Last news in Fakti

24 Март, 2019 20:19 7 617 32

Саморазправа! Таксиджии примамват в глухи улици копърки от "руския Убер"

  • такси-
  • таксиджии-
  • максим

Подобна засада е била направена на шофьор със сива "Киа Шума" преди седмица

Саморазправа! Таксиджии примамват в глухи улици копърки от "руския Убер" - 1
Снимка: БГНЕС

Таксиджии са започнали да правят граждански арести на нелегални техни колеги, пише "Телеграф". Водачите на жълтите коли наемат бакшишите, работещи извън общите регламенти, а курсът завършва в глуха улица. Там го заграждат, сплашват го и викат полиция, за да го провери за незаконна таксиметрова услуга.

Това е отговорът на водачите от столичните компании срещу офанзивата на руската фирма "Максим", позната още като "руския Убер".

При нея чрез мобилно приложение всеки може да вози пътници с личната си кола, заобикаляйки плащането на патентен данък, касов апарат, психотест, изискването за години на автомобила, свидетелство за съдимост и т.н.

Подобна засада е била направена на шофьор със сива "Киа Шума" преди седмица.

"Курсът му приключи в глуха улица, заграден от 10-ина таксита, чиито водачи случайно бяха спрели да уринират в тъмното по едно и също време. При пристигането на дежурните патрули от близкото Районно управление полицаите заварили добронамерена група от облекчени таксиметрови водачи, които кротко пушели около спряла сива "Киа", описва случката Кирил Кирилов, администратор на затворената "Фейсбук" група "Такси София".

Малко след акцията същата група, в която членуват таксиметрови водачи, бяха публикувани снимки на още девет коли, работещи към "Максим".

Другият администратор на групата пък питаше колегите си дали има желаещи за ново дружно "облекчаване'".

Легалните таксижии в София стягат и официален протест срещу руския "Убер". Той ще се проведе утре от 14 часа с автошествие от ж.к. "Младост" до храм-паметника "Александър Невски", където ще има митинг. Очаква се в него да се включат водачи от всички стандартни такси компании.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бакшишо

    26 59 Отговор
    Само так и бой ги чака нелегалните
  • 2 ооооооооо

    85 22 Отговор
    Миризливите простаци минават към саморазправа. А нещо за НК да сте чували - едва ли. Половината са неграмотни, другата половина освен Планета фолк нищо друго не знае. Ало, прокуратурата.....?

    Коментиран от #3

  • 3 проКУРатурата

    11 37 Отговор

    До коментар #2 от "ооооооооо":

    да, моля, ко, гражданино 000000000 ??!!

    Вие нещо за патриотизъм да сте чували,а?
    ПАТРИОТИЗЪМ, РОДИНА, ЗЕМЯ, БЪЛГАРИЯ, РОД, ЕЗИК, КУЛТУРА, бе, все едни такива понятия, дето.... засядат в гърлото.... да сте чували за тия НЕЩА?!
    Случайно да знаете какво е съдържанието на тези понятия?!?!

    Коментиран от #5, #11

  • 4 Инспектор Дюдю.

    24 38 Отговор
    Аз не съм миризлив простак, и си работя професията с желание. Таксито ми е чисто а аз съм учтив и внимателен с клиентите, и смятам че вече повечето водачи са така.

    Коментиран от #26

  • 5 Драйвър

    22 9 Отговор

    До коментар #3 от "проКУРатурата":

    Тя за това ПОДИНАТА ни е на този хал-защото патриоти почнаха да се наричат лумпените!Какво патриотично има да се саморазправиш със дребен нарушител на закона?Точно обратното е ,такива постъпки рошът РОДА и РОДИНАТА ГЛОПАКОООО!

    Коментиран от #7, #17

  • 6 Миризлив пор

    28 7 Отговор
    Ако се направи разбивка колко данъци и осигуровки са влезли в хазната през последните 5 години от легалните таксита ще излязат доста интересни цифри. Ще бъде и много интересно и за задълженията също... Все още има варианта колата да е на една фирма и да е наета от друга на някой социално слаб с капитал 2 лева и притежаваща само касовия апарат, кога стане време за данъци и осигуровки просто колата се отдава под наем на друга подобна фирма.
  • 7 Иванов

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "Драйвър":

    Хасане, вземи научи тази азбука поне до 20, ахмак!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Patriot

    29 6 Отговор
    В САЩ,Китай,Хонгконг без проблем може да ползваш UBER,защо тук да не може.Да се създадат правилата,като в САЩ и да го пускат!

    Коментиран от #24

  • 10 hahahahaha

    27 7 Отговор
    абе тия наглеци дето всеки втори надува помпата и мами, деееба селинджърите мръсни тръгнали чак да заграждат за граждански арест, ама братвата ще им прати граждански анален инспекторат за проверка скоро, вече е говорено от един приятел знам...
  • 11 ШопЕн

    20 3 Отговор

    До коментар #3 от "проКУРатурата":

    Бакшишите с помпите - на бунището !
  • 12 kral

    11 0 Отговор
    убер всъщност е ЮБЕР ама хайде да кажем че автора е грОмотен

    Коментиран от #30

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Танас

    9 11 Отговор
    Не мога да повярвам че има много хора които подкрепят нещо напълно незаконно и опасно.
  • 15 реално

    22 12 Отговор
    Бакшишите са едни смръдливи скотове пикаещи във всички паркове и градинки.В речника им има около 30 думи 20 от който вулгарни.Голямата им гордост е кого с колко са измамили.Докато нормалните и грамотни хора се развиват и печелят от жълтите гробници само се носи воня и се чува радио Веселина.Който даде - на този коментар значи е един от тях.

    Коментиран от #20

  • 16 Андрей

    16 6 Отговор
    Преди години един Бакшиш ме напсува.В колата имах стъклено шише от КокаКола с което му счупих задното панорамно стъкло.Започнах да го налагам където докопам и той ревейки пелтечеше как ще вика колеги.След време го видях някъде,а той ме изгледа като на...н.Иначе са силни но само по стоянките.

    Коментиран от #19

  • 17 хахахах

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Драйвър":

    Абе кво ще рече дребен нарушител на закона хаха ти добре ли си въобще замисляш ли се поне малко преди да напишеш нещо
  • 18 гощо

    20 5 Отговор
    Стинките са паразити! Хитреят и когато ти трябват ги няма когато не ти трябват ти се мотата в краката и пречат.Искаш да те метне ей там през 5 преки не можело близко било.Всяко подбиване на цени и пряка конкуренция на тия миризливци е добре дошла!

    Коментиран от #23

  • 19 гост

    9 7 Отговор

    До коментар #16 от "Андрей":

    Браво ти си страхотен хахаха интересното е че всички бабаити си избирате доста възрастни да се правите на велики
  • 20 хахахах

    7 7 Отговор

    До коментар #15 от "реално":

    Така като гледам и твоя речник се свежда до 30 думи 20 от който са бълна безмислица

    Коментиран от #21

  • 21 реално

    3 4 Отговор

    До коментар #20 от "хахахах":

    А твойте са бълна граматика.
  • 22 Къртев

    15 1 Отговор
    На тук коментиращите, мога да им призная, че има доста колеги, които отговарят на описанията им. Това, въобще не означава, че са по интелигентни или по успели. Всеки човек има право да работи, каквото пожелае и никой няма право да го квалифицира по какъвто и да е начин без да знае нищо за него. Аз лично харесвам работата си и мога да кажа, че отношението на клиентите спрямо мен и професията ми е уважително. А що се отнася до МАКСИМ, никой няма нищо против, стига да са законни. Нека тогава да работят на по-ниски цени от законните таксита.
  • 23 алоооо

    10 1 Отговор

    До коментар #18 от "гощо":

    Абе брачет ми тя и конкуренцията е вид бакшиш хаха просто те се правят на още по хитри като заобикалят патент Г.О и данаци същите тези който излизат от твоят джоб но няма лошо ти си се мисли за много умен хаха
  • 24 гост

    13 2 Отговор

    До коментар #9 от "Patriot":

    Там Юбер плаща данък на местната власт за опериране в региона, плащат се данъци върху оборота и има строги изисквания за квалификация и използваната кола. Не е просто ей така неконтролирано да се качваш и да прибораш парите на ръка. Общината трябва да се произнесе дали разрешава или не, ако каже не, значи са извън закона и тогава полицията с право може да си ги задържа, засега не се знае дали е изрядно или не, защото общинарите винаги спят, а не действат адекватно и превантивно.

    Коментиран от #25

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 kick

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Инспектор Дюдю.":

    На първо четене, личи си, че си неграмотен!!!
  • 27 zadaven

    10 7 Отговор
    да се давят в стотинките които броят и никога да не видят клиент тея гадни миризливци (говоря за истинските таксита), аз съм фен на хората, които опитват да счупят фашисткия монопол на такситата
  • 28 332дед

    8 0 Отговор
    В една държава когато властта не си на място, следва именно това, като преди20-25г, когато всеки търсеше мутрите да му решат конфликта, щото никой не вярваше на правораздавателната система! Това какво означава, че се върнахме там дето бяхме преди четвърт век..С ГЕРБ НАПРЕД И НАГОРЕ..;)
  • 29 Юбер

    3 3 Отговор
    Като изляза от терминала на летището и ми се повръща от тия смръд мизерни, за разлика от тях фирми като Юбер или подобни изискванията и т. н са много и при забележки от клиенти. Спират ти акаунта. И всичко е перфектно
  • 30 827

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "kral":

    Толкова може.
  • 31 Гадния

    0 1 Отговор
    Ами като Максим е незаконен,да спрат и сайтовете за споделено пътуване,и фейс-групите ! Там също се плаща,и са нелоялна конкуренция на Автобусните фирми,и БДЖ ! Ама не им стиска ! А казусите са еднакви ! Просто се налага монопол от " ОК СупертрЯс !!!
  • 32 Джоджо

    0 1 Отговор
    Една стотинка да не видят тия скубари търтеи стотинките ..ползвам само Максим и плащам реалната цена и няма циг.номера - ма нямаш ли точно ..нямам левче ..давам предварително кинтите и където ходя не се разбира че такси ме е докарало и се кефя ..