Last news in Fakti

5 Април, 2019 12:50 3 704 8

Търсят втори българин за убийството на гръцкия бизнесмен

  • янис макрис-
  • калитеа

Според гръцките власти задържаният 31-годишен българин е наемен убиец

Гръцките власти издирват втори български гражданин за убийството на местен крупен бизнесмен, съобщи Нова ТВ.

В четвъртък стана ясно, че 31-годишен български гражданин с турски корени е задържан в Гърция за убийството на 46-годишния гръцко-австралийски бизнесмен Янис Макрис.

В края на октомври предприемачът беше буквално екзекутиран пред дома си, докато се качва в колата си.

Според гръцките власти задържаният 31-годишен българин е наемен убиец. В убийството участвал и 35-годишният му брат, който в момента най-вероятно е в България и се издирва.

По информация на местните власти двамата братя са пристигнали в Гърция 15 дни преди убийството. Властите разполагат и с видеозапис на покушението.

Извършителите са използвали мобилни телефони за еднократна употреба на името на несъществуващи лица. Според информацията след убийството двамата братя са отпътували с автобус за България. По-късно обаче по-младият брат се връща в Гърция. Предполага се, че това е свързано с изпълнението на друга смъртна присъда.

По време на ареста в четвъртък мъжът е направил опит да избяга, но се е ударил в полицейска кола. Той е бил с фалшиви документи, когато е задържан в хотел в южния квартал "Галифада". Не е казал дори и името си, поради което в България са изпратени пръстови отпечатъци за идентифициране.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 212

    16 1 Отговор
    Сега ще го спукат от разследване и наказания.Това не е корумпиран български съд.Ако не почине "случайно",в най-добрия случай е в с доживотна.Гърците не прощават на брутални убийци,особено с българо-турско потекло.
  • 2 Преброяване на бесните язовци

    12 3 Отговор
    Добре, че го хванаха там. Сега малаките ще му еВат майката на тоя Хасановец.
  • 3 Хахаха

    5 20 Отговор
    Те дори не знаят кой е ама иначе бил българин с турски корени. Че то всички българи са с турски корен.
  • 4 Hilux

    7 5 Отговор
    Всички българи с турски корени са помаци приели турската вяра преди много години и след това демокрацията ги направи турци

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 помак

    8 4 Отговор

    До коментар #5 от "KARDJALISTAN":

    Само че във Бг няма турци още от 1885 год., истинските тюрки си заминаха за анадола, а тук при българите останаха турчеещи се помаци, цигани, черкези , гагаузи, дьонмета и т.н.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.