14 Март, 2019 13:29 3 035 3

Задържаха рецидивист, измамил трима мераклии да купят кола "втора ръка"

  • втора ръка-
  • търговище-
  • здравец-
  • давидово

48-годишният мъж е лежал в затвора неколкократно

Задържаха рецидивист, измамил трима мераклии да купят кола "втора ръка" - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

В Търговище е задържан мъж, измамил трима души под предлог за закупуване на коли втора ръка. За 48-годишния мъж от село Здравец е установено, че е извършвал престъпните деяния в периода 11 януари - 30 октомври 2018 г., съобщиха от пресцентъра на МВР в областния град.

За да набави за себе си имотна облага, той излъгал трима души от Търговищко. Това са 55-годишен мъж от село Давидово, на когото му е отнета сумата от 1500 евро; 46-годишен мъж, "олекнал" със 750 евро и 43-годишна жена, разделила се с 1800 лв. и 1000 евро.

Извършителят е известен на полицията с извършени от него предишни измами на територията на страната. Осъждан е, неколкократно е изтърпявал ефективно наказание "лишаване от свобода".

Задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. Повдигнато му е обвинение за извършени измами в условията на опасен рецидив. По случая е образувано досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    14 0 Отговор
    И КАК СА ОЛЕКНАЛИ ? Да не са му дали капаро ? Напишете истината за да не гадаем !!!

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Ами да, той им обещава евтина кола и те му дават да им я купи и докара. Ама той духва с парите и дотам. Хората са лекомислени. Пълно е с автокъщи, където при проблем може да отидеш и да върнеш колата, но за едни 200лева по-малко хората поемат глупави рискове.
  • 3 Буден бухал

    7 4 Отговор
    Пак се занимаваме с глупости Той е измамил някакви 3 балъка с има-няма пет-шест хиляди лв а Боко боклука мами и краде целия народ денонощно и целогодишно Няма ли кой да го арестува на една пробация поне да го видя ще съм безкрайно щастлив