Last news in Fakti

16 Май, 2019 12:35 2 365 8

Полфриймън е в болница в Централния затвор заради гладна стачка

  • андрей монов-
  • джок полфриймън

Тази седмица Полфриймън бе преместен от затвора в Казичене в болницата

Семейството на австралиеца Джок Полфриймън, осъден за убийство в България, се притеснява за здравето му, след като 32-годишният мъж обяви гладна стачка в затвора преди повече от 3 седмици, съобщи австралийската тв Ей Би Си.

Той бе осъден на 20 г. затвор за убийството на 20-годишния студент по право Андрей Монов по време на сбиване в София в края на декември 2007 г.

Полфриймън не се храни в знак на протест срещу „несправедливо отношение“ от страна на ръководството на затвора и на българското правителство към работата му, свързана с правата на човека зад решетките.

Преди 7 г. австралиецът създал профсъюз на осъдени, който се бори с корупцията в системата. Асоциацията му помагала на затворници да преразглеждат делата си при предполагаема несправедлива присъда в български и европейски съдилища. Тази дейност му спечели похвали от правозащитни организации, но и опозиция от българските власти.

Тази седмица Полфриймън бе преместен от затвора в Казичене в болницата на Централния затвор в София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 бате бойко бие без упойка

    11 3 Отговор
    Като всичко друго България и затворите са корумпирани до уши, просто няма как да му се обърне внимание тъй като е затворник.
  • 3 няма страшно

    26 2 Отговор
    каквото и да му се случи, вече си го е заслужил.
  • 4 Рошко

    3 2 Отговор
    В Рамазана гладните стачки не вървят,настанете го поне в пансион ,все пак поданик на кралицата е ,или направо го пуснете да си отива по кенгурята

    Коментиран от #6

  • 5 град козлодуй

    4 1 Отговор
    от божия сьд никой нии избягал
  • 6 Хайл

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "Рошко":

    Като е поданик на кралицата да го храним с омари и черен хайвер ли? Ква ми е кралицата на мен? Да мре гада за това че е убил българин
  • 7 Ченге

    9 1 Отговор
    Този убиец трябва да е в Цен.Затвор а не в Казичане защото там е лек режима и си е курорт
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.