9 Май, 2019 10:27 20 361 15

Арестуваха 79-годишна баба Стефка, въртяла бардак в Брюксел

  • маман-
  • тутракан

Баба Стефка е и едър земевладелец в региона на Тутракан

Арестуваха 79-годишна баба Стефка, въртяла бардак в Брюксел - 1

Мистериозно се прибра у дома в Тутракан най-възрастната българска сводница, 79-годишната маман Стефка Йорданова. Тя бе изправена пред съда в Брюксел, след като стана ясно, че повече от десетилетие е въртяла един от най-оборотните бардаци в европейската столица.

Стефка бе екстрадирана в Белгия през лятото на 2017 г., за да бъде съдената като тартор на банда за трафик на жени с цел сексуална експлоатация. Заедно с нея на подсъдимата скамейка застана и дъщеря ѝ Светла Захариева. Делото се точи година и половина. Финалът му е в края на февруари. За това, че е въртяла бардак в центъра на европейската столица, нашата маман получава наказание от 4 г. престой зад решетките. Магистратите обаче се решават да не я пращат в пандиза заради напредналата ѝ възраст. Решено е баба Стефка да бъде пусната да се прибере у дома, при положение че повече кракът ѝ няма да стъпи в Белгия.

Така баба Стефка си стяга багажа и си купува билет за родния Тутракан. У дома тя се прибира преди месец, разкриват нейните комшии, които остават шокирани от мистериозната и внезапна поява на видната си съгражданка, пише таблоидът „България днес“.

Баба Стефка е успяла да запази своя палат в покрайнините в Тутракан. Той е строен през 60-те години. Местните разкриват, че за триетажното имение отдавна се говори, че е готово за публичен дом. Имало дори и витрини, досущ като тези в улиците с червените фенери. Никой обаче от местните не е виждал проститутки вътре.

Баба Стефка е и едър земевладелец в региона, разкриват нейни познати. Няколко месеца преди акцията срещу нея и дъщеря ѝ тя си купува 700 декара земя, които са превърнати в кайсиева градина. Шушука се, че инвестицията тогава е надхвърляла един милион лева.

Баба Стефка и дъщеря ѝ, 49-годишната Светла, са арестувани в края на юли 2017 г. Двете са задържани по молба за правна помощ от Кралство Белгия и водено там наказателно производство срещу организирана престъпна група от български граждани за извършени от тях престъпления, свързани с трафик на хора с цел сексуална експлоатация и пране на пари. Изяснено е, че повече от 15 години 76-годишната тогава маман е пребивавала в Белгия и е стопанисвала публичен дом в Брюксел. Според данни от разследването Стефка е прибирала между 50 и 160 евро от всяка една проститутка на смяна.

Операцията по задържането е проведена от служители на сектор "Трафик на хора" в ГДБОП и колегите им от Русе, Разград, Силистра, Добрич. В мегаакцията са още включени служители от ОДМВР – Силистра, и РУ-Тутракан. Операцията се провежда под надзора на специализираната прокуратура. Претърсени са пет адреса на територията на Силистренска област. Оттам са иззети документи: нотариални актове, вносни бележки, извлечения от банкови сметки и преводи, над 164 000 евро в брой и близо 600 лева, мобилни телефони, лаптоп, канабис и др.

Стефка и дъщеря ѝ пожелаха доброволно да бъдат екстрадирани, за да застанат пред съда на Кралство Белгия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А така.......

    41 6 Отговор
    Дърто ама бизнес върти.
  • 2 ГОстА

    34 23 Отговор
    Шапка и свалям на бабата!
  • 3 Гост

    24 21 Отговор
    Евала!
  • 4 ВРЪТКАЙ БАБЕ ВРЪТКАЙ

    46 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ''Повече от десетилетие е въртяла един от най-оборотните бардаци в европейската столица''-къде са спали цяло десетилетие брюкселските власти,та да не видят кой върти един от НАЙ-ОБОРОТНИТЕ бардаци?Само гледайте сега връткавата бабка как и съдът ще изврътка.
  • 5 боцмана

    27 3 Отговор
    Дърт меринджей!!!
  • 6 стефан дедо

    11 4 Отговор
    Тея и да я осъдят на 20 години зад решетките, нема ги издеяни...
    На тая възраст е времето да се пристъпи закона... Дреме ти на 80 си зел - дал, по-добре да изкараш некой лев за младите потомци :)...
  • 7 Браво

    13 6 Отговор
    Маман е много запазена.Стара чанта,ама мачкан лак.
  • 8 Вероника

    14 4 Отговор
    Трябвало е да я затворят. А сега тук ли ще развива проституцията. На такива мястото и е в затвора
  • 9 Дааа

    10 2 Отговор
    Тя и в затвора да я вкарат тя и там ще направи публичен дом .щом е такава вятърна.
  • 10 Жена

    7 3 Отговор
    Дърти пачаври. колко ли млади съдби са съсипали. Няма справедливост на този континент. В САЩ щеше да гние в затвора
  • 11 Dimitrova

    7 1 Отговор
    Ей, т'ва е, като ще прекрачваш закона, го прави на стари години, така всичко ти се разминава.
  • 12 Иван Тутраканеца

    7 0 Отговор
    Целия Тутракан са там от години по 10-15 години са мадамки . Цели фамилий , който след време дръпнаха и дъщерите си …… дъл го е за писане … някой ако му е интересно ,ще му разкажа за прословутия БРАБАНТ …. може и някой име да спомена на действащи мадамки все още ,от Тутракан . Примерно сестрите Ирена и Яница и още други и други….
  • 13 КПКОНПИ

    2 0 Отговор
    Кой ще вземе добитото в престъпление имяне?
  • 14 Иван

    2 1 Отговор
    Тая на снимката е Светла дъщеря и , тая баба от дъщеря си има три дъщери , мъжът на Светла се казва Иван от село Антимово е родом , държаха един фургон за безалкохолно в Тутракан в квартал възходите , целия град ги знае …. жалкото е че за 20 години са привлекли толкова момичета в Брюксел че идея си нямата , не 20 години ами смъртни присъди заслужават …. от Тутракан има поне 30 мадамки на БРАБАНТА в Брюксел .

    Коментиран от #15

  • 15 Ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Иван":

    Иване и аз съм от Тутракан и добре познавам всички герои от тази история.Аз за разлика от теб ,не смятам ,че те с нещо са виновни.Насила ли са ги карали ,отвичали ли са ги тези момичета?Ами не. Пустата жажда за бързи и лесни пари ги е накарала да се хващат на въдицата на баба Стефка.И да не говорим колко други бандити в България и Европа даже,бандити с бели якички се разхождат свободно ,а ние сме тръгнали да търсим под вола теле.