Last news in Fakti

26 Февруари, 2019 12:09 10 605 11

Десетки горят по схема за „избелване“ на досиета

  • кредити-
  • досиета-
  • кредитни досиета

Задържани са четирима души

Десетки горят по схема за „избелване“ на досиета - 1
Снимка: shutterstock

Четиричленна престъпна група, специализирала се в източване на пари от мераклии да „избелят“ кредитните си досиета е задържана в хода на специализирана акция на територията на Стара Загора и София, съобщи "Монитор".

С постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража“ са 47-годишният заралия Емилиян Т. и живеещите постоянно в столицата 38-годишен Иван Г., Силвия В. /52/ и Мирослава П. /51/.

Четворката е привлечена под отговорност за това, че от септември м.г. до към края на януари т.г. на територията на Раднево, Чирпан и Стара Загора, в условията на продължавано престъпление са въвели в заблуждения общо 6 души, от които са получили 6 125 лв. Парите са били привеждани по системата Изипей, като срещу тях са били давани обещания за съдействие при отпускане на потребителски кредити независимо от лошите им кредитни досиета.

Тегленото на пари е стартирало след като Емилиян Т. публикувал в интернет сайт обяви за оказване на съдействие за отпускане на банкови кредити. Данните за кандидатствалите лица той предоставял на Иван Г., който в хода на провеждани по телефона разговори убеждавал потърсилите услугите, че разполага със солидни позиции в различни банкови институции и че е в състояние да им помогне.

Предоставяните средства, които уж били необходими за заплащане на различни такси били изпращани на столичанката Силвия, която в последствие ги предавала на Мирослава и Иван. Парите били поделяни по равно между участниците в измамната схема.Разследващите са констатирали до момента над 120 превода на практика от цялата страна, като последните наредени суми били от Северна България. Бройката е неокончателна, тепърва ще се изясняват още забъркани в схемата, коментират от прокуратурата в Града на липите.

От там припомнят, че през лятото на м.г. беше разкрита аналогична схема с други участници. И тогава и сега доверилите се на „банковите посредници“ са били буквално затънали в стари кредити, които не успявали да погасяват.

Трима от задържаните са с чисто съдебно минало, единият е осъждан, но в последствие реабилитиран.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Робот

    46 8 Отговор
    Прост народ, стабилен ГЕРБ !
  • 2 Мхм

    5 4 Отговор
    Теглиш кредит и как да го избелиш? Лол. Безплатен кредит. Който знае да краде си тегли цял живот безплатни кредити. Да уе е затова вече всичко трябва да е дигитално. Валута плащане и тн. Имаше един магазин в Щатите май беше. Влизаш в него взимаш каквото си взимаш и излизаш от него чрез дигитално плащане. Незнам това дали е безопасно да плащаме дигитално и да сме с дигитална валута нз. Ама все пак навлизаме в бъдещето. Хората по света такава технология са създали та ние ние бедна фантазията.

    Коментиран от #5

  • 3 Нормален Варненски Тимаджия

    13 8 Отговор
    Плача! Все още много хора живеят до заем на заем... Бокооо Овча Тикво Слънчасала - не наливай европарите в Хидрострой и Транстрой ами построй затвори, болници, инфоцентрове...
  • 4 ВарнИенец

    2 0 Отговор
    "Привеждани"...те и те като тебе грамотни...
  • 5 hmhmhm

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мхм":

    Не се знае кой кога ще ти спе дигиталната карта и тогава гол и бос. И да ти кажа и в София съм виждал такова нещо беше в карфур който фалира първите две каси бяха такива. Ама нали ти казах не се знае кой кога ще ти изтегли всичко или запорира
  • 6 Османагич

    5 0 Отговор
    "... въвели в заблуждения общо 6 души, от които са получили 6 125 лв. "Обират на века!Това е надника на джебчия работещ " part time"😲
  • 7 животи на заем

    5 0 Отговор
    ахахха откачен народ сигурно са взели бърз крадит за да платят рушвет за да вземат голям кредит а са с ипотека и потребителски кредит.
  • 8 Стрелец

    2 0 Отговор
    Най-после да прочета имената на престъпниците! (Дано да са истинските.) Ако във форума, драга госпожо Мария Атанасова, публикувате и снимките им - цена няма да имате! Дерзайте, не се страхувайте!
  • 9 аман от прост народ

    4 1 Отговор
    Българина открай време все се опитва да направи нещо по втория начин. Това ни е наследство от социализъма. Тогава всичко ставаше с връзки. Дори за да си купиш тоалетна хартия ти трябваха връзки. А за добра службичка пак връзки. Така продължава и до днес. Повредена психика.

    Коментиран от #10

  • 10 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "аман от прост народ":

    Не е от социализма. От османството е. Понеже сме били "втора ръка" и е трябвало да се хитрува, за да получиш нещо. Оттам е и манталитета да надхитриш държавата. Не сме имали своя.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.