Last news in Fakti

19 Ноември, 2018 16:55 2 490 5

Съдят анестезиолог за смъртта на пациент

  • анестезиолог-
  • разлог-
  • мбал-разлог

Д-р К.Т. от МБАЛ-Разлог е обвинен във фатална немарливост

Съдят анестезиолог за смъртта на пациент - 1
Снимка: МБАЛ-Разлог

Окръжна прокуратура в Благоевград е предала на съд д-р К.Т. по обвинение в немарливо изпълнение на дейност при упражняване на медицинска професия, с което причинил смъртта на пациент.

Обвиняемият работил като лекар-анестезиолог в „Хирургично отделение“ в МБАЛ-Разлог. На 06.04.2011 г. той изпълнявал задълженията си в операционна зала. При въвеждане на пациента в анестезия, с поставяне на ларингоскоп, той причинил разраняване на лигавицата на твърдото небце и разкъсване на мекото небце, дълбоко разкъсване на лигавицата на глътката и задната стена на гълтача, достигащо до мускулния слой. В резултат на тези му действия последвала механична асфикция от запушване на дихателните пътища с вдишване на кръв.

В създалата се ситуация обвиняемият проявил бездействие, не извършил основни действия при анестезия и не осигурил готовност за прилагане на алгоритъм за трудна интубация. К.Т. не приложил и редица други методи, допълнителни средства и техники за осигуряване на проходимост на дихателните пътища, установени с медицински стандарт „Анестезия и интензивно лечение“.

Предстои делото срещу обвиняемия К.Т. да продължи в съда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    12 8 Отговор
    Кой беше казал, че като нямаме какво друго да изнасяме, ще изнасяме лекари? Кой кой кой..... Всъщност голяма част от лекарите останали тук, са такива, дет не ги искат и за болногледачи в Германия примерно.
  • 2 До 666

    3 6 Отговор
    Къв ти е проблема? Събираш 5-6 цифрена сума с кампания и се лекуваш навън. Поне като те уморят там няма да го публикуват тук
  • 3 ешеушуш

    3 3 Отговор
    да ама не ---знаеш ли кога ще осъдят лекар -точно никога . в практиката май няма осъден лекар и няма и да има
  • 4 експерта

    2 0 Отговор
    после са чудят што ги бият
  • 5 ЕКСПЕРТА

    1 0 Отговор
    ПРИ АНЕСТЕЗИЯТА НА 10 ЧОВЕКА 1-ИН УМИРА,Т.Е. ШАНСА ДА УМРЕШ ПРИ ОПЕРАЦИЯ С ПЪЛНА УПОЙКА Е 1-НО НА 10.