23 Януари, 2019 15:35 3 452 13

Арестуваха петима полицаи, искали "такса спокойствие" от собственици на заведения

  • 4ру-
  • спецакция-
  • софия

Сред задържаните е и началник на Икономическа полиция

Нови подробности за спецкацията, при която по първоначална информация бе арестуван началник на Икономическа полиция, дадоха заместник главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

"Накратко - това е разследване за организирана престъпна група от служители на 4-то РПУ и Икономическа полиция, занимаващи се с корупционни действия. Искали са "такса спокойствие". Аз бих казал, че по-скоро са изнудвали дребни собственици на дребни заведения в района им. Искали да им плащат месечна такса. Явно тези такси са се оказали непосилни за някои от собствениците и се случи това, което виждате. Тоест хората, които трябва да защитава законността осъществяват дейност, срещу която трябва да се борят. Искам да благодаря на МВР, че цялата дейност е свършено от съответните служби на министерство на вътрешните работи", каза заместник главният прокурор Иван Гешев, цитиран от Блиц.

"Задържаните са петима. Ареста им е станал по време на работа и в района на 4-то РПУ. Те са от сектор Икономическа полиция към 4-то районно. Един е на ръководна позиция. Различни са били сумите, които са били искани. Дори са водени преговори за това колко да им бъде платено. Искали са пари за такса спокойствие и евентуално за стопиране на проверки", поясни пък главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

"Предстои да се прецени на кои ще бъде повдигнато обвинение, има един ръководен служител. Искам да благодаря на господин Гешев, информацията пристигна при нас от няколко канала.

Благодарен съм, че отникъде не изтече информация. Подробностите да ги оставим, когато бъде повдигнато обвинение. От доста време се работи за тази група. Преди няколко часа стартира реализацията, текат процесуално-следствени действия", разказа още Ивайло Иванов.

Той не отговори от колко време е действала престъпната група.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко

    41 1 Отговор
    Отдавна власт и престъпност са се слели
  • 2 Хоши Мин

    42 2 Отговор
    Голяма част от престъпниците са бивши милиционери,
  • 3 Зайко Байко многознайко

    32 0 Отговор
    Решението на този проблем с такива ченгета , осъждане на дълг срок и никога повече назначения на държавна длъжност. Иначе оправия няма.
  • 4 mom4eto

    17 3 Отговор
    Мойте приятели от ДАНС нищо не пропускат! :)
  • 5 Бай Ставри

    14 0 Отговор
    Ко ? Не ! Нимой да бъй
  • 6 НЕ СЪМ ПЕШО

    20 0 Отговор
    Тва къде е ? В пловдив или във варна ? Само разбрах че е в българия.
    Ми сегали се сетиха че цялата ни държава работи на този принцип
  • 7 Гост

    26 0 Отговор
    За това престъпление в Китай е предвидено смъртно наказание!
  • 8 Batushka

    11 0 Отговор
    МВР ви пази!
  • 9 СТАЛИН

    8 0 Отговор
    да кажат за убйството на н-к кат казанлък иза склада с оръжие .
  • 10 Бравооо

    6 0 Отговор
    Браво. Наказанията за хора от правораздавателната система трябва да бъдат с двойна сила при доказана вина..
  • 11 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    3 0 Отговор
    Мвр кат дай най голямата организирана престъпна шайка
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Bate Venci

    1 0 Отговор
    Завидяли са им колегите и нямат "гръб". Ако бяха Ивайло Трайков от РДВР - София и любовницата му Десислава Божилова от ДП, щяха за пореден път да ги прикрият и то за много по- голям доказан нееднократно рекет и изнудване.