Last news in Fakti

9 Февруари, 2019 19:53 31 206 41

Нова мания в автокражбите

  • автокражби-
  • номера

За кражбите потвърди и кметът на село Белозем Иван Тачев

Автомобили започнаха да осъмват без регистрационни табели. Кражбите са засечени в Белозем през изминалата седмица. Оплакалите се до момента са трима, съобщава „Марица”. Общото във всички случаи е, че колите са нощували на улицата пред домовете на собствениците им.

За кражбите потвърди и кметът на село Белозем Иван Тачев. Той обясни, че до момента за проблема с него споделили двама души от селото. Той смята, че това е работа на маниаци, хора, които "за спорта" свалят табелите.

Според единия от пострадалите колата му осъмнала без табелите и отпред, и отзад. За това разбрал случайно, след като полицаи го спрели пред училището и го попитали къде са му регистрационните номера. Тогава той забелязал, че действително табелите му ги няма.

"До всички БЕЛОЗЕМЦИ!!!! Пазете си колите!!! Тази сутрин, след като се прибрах от работа, за добро утро ме посрещна колата ми със свален преден регистрационен номер, задния явно не са успели да го вземат. Нещо се случва. Нова схема на кражби. Освен всичко останало явно на някой му трябват и номера. Затова пиша този пост. Бъдете предпазливи. Още по-шокиращо е за нашата сигурност. Да се молим Бог да пази Нас и Семействата ни!!!", написа жителка на Белозем в социалната мрежа.

Според хора от Раковски и района не е изключено кражбите да са извършени от хванати дрогирани шофьори. Акциите срещу пияни и дрогирани в Раковски и селата наоколо са почти ежедневие. Както при залавянето на водач, употребил алкохол зад волана, номерът се сваля, така и при закопчаните дрогирани шофьори регистрационната табела се отнема. Според хора от района много често обаче след един-два часа виждали колите със свалени номера да се движат, но с други табели.

Сдобиването с нови табели се превръщало в истински ад след това, споделят потърпевши.

"Вчера ми отне 7 часа в КАТ. А днес в АПИ за винетката. Изискват ми куп документи", споделя една от пострадалите. Тя предупреждава останалите потърпевши, че ще им искат куп документи за ваденето на новите номера. Някои от институциите дори не знаели как да действат в такъв случай.

За изчезващите номера от колите в Белозем потвърди и директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков. "Наистина има няколко такива случая. По тях работят колегите от РУП - Раковски. Все още не сме установили каква е причината да зачестят подобни престъпления, а не можем да гадаем защо се случва", каза Илков пред "Марица". Според него било възможно някой недобросъвестен шофьор със свалени за нарушение номера на колата да сваля чужди табели. Това обаче можело да се докаже единствено ако този шофьор бъде хванат да шофира автомобил с чужди номера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ROFL

    128 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: хора, които "за спорта" свалят табелите.
    А мога ли да му пръсна тиквата "ей така за спорта " . :D
  • 2 Дидо

    102 6 Отговор
    Няма ли да е добре такъв добидък да го натроша целия и да остане инвалид,ама ще се мъчат близките му да го хранят с малка лъжичка и да му слагат памперси, по добре убиване на място до регист. табели.
  • 3 Ами да

    70 9 Отговор
    Така ще бъде, след като нацвъкаха на всяка крачка камери и разчитат контрола да се осъществява от тях, и не всеки може да си позволи данъците по автомобила, винетки, застраховки и т.н. , ще си кара с чужди номера по магистралите необезпокояван от никого.

    Коментиран от #5

  • 4 СТОП

    65 3 Отговор
    Това е заради електронните винетки.Само че тапанарите не знаят че като ги барнат ги чака голям проблем

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Дидо

    23 12 Отговор

    До коментар #4 от "СТОП":

    Е те от къде ще знаят кой йма винетка и кой не.

    Коментиран от #10, #33

  • 7 ГОСТ

    45 1 Отговор
    Това е стар номер от преди две години във варна крадат се табели и се зарежда на бензиностанции без да се плаща като се слагат крадените табели един краде друг търсят.
  • 8 НЯКОЙ СИ

    16 2 Отговор
    това със свалянето на табелите си е от доста време в някой квартали на София...но интересното е,че свалят само предния номер...поне при нас де..
  • 9 Знаещ

    35 2 Отговор

    До коментар #5 от "Дидо":

    Ми ти нищо ново не каза. То това да караш с чужди табели отдавна е криминализирано и като те хванат, а това рано или късно ще се случи, защото вече камери има под път и над път и веднага светва, че тези табели са на съвсем друга марка и модел автомобил и тъпанара ще си кара така докато напред му направят засада и го хванат. Е от там му тръгват големите проблеми, защото веднага му се образува досъдебно производство за престъпление по Наказателния Кодекс и хоп ще се сдобие набързо с дело в съда и присъда. И ще има а чИстИтУ. Те така големите "тарикати" ще се наиграят и после ще има ма що стана така.

    Коментиран от #12, #15

  • 10 Дедо ви

    27 1 Отговор

    До коментар #6 от "Дидо":

    Хич не му пука дали откраднатия номер има винетка. Собственика на номерата ще отнесе глобата, а не той.

    Коментиран от #11

  • 11 Знаещ

    6 4 Отговор

    До коментар #10 от "Дедо ви":

    Както вече казах в горния си пост това няма как да стане, но ти явно не си чел.

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ventura

    22 0 Отговор
    Поп нит и да ми свалят бронията. Пък и Гърците да се мъчат.

    Коментиран от #16

  • 14 onq s konq

    15 7 Отговор

    До коментар #11 от "Знаещ":

    В ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДЪЛБОКА ГРЕШКА СИ относно начина на ползване на "незаконно отнетите" табели,затова и предлагам кратка ИНСТРУКЦИЯ -..БЕЗПЛАТНО:Табелите се ползват САМО ЗАРАДИ ЛАМАРИНАТА И РАЗМЕРА/СТАНДАРТЕН/,като върху тях старателно се заличава старият номер и се ДЕКОРИРА НОВ,при това ДЕЙСТВИТЕЛЕН.Подбира се номер на същата марка,същия модел,без значение на населеното място и както казах се НАНАСЯ ВЪРХУ ЛАМАРИНАТА ТАКА,ЧЕ ДА ИЗГЛЕЖДА КАТО ОРИГИНАЛЕН.Може да се ползват успешно "наностикери" със съответните цифри и букви,които са максимално близо до оригиналният размер и цвят.Така обработеният номер и да бъде засечен от камери,всякакви глоби и наказания ще вървят на СОБСТВЕНИКА НА ОРИГИНАЛНИТЕ НОМЕРА,а той как ще доказва в КАТ че по време на "нарушението" ИЗОБЩО НЕ Е УПРАВЛЯВАЛ КОЛАТА СИ при това на другия край на България,...си е негов проблем.

    Коментиран от #21

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Дидо

    12 2 Отговор
    Ако зачестят случаите ще започнат да отнемат и автомобилите.

    Коментиран от #18

  • 18 Иванов

    18 0 Отговор

    До коментар #17 от "Дидо":

    Е какво ще чакат още? Алкохолизмът, наркоманията и високите скорости са болести до гроб и с едни табели не се лекуват. Или да им взимат колите завинаги или изобщо да не ги закачат!!!
  • 19 996

    21 1 Отговор
    ще ги свалят като в кат първо спряха да нитоват предния номер после направо почнаха да връчват и се оправяй, аз си купих нитачка заради тех, та са съм ги хванал с по 4 нита и двата
  • 20 ЗДвП

    19 0 Отговор
    Трябва да бъде като в някой други държави.Отиваш на наказателен паркиг вместо да свалят табелата така няма да се допуска и друго нарушение управлява без табели
  • 21 Знаещ

    15 1 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Не аз, а ти си в дълбока грешка. Май не ти е ясно, че дори и да заличиш цифрите на номера, които са РЕЛЕФНИ и да сложиш от онези глупости наречени наностикери пак не можеш да излъжеш съвременните камери, защото те разпознават цифрите и буквите дори и да са мръсни точно заради тяхната релефност, а ти като я заличиш какво ще хванат? Ай стига с тези мечти. Ти като искаш карай си БМВ-то с такива табели и се надявай, че няма да те хванат.
  • 22 Знаещ

    1 4 Отговор

    До коментар #15 от "Иванов":

    Ти така ли правиш бибитки на когото свариш? Ми да ми направиш и на мен една, а многознайко
  • 23 Порно

    9 4 Отговор
    Тъпо. Като подадеш жалба за откраднатите табели и те стават невалидни. Новите камери хващат такива тарикати. Като си пререгистрира винетката, ще го хване и тяхната система. А за зареждане на бензиностанция - там камерите ще снимат крадеца.
  • 24 onq s konq

    8 2 Отговор
    Единственият проблем на обясненото от мен е,че въпросните табели-близнаци няма как да не бъдат открити при една "жива" проверка на пътя,защото полицаите задължително сравняват номера на колата с тоя в талона.Отделно пък не трябва да се прекалява с употребата им и при съмнение на водача за снимка с камера да изобрази друг номер.Това се прави защото неминуемо ще има оплакване от собственика на оригиналните номера и въпросният номер ще бъде вкаран в паметта на всички камери като "оперативно интересен".А след като твърдиш че камерите отчитат РЕЛЕФА/?!/ на буквите и цифрите,...няма смисъл да спорим.
  • 25 vasik atanasova

    7 2 Отговор
    ясно е че е с криминална цел
    да се кара с чуждия номер
    или пък е някой психопат ако сваля само предния номер
  • 26 Asterix

    12 1 Отговор
    Да се моли,да не го спипам....ще го намерят със сваления номер,навит на фуния в задника му!!!!!!!!
  • 27 Манол

    3 5 Отговор
    Местим
  • 28 Незнаико

    11 0 Отговор
    Аз знам че не знам. Ама преди година пред съдебната намериха колата на виш магистрат в голям град с фалшиви номера. После разкарваха полицая да дава обяснения затова че си е свършил работата. А не магистрата. Та въпросът ми беше към знаещите. Как така работят тези камери. и как засичат регистрационият номер и номера на купето та да ги сравнят.
  • 29 W126

    3 1 Отговор
    Абе тоя Илков се оказа голям "гадач". Само че, докато гадаят не зная кой ще им върши работата.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Skk

    10 0 Отговор
    Няма да се учудя, ако е заради винетките. Нали са вързани с номера и гражданската също. Може бензин да крадат от бензиностанциите. Абе схеми много ама и много лесно се засичат. Това са някой сигани дето играят на дребно щото и да го хванат с фалшиви номера, кво ще му направят, той книжка няма номера няма и кара кола за 500 лв.
  • 33 Skk

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Дидо":

    Дай си номера и ще ти каж имаш ли винетка. Не се ли сещаш сам от къде разбират?
  • 34 Mpowered

    5 2 Отговор
    Да те спрат куките и да те питат къде ти е номера :D То бива,бива бавни хора ам..
  • 35 волен сидеров

    10 0 Отговор
    да им се отрежат ръцете на такива-незабавно закон
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Пешо

    4 0 Отговор
    Никой досега не е казал истината,а тя е, че най-вероятно пак бай ман.гал върши и това престъпление,за да вози смрадливия си и мръсен дирник и да носи друг отговорност за престъпленията му на пътя. Предлагам столетие на ромското изключване,защото десетилетието на ромското включване не ни се отрази добре .
  • 39 ххаха

    2 0 Отговор
    не че нещо , ама за спорта сега пак ще си купуват нови винетки , ето ти нова издънка на ония от апи ли бяха кви бяха
  • 40 виж в кофата

    3 0 Отговор
    Ако си спрял в София някаде дето не живееш утре преди да тръгнеш виж дали имаш номер. Ако не приготви се за много проблеми.
  • 41 Другар

    3 0 Отговор
    Другари, другарят полковник каза че се работи по случая. И понеже май извършителят има брат полицай, затова ще се забави малко следствието. Около две години. Дерзайтр