Last news in Fakti

24 Януари, 2019 14:27 4 240 7

Подробности за задържаните на бул. "Васил Левски" в столицата (СНИМКИ)

  • васил левски-
  • смг-
  • арест-
  • задържани

Тримата мъже са заподозрени за кражби, грабежи и разпространение на наркотици

Подробности за задържаните на бул. "Васил Левски" в столицата (СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС

Трима заподозрени за кражби, грабежи и разпространение на наркотици бяха задържани на булевард "Васил Левски" в близост до Софийската математическа гимназия в столицата около обяд вчера.

Бандитите се предвижвали с Renault Clio, следвани от две цивилни коли със служители от столичната полиция. В района на паметника на Васил Левски между престъпниците и полицаите започнало преследване. Бегълците минали с пълна газ през следващото кръстовище с бул. "Княз Александър Дондуков“, спускайки се към площад "Сточна гара".

В рамките на 500 метра до следващия светофар с ул. „Искър“ шофьорът и пътниците в Renault-то били принудени да излязат от автомобила и да легнат на земята, малко след като задното стъкло на колата им било строшено със стоппатрони.

Подробности за задържаните на бул. "Васил Левски" в столицата (СНИМКИ)

„Реших, че снимат някакъв сериал. Аз чаках на зелено за ляв завой по ул. „Искър“, когато пред очите ми се разигра всичко – шофьорът на Renault-o даваше газ, а след него караше черен Mercedes. От предното странично стъкло на Mercedes-a се подаваше мъж, който направо беше седнал на вратата и стреляше с „Макаров“. Когато се срина задното стъкло, разбрах, че не е филм“, разказва очевидец, цитиран от „Телеграф".

Подробности за задържаните на бул. "Васил Левски" в столицата (СНИМКИ)

„От Clio-то изскочи един и тръгна да бяга, но направи само няколко крачки и полицай го догони и го събори на земята“, добавя свидетелят. Другите двама също бяха извадени от колата и след поставяне на белезници се проснаха един до друг на тротоара. Задържането им се превърна в сензация за гражданите, както и за учениците от близката математическа гимназия, които се спираха и снимаха с телефоните си.

Подробности за задържаните на бул. "Васил Левски" в столицата (СНИМКИ)

Тримата мъже, облечени в анцузи и дънки прекарали около час на земята, след което на място пристигнали експерти от групата за оглед. Собственик на близко кафене се съгласил да предостави гаража си, в който задържаните били отвеждани един по един, за да бъдат претърсени. След това разследващите се насочили към Renault-о. Предната му емблема липсвала, а на нейно място била сложена такава от Porsche.

Подробности за задържаните на бул. "Васил Левски" в столицата (СНИМКИ)

От колата били извадени радиостанцията, с която вероятно са подслушвали полицейските честоти, кози крак, френски ключ, отвертки и други инструменти за взломяване. Полицаите намерили още парфюм, мобилни телефони и СИМ карти.

„Занимавали са се с всичко – домови кражби, грабежи, наркотици“, обясни участник в акцията. Апашите са заловени непосредствено след кражба от няколко автомобила. Двама са криминално проявени след редица кражби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 женски софия

    15 4 Отговор
    е тва са то 90% от феновете на Левски, наркомани, побойници и въобще най-долните футболни фенове.
  • 3 ШОП

    14 0 Отговор
    Разстрел на место е требвало да има. В едно общество не требва да има место за такива отрепки.
  • 4 me be re

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Трънчев":

    Не е невъзожно , макаровия има добре разпознаваем силует, особенно от по-възрастните мъже (отбили военна служба).
    Иначе браво на полицията, врме е да се стреля по боклуците.
  • 5 Не глеам таувизия

    7 0 Отговор
    Браво! Следващия път с олово....
  • 6 Макаренко

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Трънчев":

    Щото е бил оръжеен експерт
  • 7 Палко

    2 0 Отговор
    Браво, имат напредък полицаите, защото едни други гониха мутрите 360км!?