17 Април, 2019 17:11 4 697 28

Удушеният край Смолян бил прочут квартирeн апаш с 16 присъди

  • труп-
  • смолян

Първите му апашки набези са били още, когато е бил на 16 години

Удушеният край Смолян бил прочут квартирeн апаш с 16 присъди - 1
Снимка: trafficnews.bg

Прочут квартирен апаш се оказа 41-годишният Георги Тодоров Гривнев, чийто труп със следи от удушване беше намерен в гората край Смолян. Мъжът е стар познайник на полицията, прокуратурата и съда. Последната му присъда е 4 години за кражби от къщи в смолянски села. Излязъл е от затвора на 28 март. Най-вероятно и тогава е убит.

Гривнев е роден в Пловдив, но е осиновен от смолянчани. Майка му и баща му били възрастни хора и отдавна са починали. След смъртта им той продал семейната къща и профукал парите. Георги живеел в смолянския квартал Райково, а в криминалните среди бил известен с прякора Бански, съобщава otzvuk.bg.

Първите му апашки набези са били още, когато е бил на 16 години. През 2010 г. е осъден да излежи три години и пет месеца заради кражба на 33 000 лева от дома на възрастен мъж в Смолян. Малко след като излязъл от затвора се сдушил с друг познайник на полицията: 50-годишният Митко Ковачев от Виево.

През 2015 г. двамата хвърлят в паника жителите на няколко смолянски села. Правят 3 кражби от къщи в Проглед, Триград, Чокманово, Петково и други села. Когато полицаите хванали тандема апаши, се наложило два микробуса да превозят цялата плячка на крадците от Пловдив към Смолян. През юни същата година Гривнев и Ковачев са задържани, а по-късно и осъдени.

Първоначално Районният съд постановява двамата да излежат по 6 години в затвора. Окръжният съд обаче намалява наказанията им на 4 години. По това време Георги вече има зад гърба си 16 присъди.

Припомняме, че затрупаният с клони труп на Гривнев беше намерен на 15 април в местността Пещерско бърце, до разклона за селата Пещера и Турен.

Тялото е било намерено от случаен минувач, който е подал сигнал на тел. 112.

При аутопсията в болницата в Смолян е установено, че смъртта на мъжа е настъпила в резултат на асфиксия /задушаване/, след счупване на подезичната кост. Вещите лица са потвърдили, че се касае за насилствена смърт.

Образувано е досъдебното производство, полицията издирва извършителя на убийството, съобщиха от Апелативна прокуратура- Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Потърпевш

    74 2 Отговор
    За бога братя не хабете пари на данъкоплатци, намерил си е майстора.
  • 2 Иванчо

    56 0 Отговор
    Толкова време си е търсил майстора и накрая го е намерил.

    Коментиран от #4

  • 3 коки

    57 2 Отговор
    някой е показал как се раздава правосъдие,не като български съд
  • 4 Намерил го,

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "Иванчо":

    ама НЕ в съда!!! ЗАЩО?!?!?!?
  • 5 Изрод

    29 2 Отговор
    Радвам се че е умрял..:
  • 6 КОЧА

    29 2 Отговор
    МАЛКО МУ Е ТОВА АЗ БИХ ГО ЗАПАЛИЛ ЖИВ ДА ГОРИ И АЗ ДА ГЛЕДАМ .....
  • 7 s7un7

    26 1 Отговор
    Хубава новина
  • 8 Комунист

    5 17 Отговор
    Дали го е направил защото е имал хубав живот?
    Отделно е бил глупав и нещата са станали такива, каквито ги виждаме.
    НЕ ГО ОПРАВДАВАМ, но ако някой има неговия живот,дали няма да краде за да не умре от глад. На 16 никой няма да те вземе на работа. Аз лично съм пробвал да работя

    Коментиран от #13, #15

  • 9 Философ

    23 1 Отговор
    Този на колко хора е вкиснал живота?
  • 10 абе

    26 0 Отговор
    някой е свършил работата на прокуратурата!
  • 11 Порно

    11 1 Отговор
    Явно съдията Линч се подвизава не само във Врачанско.
  • 12 мъка

    9 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Правят 3 кражби от къщи в Проглед, Триград, Чокманово, Петково и други села. КОКОКОКОКО КАЗА
  • 13 Приятел

    11 2 Отговор

    До коментар #8 от "Комунист":

    Добре на 16 г.никой не те взима на работа ама до 41 са още 25г. И през тях ли никой не го е взел, или се е усрал там а ?
  • 14 боцмана

    16 1 Отговор
    Каквото търсил , намерил го , да е жив и здрав изпълнителят.
  • 15 Октопод

    4 7 Отговор

    До коментар #8 от "Комунист":

    Наистина трябва да мислиме в/у проблемите в по-широк спектър.С примитивният статус на мислене,като на другите коментиращи,сме на това дередже.Не е ли виновна системата,политиката,държавата,помогнал ли е някой,протегнал ли е ръка !? Сега го съдите и му се радвате на смъртта! Не искаше ли и той да живее нормален живот,работа и семейство ?! Както казах,ако сте хора няма да мислите така примитивно.

    Коментиран от #16

  • 16 Миризлив пор

    13 1 Отговор

    До коментар #15 от "Октопод":

    Колкото и истина да има в твоите думи замислял ли си се, колко човешки съдби е прекършил този? На пръв поглед - тарашил някой щети за 500 лева, от друга това са били инструментите на някой с които си е вадил хляба и нови са 2000 и човек няма от къде да ги вземе, следва телевизори които са на изплащане или пари. Само се замисли ако 2-ма такива юнаци са ти отарашили жилището и натъпчат всичко в един бус колко пари ще ти струва да си стъпиш на краката ако вземаш малко над минималната заплата и колко време. Или са ти намерили документите и са ги прибрали колко време и нерви докато изкараш дубликати. Не ти го пожелавам, ама честно.

    Коментиран от #19

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Йосип Броз Тито

    13 1 Отговор
    На някой потърпевш му е писнало и му е видял сметката. Това най-вероятно е човек, който е бил ограбен от убития. Като са разбрали, че е на свобода и са го убили, за да не пострадат други хора и домове...
    Добре са направили, така ще има спокойствие в селата. Сега ако беше жив, щеше отново да тараши. Защото вълкът козината си мени, но нрава НЕ.
  • 19 Октопод

    1 8 Отговор

    До коментар #16 от "Миризлив пор":

    Че си миризлив,миризлив си🙊,както и си се назовал !!! Но в европейските страни на наркоманите им се дава безплатна дрога ,за да не извършват кражби за да си я купуват.Имат социални програми,системи и контрол за извършващите на престъпления.Затворниците като излязат,получават 1200 евро социал,настаняват ги,осигуряват им работа.Кое го има в България??? Просто си затвори миризливата уста !!Овчар !!!!

    Коментиран от #21, #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Хах

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Октопод":

    Преди да пишеш лъжи първо се осведоми как и кога се отпускат
  • 22 миризлив пор

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "Октопод":

    Явно никога не са те ограбвали, в един момент да установиш, че си теглил кредит за 5 години за да си обзаведеш жилището а някой е влязал "на тараш" и е унищожил мебелите да търси нещо ценно а всичко което е успял е изнесъл. В един момент без да навлизам в емоционалната част виждаш че си роб със заем който трябва да изплащаш и се молиш за още един за да живееш нормално. Честно, ако ти се случи си спомни как си ме наричал. Просто е заробил някой за по дълъг период от колкото е лежал.
  • 23 Съд

    3 6 Отговор
    Чета коментарите Ви.
    Явно сте доволни,а когато съдът си свърши работата с Иванчева, защо сте недоволни?

    Коментиран от #24, #26

  • 24 хаха

    7 0 Отговор

    До коментар #23 от "Съд":

    Гешев ти ли си бря?
  • 25 някой

    4 0 Отговор
    Правилото е, когато престъпник е рецидивист и повтаря престъпленията си, в нормалните държави го осъждат на доживотен. У нас престъпници с по 15 присъди и висящи дела под път и над път. Хващат ги, малко кютек, и на свобода! Е как престъпността да не нараства? И все пак, ако присъдите бяха адекватни на престъпленията, това убийство можеше да бъде избегнато. Защото няма нищо по-ужасяващо от едно убийство, по какъвто и да е повод. Точно затова има съдебна система. У нас обаче понякога е трудно разбираема. За огромно съжаление!
  • 26 отговор

    6 1 Отговор

    До коментар #23 от "Съд":

    Понеже спомена Иванчева, тя ли е най-големият престъпник в държавата? Толкова хора злоупотребяват с държавни пари, взимат подкупи, търгуват с наркотици и други престъпления години наред. Това се знае. Като небезисвестния Митьо Очите например. Помня предаване, в което майка му го възхваляваше, показваха някакви палати с висока ограда и т.н. и се движеше свободно. Иванчева преди всичко е жена. Арестът й беше изключително грозен и показен. Престараването е огромно. Никакво зачитане на това, че е дама все пак, просната на земята и какви ли не унижения и накрая 20 години. Добре, ако правилата важаха за всички, подобни на нея. Но не, само тя. За другите свобода и безнаказаност! Единствената осъдена! Не ми е симпатична, въпросът е принципен!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 незнайко

    1 0 Отговор
    Дано не намерят извършителя !!! Присъдата е изпълнена перфектно .