26 Януари, 2019 11:51 14 066 17

Гришата се самоубил заради делото на жена му

  • хижа "отовица"-
  • даниела м.

Делото на Даниела се отлага за пореден път

Съдът в Дупница за пореден път отложи делото срещу овдовялата преди около месец домакинка на детската градина в дупнишкото с. Бистрица Даниела Манова, съобщи struma.bg.

Тя е обвинена за присвояване на 84 000 лв. от такси на децата. В четвъртък подсъдимата пристигна в съда с адвоката си Атанас Атанасов. Съдебният състав – съдия Светла Пейчева и съдебните заседатели Йордан Костадинов и Живко Лапачки, изслушаха финансовия експерт от Кюстендил Иван Дермански, който изнесе фрапираши факти по делото.

Дермански обяви, че в продължение на 5 г. никой не е извършвал ревизия на домакинката и Общинската счетоводна къща. Не може да се проследи движението на парите от месечните такси на децата от детската градина за период от 5 г., когато Манова е била домакинка в детската градина.

Има налични кочани за издадени бележки за платени такси, но парите липсват. Счетоводната къща е извършвала услуга на детската градина срещу заплащане, но не се е занимавала с внасянето на парите по банков път на общината.

Съдия Светла Пейчева попита експерта имало ли е възможност да се забележи, че парите не са внасяни по банков път. Дермански отговори: “От общината е трябвало да се извършва контрол, а не от Счетоводната къща”.

Той добави, че сумата, за която съдят Д. Манова, не е осчетоводена никъде. След като съдът изслуша експерта, адвокатът на Д. Манова поиска делото да бъде отложено, тъй като преди три седмици съпругът ѝ Григор се самоуби край хижа "Отовица".

Даниела, разплакана, заяви пред съда: “Гришата се самоуби заради делото. Моля да го отложите, в момента не съм в състояние да говоря”. Съдът се съобрази с молбата и отложи делото за началото на март.

“През последните 4 дни, преди да се хвърли от скалата, Гришата непрекъснато целуваше детето и му говореше: “Вие с мама ще се грижите една за друга. Аз не мога да ви осигуря бъдеще”. Не съм очаквала, че ще се самоубие въпреки тези негови думи. Останах без нищо след смъртта на съпруга ми. С детето се пренесохме да живеем при баща ми в с. Бистрица”, каза подсъдимата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Serj

    41 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Моля да го отложите, в момента не съм в състояние да говоря”.
    Когато е крала парите, сичко е било ОК. Сега като тряя да дава обяснения, вече не е в състояние да говори...

    Коментиран от #10

  • 2 Иван

    29 7 Отговор
    Ама като крадеше парите, не рева, а!
  • 3 Будалата

    22 9 Отговор
    Като яди кифтета не рива. Заради пусти амелик затри мъжът си. Друг амсалак ще намери. Дупка празна не седи.
  • 4 гост

    34 3 Отговор
    Бива ли 5г. общината да не знае, че никой не е плащал нищо по това перо? Да съдят и общинарите, които са отговрни за събирането на парите. Това показва, че или е имала комбина с тях, или са тотални некъдърници, за да не разберат за 5г. Добре й е било като си е гушкала парите, а сега тъгувала, скърбяла, мрън мрън.
  • 5 Голямо заглавие няма що.........

    11 0 Отговор
    Човек ще си помисли че става дума за Гриша Ганчев.

    Коментиран от #6

  • 6 s7un7

    4 8 Отговор

    До коментар #5 от "Голямо заглавие няма що.........":

    Аз пък си помислих, че за Григор Димитров и тамън да се зарадвам ...
  • 7 Странно

    16 0 Отговор
    А кой е плащал сметките на детското заведение? Храна, ток, топлоснабдяване?
  • 8 Странно

    6 0 Отговор
    А кой е плащал сметките на детското заведение? Храна, ток, топлоснабдяване?
  • 9 Реалист1

    10 0 Отговор
    Не ми се вярва да е крала всички тия пари. Явноса и подхвърляли трохи за да си трае
  • 10 Гост

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Serj":

    5 години никои не и е направил ревизия . Това или е безотговорност на общината или съучастие в престъплението. Тази жена не трябва да е сама на подсъдимата скамейка до нея трябва да са хора от общината обвинени в престъпно нехаиство .
  • 11 Аз ,Врчанката

    9 0 Отговор
    А,пък мен ме навежда мисълта че тук има пръст и директорката на детската градина. Тази,толкова много пари,неможе да присвои сама. А, защо не е правено ревизия и проверка,толкова години,това също е загадка-явно имат много добър познат ревизор в общината,който е потулил,случващото се в детската градина.
  • 12 бай хой

    6 0 Отговор
    лапачки е добро име за съдия
  • 13 123

    7 0 Отговор
    Едва ли жената е взела парите, има много подобни случаи ....някой от счетоводната къща или от общината ще да е ....но сега тя ще опере пешкира ...вярвала им е и е била некомпететна , жалко , но сега рано или късно ще плаща :(
  • 14 Антон 1

    0 1 Отговор
    Да ви имам заглавието !:(
  • 15 художника

    6 0 Отговор
    ..."Аз не мога да ви осигуря бъдеще"...
    -------------------------------------------
    Колко болка има в тези думи. Честните се самоубиват, отчаяните-крадат, други пък се саморазправят на улицата, защото НЯМА държава. Ей до там ни докараха. Няма бъдеще в родината ми.
  • 16 бръснаря

    1 0 Отговор
    някой сега брои парите а жената ще плаща ,,,ако жена ми открадне толкова пари аз ще се самоубия ли????????????????????
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.