25 Януари, 2019 12:31 15 879 19

Изплува още една измамна схема на Мегз

  • миглена каканашева-
  • мегз

След жалби инспекторите са установили, че дрехите на Каканашева са изработени от некачествени платове

Глоба и забрана за заблуждаване на клиентите са санкции срещу фирмата "Екс Мегз" на скандалната дизайнерка.

От документи в Регистъра "Нелоялни търговски практики", качени на сайта на Комисията за защита на потребителите, става ясно, че дизайнерката Миглена Каканашева - Мегз е продавала синтетика вместо памук на клиентите си, пише "Телеграф".

След жалби инспекторите са установили, че дрехите на Каканашева са изработени от некачествени платове, чийто състав не отговаря на написаното на етикета. Жалбоподателка разказва, че е поръчала и платила рокля от интернет сайта на дизайнерката, която според обявлението е изработена от велур.

При последната доставка се оказва, че велурът е заменен от нискокачествен полиестер. Проверяващите са открили и че в склада на фирмата има дрехи, етикетирани като "40% памук, 30% полиестер, 30% еластан" са изработени изцяло от синтетични влакна.

Каканашева опитала да прехвърли вината върху доставчика си на платове, но проверка там доказала, че той предлага само изкуствени платове без да крие това.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мегз

    48 0 Отговор
    🖕 СПИН и релакс 🛩️
  • 2 фжр

    61 0 Отговор
    Българския Майкъл Джексън го загази. Сега ще се оръси повечко за рушвети, но пък ще я изкарат невинна девица, която прави дрехи от коприва за своите братя белите лебеди...
  • 3 Гост

    51 0 Отговор
    Тая,голям “играч”,бе
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    45 0 Отговор
    Боклукккк аз ако съм на рончев излазам от ареста и директно и забивам брадвата в главата и се предавам
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бат Вал

    36 1 Отговор
    Бивш ето гадже на тая, Стефан, с чиито пари тя проходи в модния бизнес, и който плати даже на Евгени Минчев да присъства на откриването на магазина, също има какво да разкаже за тая, но е доста скромен човек и едва ли ще желае да влезе под светлините на прожекторите...
  • 8 гост

    64 0 Отговор
    Още като беше в Брадъра другите говореха за нея колко е зле и че върти измамни схеми, ама тя се прави на голямото чудо, тя ги шиела, тя крояла, а в крайна сметка шивачките й пари за хляб нямат, а тя точи ддс и мами където намери. Браво, това да са ни виповете, само голо и просто, друго няма.
  • 9 Рамбо

    61 0 Отговор
    От ни занимавате с ТОЯ МИНДИЛ ?????????

    Коментиран от #10

  • 10 Иван

    46 1 Отговор

    До коментар #9 от "Рамбо":

    Ми щото само миндили останаха. Другите духнаха
  • 11 Белята

    27 0 Отговор
    Вкарайте я направо в сливенския при циганките
  • 12 Бай

    24 0 Отговор
    Тая се ОКАЗА ГОЛЕМО ГЮБРЕ.
  • 13 МислещиХора

    10 12 Отговор
    Пак ли няма мислещи хора... това ли е най-големия престъпник в дръжавата в момента, чисто отвличане на вниманието.... и пълненето на главите ни с глупости: некачествени стоки. Да вземат да се разходят в моловете и на най-известните стоки да видят от какви материали ги правят и какви цени им искат.... Момичето се намеси с транспортна фирма, в момента пристискаха дръжавата за френските разпоредби за транспорта и веднага сега всякакви проверки и чернилки се приписват на едно момиче на 30 г. Утре ще кажат, че и бележки за дрехите не давала и криела данъци ... правят се все едно не знаят, че всеки продавач на каса го инструктират, да пропуска някой път ...

    Коментиран от #15

  • 14 БАЦЕТО

    11 0 Отговор
    ДОКАТО ИМА БАЛЪЦИ ЩЕ ИМА И ТАРИКАТИ
  • 15 гост

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "МислещиХора":

    Мой приятел има склад за дрехи и разнос, затвориха му склада, защото магазинерката не издала касов бон. Той казва, когато поръчвам от чужбина е едно, там идва по фактури, всичко отчетено, но пък се плаща месеци по-рано и трябва да имаш стабилен кредит, за да може да си позволиш стоки от чужбина. У нас пък при покупка за 3000лв от производител на дрехи получаваш фактура за 300лв, което директно се прехвъля към склада и после към магазина и да искаш реални бройки и стойност, не ти дават, защото и те са си отчели по-малко бройки, съответно за да плащат по-малко данъци. Никой производител не е в интерес да отчита действителното производство. който иска гаранция да поръчва от чуждестранни бутици онлайн и да си иска сертификати, това е, у нас гаранция няма.
  • 16 Галин

    8 0 Отговор
    Какви платове, какви 5 лева? Всяка втора кифла като нея вече стана "дизайнер" на дрехи и не знам си какво друго. Тая си купува дрехите на килограм от alibaba/aliexpress които идват в контейнери от Китай. Също така си плаща да й лепнат етикети на които пише "Мегз" и хоп айде, излиза че тя ги крои и произвежда.
  • 17 Галин

    3 0 Отговор
    Какви платове, какви 5 лева? Всяка втора кифла като нея вече стана "дизайнер" на дрехи и не знам си какво друго. Тая си купува дрехите на килограм от alibaba/aliexpress които идват в контейнери от Китай. Също така си плаща да й лепнат етикети на които пише "Мегз" и хоп айде, излиза че тя ги крои и произвежда.
  • 18 гощо

    2 0 Отговор
    Боклуци от китай! Ама народа прост и се връзва на някаква набедена дизайнерка! Какъв дизайнер си от село,къде видя ти,как се научи. Какъв усет към красивото би имал с тоалетната то извън къщата.С баща по плетени чорапи и галоши с ванети дрехи тцтцтцт
  • 19 Сезгин

    1 0 Отговор
    Бобър....