21 Януари, 2019 09:35 1 495 14

Вандал потроши с камъни прозорците на синагогата в София

  • синагога-
  • софийска синагога
Вандал потроши с камъни прозорците на синагогата в София - 1
Стопкадър: NOVA

Неизвестен мъж е изпочупил с камъни прозорци на синагогата в София. Служители на молитвения дом, освен от вандализма, са възмутени и от факта, че това се е случило посред бял ден и от записи се вижда как никой от минувачите не се е намесил и не е опитал да спре извършителя. Той все още не е задържан.

"Това се е случило по време на нашия празник Шабат в събота, 15:00 часа", каза председателят на организацията на евреите в България „Шалом” доц. д-р Александър Оскар в сутрешния блок на "Нова телевизия".

"В голямата зала, за щастие, не е имало хора. Няма как да приемем с лекота, че това е един обикновен акт на вандализъм, на хулиганство. Когато се оскверняват храмове – това е изключително обезпокоително. Не трябва да оставаме безучастни”, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 927

    10 4 Отговор
    Човека е с несподелена любов от евреите и затова се е депресирал
  • 2 Иван

    7 5 Отговор
    Мосад още ли не е ликвидирала заплахата ?! Що се излагате бе хора, не било вандализъм, а какво е ??? Терористично нападение спряпо всички евреи по света... От мухата слон
  • 3 Batushka

    7 5 Отговор
    Гледах го на клип... тоя мяташе камъните с парабола съвсем спокойно и отменено....после си тръгна с вид на човек изпълнил мисията свише....не беше ариец ...май е християнско зомби ...

    Коментиран от #10

  • 4 Yossif_Benhaim

    9 15 Отговор
    Такива като това уродче трябва да бъде заловен да заплати щетите с принудителен труд в лагер и отделно цяла година да ме те улицата пред синагогата.

    Коментиран от #8

  • 5 Yossif_Benhaim

    7 7 Отговор
    Ако така направи в Турция на някоя джамия ще бъде публично заклан като коч.

    Коментиран от #9

  • 6 Гзт

    7 3 Отговор
    Какво му пречи та мята камъни. Това е най старата синагога на балканите , и е културен паметник.
  • 7 SS-Фегелайн

    7 7 Отговор
    Оскар Шиндлер е предател и дезертьор , на кой му пука за прозорците на тия , моите като ги счупиха що не писаха по вестниците
  • 8 Айхманов

    2 10 Отговор

    До коментар #4 от "Yossif_Benhaim":

    На кой му пука бе старче

    Коментиран от #12

  • 9 Мюслим

    7 4 Отговор

    До коментар #5 от "Yossif_Benhaim":

    Примитивните мелези много обичат да се лее кръв
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 случаен

    3 0 Отговор
    За съжаление вандализмът в България е на всяка крачка. Току-що построени неща умишлено се повреждат, чупят се, рушат се, както винаги от "неизвестен извършител". В същото време сме обсебени кой знае защо от огромна омраза, съвършено неоправдана към някои хора от различно от нашето вероизповедание. По форумите четем отвратителни коментари, заплахи, примитивни и просташки съждения, често се споменава "великия фюрер". Не е ясно това резултат на възпитание ли е, на малоумие или на липса на елементарна култура. Крайно време е обаче да се вземат мерки! Защото явлението е чудовищно! А когато тази паплач върши деянията си безнаказано, те се разрастват! Някои като футболните хулигани така осмислят тъпия си живот! Никой не е застрахован! Защо се допуска това, няма ли начин поне да се ограничи?

    Коментиран от #13

  • 12 един

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Айхманов":

    На такива като тебе не им пука, никой не се съмнява. Само че камъните могат да полетят и към твоята непукистка глава. Неведоми са пътищата Господни, младежо! Престъпната тъпотия е вредна за здравето на всеки, помни!
  • 13 Гзт

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "случаен":

    Най после тук , да видя смислен и много точен коментар.
  • 14 Мяу

    0 0 Отговор
    Тоя е евреин 100%! Има фирма за прозорци.