Last news in Fakti

2 Февруари, 2012 15:45 2 114 0

Срамувам се и съжалявам, искам условна

  • кирил рашков-
  • катуница
Срамувам се и съжалявам, искам условна - 1
Снимка: БГНЕС

„Срамувам се и съжалявам. Искам условна присъда. Това заяви днес пред Окръжния съд в Пловдив внукът на Цар Киро – Кирил Рашков-младши, който обжалва присъдата си от осем месеца лишаване от свобода заради закана за убийство.

Заплахата е изречена часове преди кървавата трагедия на 23 септември в Катуница, когато бус с роми, близки на дядо му Цар Киро, прегази 19-годишния Ангел Петров.

Първата инстанция - Районен съд Асеновград, постанови 8 месеца затвор при първоначален общ режим, присъдата да се изтърпи в общежитие от отворен тип. Рашков-внук трябва да плати и 2000 лева обезщетение за неимуществени вреди. Гражданският иск на Веселин Христов за 10 000 лева беше отхвърлен.

Адвокатът на Кирил Рашков-внук - Димитър Ангелов представи пред съда медицински епикризи за здравословното състояние на децата на клиента му – момиченце и момче. Едното е болно от бронхопневмония, а другото от асма. По думите на защитника Кирил Рашков-младиш полага грижи за тези две деца, работи във фирмата на баща си и затова настоява за условна присъда. Епикризите бяха приети от съда.

Другите две страни атакуваха доводите на адвоката на Рашков с това, че той се ползва с лоши характеристични данни, пътува често в чужбина и е съмнително как полага грижи за децата след като често отсъства. Освен това не е ясно като какъв работи във фирмата на баща си.

След като изслуша трите страни и техните искания и доводи, съдът закри заседанието. Магистратите ще се произнесат до едни месец по жалбите.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА