Last news in Fakti

19 Април, 2012 12:02 1 208 0

Двама задържани за убийството в "Горубляне"

  • цветан цветанов-
  • убийство-
  • "горубляне"-
  • драгомир бицов

Повдигат обвинение на единия

Двама задържани за убийството в "Горубляне" - 1
Снимка БГНЕС

Двама души са задържани за 24 часа за убийството в "Горубляне" на бизнесмена Драгомир Бицов, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.
"По всяка вероятност само на едно от лицата ще бъде повдигнато обвинение за убийството в "Горубляне”. Вторият задържан може би ще бъде свидетел", каза вътрешният министър.
По думите му - мотивът за убийството на 40-годишния бизнесмен е личен.
Тъй като убийството не бе констатирано веднага, а дни след това, Цветанов заяви, че експертът от "Съдебна медицина" просто е констатирал смъртта и след като е направена аутопсията са установени две рани в главата, в тилната част, уточни министърът. Според него заради бързите действия и денонощната работа на полицията в рамките на празниците убийството е било разкрито.

Факти.бг припомня, че единият задържан е 40-годишен мъж, който е криминално проявен, регистриран за кражби и осъждан. Мъжът бе заловен в столицата на адрес, на който пребивавал.

Убитият Бицов е имал и апартамент в кв. „Горубляне” освен гаража, в който е бил намерен.
Той не е регистриран в регистрите на МВР като криминално проявен.

По неофициална информация обаче той е имал фирма за авточасти и магазин на столичната ул. "Козлодуй", както и няколко заложни къщи и се занимавал с лихварство.

Пак по непотвърдена информация той е един от мозъците на бандата, разбита в края на май 2010 г. при спецакция “Лихварите” на МВР срещу незаконна финансова дейност, лихварство и изнудване. Тогава полицията задържа 12 души в столичните квартали „Младост”, „Надежда”, "Дружба", "Христо Ботев" и „Свобода”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА