Last news in Fakti

7 Януари, 2019 15:42 4 622 10

Бивш полицейски шеф излезе от ареста, купонясва по барове

  • георги илиев-
  • раковски-
  • полицейски шеф

Георги Илиев посрещна Нова година на свобода

Навръх нова година, бившият шеф на полицията в град Раковски – Георги Илиев, се е прибрал у дома. Той е напуснал ареста, след като е изтекъл законоустановеният срок, съобщи TrafficNews.bg

Илиев прекара няколко месеца зад решетките по обвинение за подкуп чрез изнудване и използване на служебно положение. Илиев, заедно с още трима полицейски служители, поискали 20 000 лева от търговец на цигари без бандерол, за да бъдат унищожени материалите по делото срещу контрабандиста.

Двамата служители - 31-годишният Валентин Гоцев и 33-годишният Желязко Колев, на които Илиев е дал по 1000 евро от подкуп, са освободени под парична гаранция. И двамата са направили пълни самопризнания.

По време на разследването е установено, че Илиев е поискал 20 хиляди лева подкуп от контрабандист. Последният е бил ограбен от един от задържаните преди година полицай Стефан Модев до Лаута.

Няколко месеца след грабежа, през март 2017, контрабандистът бил извикан с призовка в РУП – Раковски. Там Гоцев и Колев му показали разследване срещу него за контрабанда и му заявили, че срещу 20 000 лева ще унищожат материалите по делото. Синът на контрабандиста ги предал на Модев. Той от своя страна разделил парите с началника Илиев и двамата му съучастници.

Преди да бъде освободен на Илиев му е бил предявен обвинителен акт, който обаче е бил върнат в прокуратурата, тъй като в него имало допуснати грешки. Междувременно обаче изтекъл срокът, предвиден за задържане и ексшефът бил освободен от ареста.

Илиев е посрещнал Нова година със семейството си, а два дни след това е бил забелязан в нашумял нощен клуб. Там е бил с компания до ранни зори.

Предстои внасяне на обвинителния акт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един от вас

    34 1 Отговор
    Т.е. прокуратурата е за бой!Грешките може и да са били умишлени!
  • 2 Коментар📝

    24 1 Отговор
    Браво Точно Така се Постъпва в Една.
    ЖУУНГЛА
  • 3 Тупан

    22 1 Отговор
    Кандидат главен секретар е тоА
  • 4 ааа

    8 13 Отговор
    Чета едни тъпи коментари, престанете с глупостите кой знае кой не знае пише коментари без да е запознат със законодателството на страната ни. Прочетете подробно Закон за изпълнение на наказанията и задържане под стража.
  • 5 Система

    14 1 Отговор
    Това е България.
  • 6 впечатлен

    16 1 Отговор
    Полицейска рапсодия!
  • 7 Гост

    11 0 Отговор
    Полицаите трябва да ги наказваът с двойна сила при нарушааване на закона.
  • 8 Магаре в кола

    5 0 Отговор
    Ами какво да прави човека,това му е приятно,пък и ми се вижда доста се поохранил....!!!!!Пак далавера....?!
  • 9 логистика доставка

    3 0 Отговор
    Парите ,се дават на Прокурор, избран от Цветан Цветанов и се носят
    нагоре, на Партийните приятели...логистика , с ол инклузив !
  • 10 незнайко

    0 0 Отговор
    ЗАЩО НИ ПЪЛНИТЕ ГЛАВИТЕ С ТЕЗИ РАБОТИ ??? Прокуратурата и правосъдието да си гледат работата и това е !!!