Last news in Fakti

25 Януари, 2019 17:01 3 217 10

Съдят 17-годишен за брутално убийство-удавил братовчед си

  • удавяне-
  • братовчед-
  • дунав

Владислав е ученик, проявявал агресивно поведение към по-малки ученици

17-годишният Владислав от Свищов отива на съд за брутално убийство на първия си братовчед Антим, с когото са връстници. Зловещата драма се разиграва на 21 август в река Янтра край Вардим. Тогава четири момчета отиват да се къпят, съобщава „Борба“.

Антим обаче не можел да плува и не искал да се къпе. Независимо от това братовчед му Владислав го натискал във водата, докато спре да мърда. После се прибрал в дома си и дни наред казвал, че не знае къде е братовчед му и не го бил виждал. Пред полицията на 28 август той обаче си признал всичко. Заради зловещото престъпление и за да не избяга от правосъдието, Апелативният съд го оставя зад решетките, което при непълнолетни с чисто криминално досие се случва изключително рядко.

Сега Окръжна прокуратура е внесла обвинителен акт в съда срещу непълнолетния убиец за извършване на умишлено престъпление. Владислав е ученик, проявявал агресивно поведение към по-малки ученици и е регистриран в Детска педагогическа стая в полицията в Свищов за извършени системни противообществени прояви.

Според обвинението в един момент Владислав извикал едното момче и го накарал да хване 17-годишния Антим за едната ръка, за да се пошегуват с него, като го завлекат в реката. Двамата започнали да го влачат навътре, въпреки протестите, несъгласието и опитите на момчето да се измъкне. Когато водата стигнала до врата на момчето, братовчедът продължил сам да го влачи и бута откъм гърба още десетина метра навътре към по-дълбокото.

Там натиснал няколко пъти надолу главата му, като от това момчето се нагълтало с вода. Антим викал за помощ и се опитвал да се задържи над повърхността на водата, но Владислав се отдалечил и излязъл на брега. Едното от момчетата, като видяло, че Антим се дави, направило опит да го спаси, но не успяло. Тримата излезли от реката, като наблюдавали как тялото потънало. После невръстният злодей хвърлил дрехите на тридесетина метра от мястото, където станало удавянето. След това предупредил останалите да не казват на никого за станалото.

На 22 август Антим бил обявен от родителите си за общодържавно издирване. В хода издирвателните мероприятия Владислав и момчетата не споделили нищо за станалото пред полицейските служители. На 23 август в река Дунав в близост до с. Вардим трупът на удавеното момче бил открит. Едва пет дни по-късно Владислав си признал какво е сторил. За непълнолетни извършители на убийство законът предвижда до 5г. лишаване от свобода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дългият

    36 0 Отговор
    Какъв малолетен убиец...и хоп 5 год.Убиеца си е убиец,независимо дали е на 17 или на 77 год.Обяснете на опечалените родители че закона е шибан...Какво като е малолетен....есно си е давал сметка какво върши...И този човек като лежи в затвора ще стане Нелсон Мандела ли...Закон, ... който да е справедлив.

    Коментиран от #6

  • 2 етно граф

    14 1 Отговор
    Това "владислав", на издислав от берлинското метро, братчета ли е?

    Коментиран от #8

  • 3 Генералът

    26 0 Отговор
    5г за умишлено убийство. Бе умни глави, не ви ли светва червената или синята лампа, че нещо сериозно куца в законодателството.
  • 4 Този Владислав

    11 0 Отговор
    С 🔪 ще му отпоря дупе
  • 5 Scout for funn

    12 0 Отговор
    ЕХЕ 5 г.добър пример давате на малолетни хора които евентуално биха си казали 4-5 години затвор не е кой знае кво когато си на16-17 излизаш на 21
  • 6 me be re

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дългият":

    А знаеш ли как ще поправи в затвора за 5 години, никак и на 22 - 23 години ще излезе готов изпечен разбойник и така ...
  • 7 Townboy

    9 3 Отговор
    Демокрацията ни увреди безвъзвратно. Наближава денят в който последният българин ще изгаси лампата на Република България.
  • 8 Ми не е

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "етно граф":

    Ти виждал ли си 17 годишен издислав ученик? Обикновен бял скот е.
  • 9 за пореден път

    9 0 Отговор
    Не е виновен само идиота Владислав. Те са били трима. И тримата носят отговорност за смъртта на момчето. Защо другите са оневинени? Който и да е бил инициаторът, другите също участват. Представям си как се чувстват родителите му, искрени съболезнования. Изродихме се! 17 години все пак не са малко. За съжаление престъпници около тази възраст напоследък у нас колкото искаш. Новината е изключително тревожна. Какви са били мотивите на този братовчед, поне това изяснено ли е?!
  • 10 ГОСТ

    12 0 Отговор
    КО*****ЕТО НА ВЪЖЕТО....
    И БАЩАТА НА УБИТОТО МОМЧЕ ДА РИТНЕ СТОЛЧЕТО...
    НА ИЗРОДА....ИЗРОДСКА СМЪРТ....ИНАЧЕ НЯМА ОПРАВЯНЕ...