Last news in Fakti

22 Март, 2012 13:02 1 291 0

Кирил Рашков не се чувствал виновен

  • кирил рашков-
  • цар киро-
  • не се чувства-
  • виновен
Кирил Рашков  не се чувствал виновен - 1
Снимка: БГНЕС

Кирил Рашков заяви пред Пловдивския окръжен съд, че не се чувства виновен и иска да бъде оправдан. Той обжалва присъдата си от 3 години и шест месеца затвор, постановена му от Районния съд в Асеновград,. Рашков бе обвинен и осъден за това, че на 23 септември миналата година в Катуница е заплашил с убийство Веселин Христов и Иванка Петрова - вуйчо и леля на убития Ангел Петров.
Адвокатите на Рашков поискаха оправдателна присъда или сегашната да му бъде намалена. Те изтъкнаха като причина тежкото здравословно състояние на Рашков.
Адвокат Хари Харалампиев  заяви, че съдът е поставен в една екстремална обстановка, както и за пореден път бе категоричен, че по това дело няма достатъчно доказателства. "Явно е, че оправдателна присъда спрямо Кирил Рашков няма да има . Аз не съм правил сюжети за нов разказ, а се позовах на доказателствата, каза Харалампиев по отношение защитата си, каза адвокатът.. Той поясни, че между двата рода - на Веселин Христов и на Кирил Рашков, е имало многократно взаимни оплаквания и жалби в полицията за закани. Полицаите – Бойчев и Кишев са чули закана от страна на Христов спрямо Рашков, в която Веселин казва: „Кой ви позволи да минавате през тази улица, ще ви избия цигани мръсни”. Тази жалба за закана за убийство също е подадена, където трябва, но прокуратурата е глуха по отношение на жалбите на Рашкови и особено настървена по отношение жалбите срещу него, каза Харалампиев.

Веселин Христов от своя страна  показваше, че е възмутен от това, че му се приписват обвинения за заплахи, които никога не е правил.

В съдебната зала отново имаше жители на Катуница, които следят процесите. Те коментираха, че човекът, който е насаждал страх в селото е именно Рашков, а полиция и прокуратура са оставали глухи по отношение на техните жалби, подавани многократно.

Веселин Христов показа пред медиите съобщение, изпратено до него чрез социалната мрежа Фейсбук от Кристиян Рашков. В него внукът на Рашков му отправя закани и го обижда. Копеле бездетно, другия път ще се набараме някъде очи в очи и ще останем или аз, или ти!", гласи част от съобщение във Facebook, публикувано от внука на Кирил Рашков – Кристиян в профила на Веселин Христов – вуйчото на прегазения миналия септември в Катуница Ангел Петров.
В срок до един месец Пловдивският окръжен съд ще се произнесе с решение по жалбата на Кирил Рашков.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА