ще бъдат разследвани за пране на пари и длъжностни престъпления, каза още главният прокурор.

Бизнесменът Николай Банев и съпругата му Евгения са били арестувани в Ница при акция на френската полиция, след издадена Европейска заповед за арест. Разследването за момента срещу тях е свързано с дейността на приватизирания завод „Полимери“ АД.

"Баневи ще бъдат разследвани по няколко обвинения, „Полимери” е само началото, добави още Цацаров.

Цацаров каза още, че издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви също е в ръцете на френската полиция и очакват скоро те да бъдат намерени.

Главният прокурор също коментира и случая с Димитър Желязков - Митьо Очите. "Приключила е процедурата по екстрадацията в турския съд и предстои връщането му в България", посочи Цацаров.

"Кога точно ще бъде предаден Димитър Желязков, зависи отново от турския съд", заяви още той. На 2 август бяха задържани 19 души, за които имаше данни, че са свързани с организирана престъпна група на несебърския бос Митьо Очите. Задържани под стража обаче останаха 5. От всички с обвинения в неизвестност беше само общинският съветник от Несебър Пейко Янков, който се издирваше с червена бюлетина. Няколко дни след това и той беше задържан. Димитър Желязков беше под стража в Турция от август досега.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мизирабъл

    20 3 Отговор
    Като за ония парвенюта Арабаджиеви ли? Смешник, маша на Тиквата !
  • 2 München

    38 7 Отговор
    Браво!!! Сега искам и вас с г-н Борисов и Цветанов да разследват, ама истински. Тогава ще повярвам в бъдещето!!!
  • 3 МАК

    37 1 Отговор
    А трябва не само тия !!!! Трябва да почнат от Костов и сие и след тях и да бъдат вкарани в затвора до живот и отнето всички изкрадени пари и имущество!!тогава ще повярвам за надежда за тая държава

    Коментиран от #4

  • 4 goni

    28 1 Отговор

    До коментар #3 от "МАК":

    Е! Кой смее да пипне Ванката!Той пасе костенурката Гошо!:) Сигурен съм че като почине ще бъде погребан с почести! Като един от строителите на съвременна България! Бог да я прости! Не случи на народ!
  • 5 куку руку ку

    17 2 Отговор
    То на прокопиефф съдбата ще му върне за стореното на хората от Меричлери. Един наш астролог миналата година каза, че до 2017-та кой крал, крал. След 2018-та махалото ще се задвижи обратно и ще започне да се връща краденото, по един или друг начин.

    Коментиран от #11, #15

  • 6 Психопат

    25 0 Отговор
    Няма нито един осъден НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ още....само се ограбват един-друг вълците....
  • 7 Guðmundsson

    16 1 Отговор
    Абе само като видя това дебело прасе се сещам, че наближава Коледа. Време е да заколи прасето.
  • 8 Guðmundsson

    15 2 Отговор
    А на това прасе му знам къде мму е колибата в Пловдив, ама има жандармерия отпред. Колкото и да го пазят пак ще пукне. Дай боже да е скоро и да му е мъчително!!!
  • 9 Алексей

    23 0 Отговор
    А Цветелина Бориславова кога ?

    Коментиран от #10, #12

  • 10 Простьо

    15 1 Отговор

    До коментар #9 от "Алексей":

    Е чакай баце...Тя е от другият отбор.
  • 11 Истината

    13 2 Отговор

    До коментар #5 от "куку руку ку":

    Бойко и Шиши ще върнат заграбеното? Не го вярвам.
  • 12 goni

    10 0 Отговор

    До коментар #9 от "Алексей":

    Цвети може да е на години, ама...! Верно че беше банкерка номер едно,ама остана верна!
  • 13 Шарлатанче

    9 0 Отговор
    А твоето начало кога ще дойде.
  • 14 Простак

    12 0 Отговор
    Ала - бала , прах в очите на народа
  • 15 Човек от народа

    10 2 Отговор

    До коментар #5 от "куку руку ку":

    Дай Боже скоро да стане ! И да сме свидетели на справедливостта !
    Всеки, който е работил и работи против интересите на България и народа да си получи заслуженото !
    За ББ и шайката, около него също се отнася !
  • 16 Пешо

    6 0 Отговор
    Прасето каза "грух-грух"!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 анонимен

    1 0 Отговор
    колко душици изгоряха с "АКБ ФОРЕС"
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Усмивката

    2 1 Отговор
    А Цветелина Бориславова .Нейният ред кога ше дойде.
  • 21 Усмивката

    1 0 Отговор
    През юли 2006 г. Цветелина Бориславова става почетен консул на Република Исландия в България. Назначена е по предложение на исландската страна......В началото на 2009 г. Цветелина Бориславова продава част от дела си в СИБанк на „Novator Finance Bulgaria“ - Люксембург, собственост на исландския милиардер Тор Бьорголфсон (Thor Bjorgolfsson), като запазва 22% участие и остава председател на Надзорния съвет на банката.[3].......
    Тор Бьорголфсон......???Бьорголфур Тор Бьорголфсон е исландски предприемач, бизнесмен, милиардер, по-известен по света само с фамилното си име Тор Бьорголфсон или съкратеното Тор. Бивш председател е на „Щраумер инвест банк“ и управяващ инвестиционния посредник "Новатор партнерс".......
    След дипломирането си заминава за Санкт Петербург, Русия, където става търговски представител на „Пепси кола“. Подхваща успешни бизнес начинания в града, където по това време комисията за външноикономически отношения към кметството се оглавява от Владимир Путин (между 1991 и 1996). През 1997 г. с руски бизнес партньори основава пивоварна и бутилираща компания, контролирана от негови офшорни компании в Лимасол, Кипър. Компанията се превръща в най-бързо развиващата се пивоварна в Русия и е продадена през 2002 г. на „Хайнекен“ за $400 млн..........
    След 2000 г. Тор се завръща в Исландия и основава множество предприятия в страната. Оттогава е почетен консул на Русия в Исландия.