29 Март, 2019 18:20 8 429 16

Убиецът на четирима мъже бил с купена кипърска книжка?

  • скутаре-
  • строители

Загиналите са двама братя и техните синове

Убиецът на четирима мъже бил с купена кипърска книжка? - 1
Снимка: БГНЕС

20-годишен водач на БМВ, предизвикал катастрофа край Скутаре, при която загинаха четирима строители от Кърджалийско, е бил с кипърска шофьорска книжка. Не се знае дали той е карал курсове в Кипър или става дума за „купена книжка“.

В България са зачестили случаите на представяне на кипърски книжки при проверка от пътни полицаи. Напливът на свидетелства за правоуправление от Кипър се дължи на факта, че там не се изисква някакъв минимален образователен ценз за бъдещите водачи, пише 24rodopi.

Катастрофата стана минути след 21 часа в сряда. БМВ с пловдивска регистрация навлиза в насрещното платно и блъска кърджалийски „Сеат”. На място във втория автомобил загиват четирима души - на 31, 28, 49 и 54 години.

Зад волана на „бавареца” е бил 20-годишен водач. Той е настанен в болница със счупен крак. В немското возило е бил и 17-годишен пътник. Пробите им за алкохол и наркотици са отрицателни, посочиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Загиналите край Скутаре са строители от Кърджалийско. Те са се връщали при семействата си след като са получили заплатите си в София и щели да си починат няколко дни преди отново да отидат на обекта. Загиналите са двама братя и техните синове.

„Бащата и сина бяха в чужбина. Върнаха се преди около 3 месеца. Казваха, че им омръзнал гурбетът в чужбина и искаха да си останат и работят в България. Започнаха в бригада в София. Голяма трагедия”, разказаха жители на Брегово.

Другите двама загинали – чичо и племенник, живеели в джебелското село Ридино.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 !!!

    112 3 Отговор
    Освен всичко друго Кипър е с дясно движение, ясно е колко е грамотен и колко може да кара този циганин с бмв ! Български граждани с чужди книжки трябва след 6 м да се явяват на приравнителен за бг книжка. На неграмотни без средно образование не трябва да се дават книжки, категорично !

    Коментиран от #6

  • 3 166

    92 0 Отговор
    ЦЯЛАТА СТРУКТУРА НА ДАНС СПИ / НО ВЗИМАТ ДОБРИ ЗАПЛАТИ/ ТОВА Е ПРЕСТЪПНО НЕХАЙСТВО КОЕТО В СЛУЧАЯ КОСТВА ЖИВОТИ - ФАЛШИВИ КНИЖКИ, ДИПЛОМИ, ТЕЛКОВЕ . . . .

    Коментиран от #9

  • 4 trol

    27 6 Отговор
    как ви звучи дрегер за возещия се до шофьора?
  • 5 555

    58 5 Отговор
    Ежедневието ми е такова, че нямам много време да следя новините. Днес имах време и се разрових из сайта, да видя какво ново. За 15 мин се запознах с тази тежка катастрофа, няколко деца убийци със смешни присъди, и какво ли още не и просто се отказах да чета повече. Някога като дете с ръка на сърцето пеех "Ти си земен рай", но май вече е ти си земен АД.. Направо ми се повръща от това подобие на държава. Жалко за хубавата страна, ще ми липсва доста един ден...
  • 6 Путрет

    55 1 Отговор

    До коментар #2 от "!!!":

    Статия във "факти": "Постоянен арест за дознателя Розалина Кьосева. Ето я (СНИМКИ)". "Факти" и без да му показват "путрета" на тоя "20-годишен водач" ( все пак да попитам защо на Р. К. и пишат и името, и и' показват физиономията, а на този... екземпляр - Н Е???) естественият му тен е вън от съмнение...
  • 7 Оптимист

    23 3 Отговор
    Не ме е страх от пиян шофьор, а ме е страх от будала шофьор.

    Коментиран от #8

  • 8 Минчо

    17 0 Отговор

    До коментар #7 от "Оптимист":

    Точно прав си а на тоз скапан остров пълен с магарета книжката е нужна и се дава без проблем бил съм 5 г.там за съжаление и съм видял неща който в казармата не съм...... Жалко за пострадалите съболезнования на блиски те.
  • 9 Минчо

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "166":

    Така е спът но мисля че институциите не могат да огреят навсякъде тоз със кипърска книжка там карат по необходимост то това им е транспорта но имат много добра система по застраховането копирано от Англия от частни и Гърция затова не държат толкова на книжка отколкото исправноста на автомобила институциите са пропуснали че книжка се взема лесно там и тук не трябва да се управлява с такава бил съм 5г.там и знам всичко то и на почивка не си заслужава да се иде там като им паднаха добавки и помощи и мургавите Българи се истеглиха от там и ето тук белята стана пази боже

    Коментиран от #16

  • 10 STефф

    22 1 Отговор
    защо вече медийте не казват от кой етнос са престъпниците. Това е просто поредния циганин , който кара кола без книжка. Не е до БМВ-то, до простотията е

    Коментиран от #15

  • 11 ахайах

    4 0 Отговор
    само ми дайте пътника 17 годишния и до 2 минути ще ви разказва точно как е станало всичко, предполагам глей ко прай на 2ра и ето ефекта от задволанното устройство, не случайно искат да премахнат човешкия фактор
  • 12 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    5 2 Отговор
    Добре е 😂😂😂😂земаите си жипки че са по голееми и масивни и предпазват от идиотите😂😂😂
  • 13 Тиквуча пак внимава

    6 0 Отговор
    И си пази електората

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Як Копелдак

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "STефф":

    БМВ и ПРОСТОТИЯТА вървят в комплект, много трудно може да ги разделиш.
  • 16 Попокатепетъл

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Минчо":

    Минчо, може и да си прав ама не се сърди на буквата "З".