Last news in Fakti

18 Януари, 2019 11:29 5 311 9

Петричкият Ескобар е недосегаем от 20 години

  • огнян атанасов-
  • ескобар-
  • петрич

Още в началото на 90-те години граничното село Тополница се прочува като Меката на дрогата

Повече от 20 години Огнян Атанасов от благоевградското село Тополница, известен като петричкия Пабло Ескобар, е недосегаем за българското правосъдие. Делата му обикалят съдилищата из цялата страна и за последно през 2016 г. стигнаха до спецсъда, който ги спря заради тежкото му психическо състояние, предизвикано от прекомерна употреба на дрога и хапчета.

На 16 януари село Тополница осъмна блокирано от над 60 жандармеристи, униформени и цивилни полицаи.

Претърсена е къщата на Огнян Атанасов и още 6 имота на негови съседи и работници в оранжериите на баща му. До момента са арестувани десет души, сред тях и самият петрички Ескобар, но дали е намерена дрога и в какви количества, на колко души ще има повдигнати обвинения и за какви деяния не стана ясно.

Днес стана ясно, че в Тополница са задържани 5-има мъже с 13 кг амфетамин и 46 грама хероин, а в Хасково са арестувани двама с 46,52 кг хероин при спецакция.

Местните хора обаче знаят - каквото и да стане, Огнян ще се измъкне. След около денонощие зад решетките Ескобар изпаднал в криза, плачел и си удрял главата в стената, казаха запознати пред "Труд".

Според тях той отново ще залага на защитната си версия, че мозъкът му е силно увреден, не разбира в какво го обвиняват и не може да участва в наказателния процес. Още в началото на 90-те години граничното село Тополница се прочува като Меката на дрогата, а Огнян като един от босовете на наркотрафика към Гърция. След няколко предателства той започва да работи само с каналджии от родното му село и от съседно село Вълково. Мафиотската структура пази такова мълчание, че и досега ченгетата нямат представа за реалните количества наркотици и пари, с които работи петричкият Ескобар.

През 2011 г. по искане на комисията "Кушлев" съдът отнема имущества за близо 170 000 лв. на Огнян Атанасов и съпругата му. Оттогава по документи той е само земеделски производител, декларира доходи по около 10 000 лв. годишно, всичко е на баща му, а колите, които кара - на приятели.

Огнян Атанасов е съден у нас за трафик на хора през границата с Гърция в началото на 90-те години, после се захваща с дрога. Верен съдружник му става Васил Маникатов от Сандански. И двамата са хванати и съдени в Гърция и през 1998 г. заедно бягат от затвора Касандра. След арест у нас, аверите се обвиняват взаимно в предателство и скъсват завинаги. Носят се слухове, че са натрупали милиони, затова през 2008 г. Маникатов е отвлечен от "Наглите" и близките му плащат 240 000 евро откуп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    20 1 Отговор
    Миличкият той.Веднага някой милостив съдия с добро сърце ще го пусне да се лекува.
  • 2 айде бе

    20 1 Отговор
    Ченгетата не знаели.......абе много добре се знае всичко, ама то живее ли се само на една заплата!
  • 3 123

    15 1 Отговор
    На бесилото
  • 4 Ганю Ганев

    15 0 Отговор
    Ами оставете го да си блъска главата в стената...

    Коментиран от #6

  • 5 Спиро

    13 0 Отговор
    Дори и да не са намерили дрога у тях, не може ли просто да му направят проверка на доходите спрямо официалните му "занимания" и налични пари и да го вкарат в затвора, както е в белите държави, пък нека си блъска главата в стената колкото иска... Но не, такива хора имат дебел чадър и се отчитат на тикви и т.н.
  • 6 И ако не я счупи сам,

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ганю Ганев":

    му я натрошете вие.
  • 7 Венци

    7 0 Отговор
    Бойко Попстоилов-Чипонката от Сандански 20 години продава наркотици в особено големи количества за Гърция и никой не го закача
  • 8 Трънчев

    5 0 Отговор
    Дори DEA не блокират всички канали на дрога. Просто ги ограничават. И ако забележат някой да се разраства прекалено много, просто го ограничават или заличват. Като Ескобар, като Ел Чапо и т.н.
    А тези, които си бачкат и се отчитат на който трябва и не се правят на велики, никой не ги бара. Защото са оплетени като ч..е..рва. Не само в България. В целия свят.
  • 9 Гошо

    1 0 Отговор
    Това Хасково село в Петричко ли е, квартал на Тополница ли е, или местност в силистренко?!?!?