Last news in Fakti

4 Май, 2019 19:51 3 825 3

Задържаните каналджии прибирали по 1200 евро на човек

  • каналджии-
  • мигранти

Мигрантите са болни от краста установили лекарските прегледи

26-имата афганистанци, които бяха задържани вчера в покрайнините на горнооряховското село Янтра, са платили на каналджиите по 1200 евро на човек, за да бъдат преведени през България. Групата от млади мъже и непълнолетни обяснили при разпитите, че е трябвало да стигнат до София, а крайната им цел е била Франция.

Влезли са в страната през турската граница, като на този етап не може точно да се установи областта на преминаване, посочват от Районната прокуратура в Горна Оряховица, предаде БНР.

Цялата група е говорила на пущунскси диалект, с което се потвърждава твърдението на мигрантите без документи за самоличност, че са от Афганистан. Чужденците обяснили, че били взети от района на Гурково и докарани до село Янтра, където в нивите изчаквали да бъдат претоварени на друго превозно средство.

От задържаните четирима каналджии, обвинение за трафик на хора, включително и деца, е повдигнато само на един от тях - 50-годишен мъж от Стражица, за който прокуратурата има данни, че за подобно престъпление е лежал в затвора преди години в Унгария. Предстои Районният съд в Горна Оряховица да реши дали да го остави за постоянно в ареста.

Законът предвижда за трафик на хора лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба от 5000 до 20 000 лева.

Мигрантите са болни от краста установили лекарските прегледи. Тази сутрин те бяха транспортирани от Горна Оряховица към бежанския център в Любимец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мммм

    22 0 Отговор
    Ами на другите трима каналджии няма ли да има обвинения.......или те са наши хора!
  • 2 еее

    3 0 Отговор
    Наши хора са,по тихо сега...захлебиха малко...
  • 3 ИЯО местен

    0 0 Отговор
    Оня папагал 'Бигито" не е ли в дъното на всичко?
    Предишният път като намериха емигранти в Горна Оряховица той беше начело на колоната..
    Горна Оряховица - село Янтра - 11 км.