19 Януари, 2019 13:37 24 493 27

Мегз точила ДДС чрез свързани фирми

  • мегз-
  • фирми-
  • ддс

Нови разкрития около скандална дизайнерка

За да не плаща дължимото 20% ДДС на държавата, Миглена Каканашева - Мегз регистрира рекордните 26 фирми, наименувани от „Мегз 1” до „Мегз 26”, чрез които продава стоката си. Всяка една от фирмите декларира оборот под 50 000 лева и по този начин хитрушата от Раковски си спестява плащането на данъци. „Схемата е измислена от нейната майка Магдалена, която е счетоводител. Чудно откъде е успяла да намери 26 човека, които да запише като управители на фирмите на щерка си”, коментират аферата юристи.

Лустросания и надуван през последните 3 години светски сапунен балон Мегз се спука с гръм и трясък преди дни в Пловдивския окръжен съд, където самообявилата се за дизайнерка Миглена Каканашева е подсъдима заедно с любовника си – транспортния бос Румен Рончев и свой братовчед за застрахователна измама в размер на над 100 000 лева, пише в. „Уикенд“.

Съдебно-криминалния трилър с участието на 27-годишната Мегз стартира миналата есен, когато напористата дама от град Раковски обяви, че апаши са откраднали тузарския й джип „Мерцедес” G класа от паркинг пред популярен нощен клуб в града на тепетата. Още тогава пловдивски криминалисти заявиха, че родната Коко Шанел е разследвана за застрахователна измама. Месеци по-късно истината лъсна на бял свят – оказа се, че Мегз сама е организирала кражбата на возилото си, за да не плаща лизинговите му вноски и да прибере над 100 000 лева от „Софауто”. Дизайнерката организирала кражбата на возилото съвместно с тогавашния си любовник Румен Рончев, а части от джипа бяха открити в гараж в град Раковски, стопанисван от родственик на Меглена Каканашева.

Опитът на Каканашева да заграби транспортните фирми на доскорошния си възлюбен бе разкрит от съпругата на Рончев – Зорница, която обяви пред медиите в съдебна зала, че дизайнерката е нахлула с армия от частни охранители в базата на фирмите на мъжа й „Розова долина” и „Ню Транс Груп” и се разпорежда с имущество за милиони левове. Оказа се, че дни преди да бъде арестуван, Румен Рончев сам предоставил пълномощни на любовницата си да върти фирмите му, опасявайки се, че може да прекара дълго време заключен. Мегз обаче се възползвала от ситуацията и пуснала заявление за придобиване на 51% от дяловете на фирмите на доскорошния си интимен приятел чрез фирмата си „Доверие МК”.

„Бях измамен от любовницата си!”, обяви в отворено писмо от ареста транспортния бос Румен Рончев. Негови близки разкриха, че баровецът вече подозира сложна и добре организирана схема, сътворена от Мегз, която изглежда е планирала още миналата есен дръзкия грабеж на транспортните му фирми.

„Тя го е накарала да организира кражбата на джипа й, а след това е признала пред полицаи от Пловдив, че части от уж откраднатото возило се намират в обекти на Румен Рончев. Мегз е успяла да се спазари с ченгетата да арестуват само любовника й, за да може докато той е в ареста да му обсеби фирмата”, категорични са приближени до транспортния бос. Самият Рончев поискал прошка през сълзи пред съпругата си Зорница, че й е кръшкал публично с Мегз и се разкаял за злочестия си любовен романс.

„Бях жертва на черна магия! Сякаш не бях същия човек. Всичко ми просветна, когато се озовах в ареста заради Каканашева. Тя е опасен аферист и престъпник и мястото й е в затвора!”, твърди днес Румен Рончев. Паметливи си спомниха, че миналата пролет във „ВИП Брадър” Джулиана Гани разказа на съквартирантите, че Мегз се занимава с черни магии от години.

В опит да омагьоса отново любовника си, чиято транспортна фирма заграби, Каканашева сътвори грандиозен панаир в Пловдивския окръжен съд. Във вторник Мегз театрално припадна в съда, докато се кълнеше във вярност към възлюбения си. „Любов, обичам те!”, избоботи Каканашева, но след като дори не бе погледната от окования с белезници транспортен бос, дизайнерката се строполи на земята. „Тая циганка прави циркове, симулира припадъци!”, провикна се в съда съпругата на Рончев Зорница.

Как ще се развие казуса с обсебването на транспортната фирма на Румен Рончев, остава загадка. Баровецът вече е подал заявление, че оттегля пълномощните, които е разписал на Мегз. Запознати с аферата обаче разкриха, че Каканашева се опитва да продаде няколко от тировете на фирмите на доскорошния си интимен другар в Полша. Ако осъществи схемата си, Мегз може да забогатее с няколко милиона лева, преди срещу нея да тръгне разследване в прокуратурата и тя да бъде подведена под съдебна отговорност.

Сигналната лампа, че Миглена Каканашева е чевръста измамница светна още преди 2 години, когато дизайнерката вече бе натрупала популярност, а онлайн магазина й за продажба на дрехи реализираше смайващи обороти за милиони. Оказа се, че Мегз поръчва дрехите, които представя като свои авторски проекти на ишлеме в Китай и Турция.

Сега Каканашева е изправена пред угрозата да влезе в затвора, тъй като е подсъдима като подбудител на застрахователна измама и обсебване на чужда собственост в особено големи размери. Сигнал в прокуратурата срещу Мегз е внесъл и транспортния бос и неин съпроцесник по делото за кражбата на джипа Румен Рончев.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 5555

    98 4 Отговор
    Няма как да точиш ДДС с фирми които не са регистрирани по ДДС.Айде журналистите да не се излагате.

    Коментиран от #9

  • 2 дедо ви

    45 4 Отговор
    Сигурен съм, че всичко е истина. Дано се отърве Рончев ! А измислената дизайнерка- в затвора!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    75 8 Отговор
    Алооооо, журналята, кой закон забранява да имаш 26 фирми? Къде има престъпление? А тая, че си е селска тъпа пръчка няма спор.
  • 5 Бай Ставри

    53 3 Отговор
    Така се случва в живота........... заради една миризлива п....... човек си проваля живота....
  • 6 Дзвер и Природа

    22 2 Отговор
    Българския Майкъл Джексън !
  • 7 Крипли

    76 3 Отговор
    Тая ли бе?! Тая ли е схемаджийка? Егати хумора. Тая е толко тъпа, че ако пребоядисат вратата на къщата й ще я подмине и ще умре от студ не знаейки къде е дома й. Някой я е подучвал.
  • 8 Порно

    50 2 Отговор
    В язовира шаран се лови на червей , шарани с портфейли се ловят на слива.
  • 9 счети

    37 6 Отговор

    До коментар #1 от "5555":

    Ти или не можеш да четеш, или КИ ти е под нулата - НЕ ИЗТОЧВА ДДС, А ИЗБЯГВА ПЛАЩАНЕТО МУ ЧРЕЗ ! СТВО ФИРМИ - ЕДНАТА КАТО ДОСРИГНЕ ОБОРОТ 50 000ЛВ И ПРОДАВА ПРЕЗ СЛЕДВАЩАТА. ТАКА ИЗБЯГВА РЕГИСТРАЦИЯ ПО ЗАКОНА ЗА ДДС И НЕ ГО ВНАСЯ!!! ВЗЕМЕТЕ СЕ ОБРАЗОВАЙТЕ ИЛИ НЕ ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ!

    Коментиран от #10, #12

  • 10 Гост

    8 9 Отговор

    До коментар #9 от "счети":

    Eй счети, нещо член, алинея? Какво по точно нарушава? Ти си счети, колкото аз астронавт.
  • 11 логикаилине

    11 1 Отговор
    А ми значи има дупка в закона> щом може да си регистрира безброй фирми и като стигне лимита от 50 бона оборот да минава на следващата.

    Това, че прави театри е ясно, но тия констатации не променят основата на проблема грам.
  • 12 5555

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "счети":

    Прочети заглавието...ако можеш.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Хахахахааа

    6 0 Отговор
    Улавия дал,итрия ял !!!
  • 15 Запознат

    32 3 Отговор
    Аз я познавам , честно казано тя няма толкова акъл за тия работи , да бъдем реалисти тя е 27 годишна тъпа п..тка , За колата съм сигурен , че е вярно , преди някой е помагал и е плащал вноски , са не може да се оправя , решили са да измислят нещо за да може да не изгорят с парите дето са дадени до сега . Иначе с останалите неща , съм сигурен , че и тоя с Тировете с него са правили някакви схеми и нещо е станало и накрая некой пак и е дал акъл ... ма и той си е за бой и не случайно е в ареста , колко треа си тъп да дадеш пълнощно на Мегз
  • 16 ....

    26 0 Отговор
    Това е обща схема на двамата.
    Затова ... И двамата в затвора.
    Единия като съучастник, другия като извършител.
    Даже може да включим и майката, като подбудител.... Три за щастие, да бъдат.
    А бе ... циганска му работа, с една дума.
  • 17 Колумбиеца

    9 0 Отговор
    Тая и тоя изгоряха... Иначе цялата работа ми звучи като селска и тъпа! Ама то и мамата на тая требе да търка наровете в Сливен ми се чини...
  • 18 Решето

    7 2 Отговор
    Искам да я видя в затвора. Таз мршъ да гний. Рончев дано се измъкнеш и си върнеш бизнесите. Ти си печен. Няма да позволим една пкла да се гаври с теб и бизнесите. Това може да работи в Америка. Но тук в България защитаваме правата на мъжете. Тук феминизма не властва както в Щатите. Ние мъжете тук си знаем правата. Искам затвор за таз крвтн.
  • 19 МНОГОШИБА УГАЗАКИ

    11 2 Отговор
    Това е най-тъпият начин да избягваш ДДС. Даже ги именувала от 1 до 26... Едни и същи фирми с една дейност. Майка и е един умник и тя, ценен кадър, не е за изпускане.
  • 20 асддса

    7 0 Отговор
    Семейство тарикати са седнали да мислят как да изкарат малко повече пари от някакви смешни схеми. За какво ? Хората в Европа си работят, имат десетки милиони обороти и никой не ги закача.
    Тия нашите интелигенции не стига, че изкарват а искат да излъжат за някакви 200-300 хиляди отгоре.
  • 21 vasik atanasova

    12 0 Отговор
    наела е и помещения принадлежащи на арменската църква
    във варна
    и не е плащала с месеци наем
    дължи им 5 000 лева
    и ги плашила с този РОНЧЕВ
  • 22 Д. Б.

    4 2 Отговор
    Не знам кой крив кой прав, но като чета правописа на усмелилите да коментират, ми става жал за майка България....

    Коментиран от #24

  • 23 Леле6677

    3 1 Отговор
    Хем грозно гликанзероподобно но и тарикат го раздава? Егати хайлайфа, егати недоразумението... Отврат..
  • 24 Трън

    7 0 Отговор

    До коментар #22 от "Д. Б.":

    Е твоя правопис е без грешка. Усмелилите
  • 25 хаха

    3 0 Отговор
    Аз мисля, че я сготвиха господина и жена му, за да си наместят тяхна далавера. Гледах жена му внимателно. Има опция двете кучки да са го сготвили. Всички е възможно.
  • 26 Филип Трифонов

    9 0 Отговор
    Истината е ,че Господ си знае работата.Не оправдавам тази жена,но!Първо въпросния господин го знаем всички шофьори в Пловдив и не само.Той е един "честин и почтен работодател,винаги плаща уговореното и си държи на думата",разбира се в кавички.Много шофьори така и не си получиха възнагражденията до днес и това са факте,без обсебване и изопачаване на изтината.Съпругата на Рончев е същия боклук като него,100% доказан факт.Двамата години на ред живеят на гърба на безплатния труд на работниците си,които впрочем се сменят ежедневно и нормално.Никой луд не прави повече от два курса при тях.Това също е 100% факт и една проверка от страна на НОЙ и НАП ще го птвадят.Румене видя ли ,че има видьов ден,казах ти го,а ти се измя.Сега аз ти се смея,така и не научи най-важното нещо в този бизнес,за съжаление доста от собствениците,като теб не го научиха.А той е,че Ние шофьорите ви вадим парите!Без нас нищоо не можете,кръгла нула сте!Нека това да е за урок на отаналите,защото ако продължават така,по един или друк начин ще изпокапете и ще почнем да се веждаме по паркингите.Второ,тази жена явно наистина си е боклук,но и аз не смятам че е достатачно умна за всичко това.Имайки в предвид какво представлява Румен,нормално е и да си намери такава като него.Но се съмнявам,че му е била истинска любовница!!!Жена му е толкова долна лисица,няма въобще да ме изненада,ако се окаже,че всичко това е фарс,Дълбоко в себе си съм убеден ,че и тя е много замесена и ако правораздавателните орган
  • 27 Филип Трифонов

    6 0 Отговор
    свършат както трябва!!!И тримота бая ще си полежат,но се съмнявам.Рончев много пати е казвал ,че голям пловдивски "бизнесмен" от БСП му е зад гърба и ми се струва ,че ще летят много покупи в съда и прокуратурата и така по български ще се размият и потулят нещата.Това представлява с някжлко думи Румен Рончев иСие!!!