17 Май, 2019 10:05 3 088 8

МВР: Пазим всички, които ги е страх от Зайков, днес е най-мащабното издирване

  • костенец-
  • стоян зайков-
  • чане

Цяла нощ полицаи и барети продължиха да претърсват особено усърдно квартал "Полето"

МВР: Пазим всички, които ги е страх от Зайков, днес е най-мащабното издирване - 1

Костенец изкара още една неспокойна нощ, а опитите да бъде открит заподозряният убиец Стоян Зайков-Чане отново удариха на камък. 43-годишният бивш затворник се издирва вече осми ден за смъртта на бившата му жена Милена Шишкова, а подозренията са, че той е застрелял и своя съсед и братовчед Николай Петров преди три дни, съобщи trafficnews.bg.

Цяла нощ полицаи и барети продължиха да претърсват особено усърдно квартал "Полето", където е къщата на Зайков. Проверявани са и други места и адреси, където евентуално може да се укрива Чане, но никъде няма следи от него.

"Специализираните части извършват претърсване на всяка една къщурка и постройка. Днес започваме безпрецедентна по размери мащабна акция", обяви тази сутрин главният секретар на МВР Ивайло Иванов заради очакваните подкрепления от служители на реда.

По повод слуховете за списък от набелязани хора, на които Зайков има зъб, Иванов обясни, че никой не е виждал черно на бяло нещо такова. На всички, които се страхуват от заподозряния убиец, обаче им е осигурена защита и охрана, увери Иванов.

Той пак повтори, че все още няма категорични доказателства, че Зайков е извършил и второто убийство, но той е основен заподозрян.

"Сигурни сме, че убийството е станало в нощта на 14 май, извършено е с гладкоцевно оръжие, 12 калибър, с ловни сачми", заяви главният секретар на МВР.

Той обясни, че от вчера са се увеличили сигналите, подавани от граждани, че са забелязали Зайков. Последният дошъл от Сандански, където местен човек твърдял, че е разговарял с Чане. Проверката обаче не потвърдила версията му. Сред сигналите имало и откровено фалшиви, оплака се Иванов. Така след битов скандал човек съобщил, че опонентите му крият издирвания убиец.

Фалшив се оказала и сигналът, че Стоян е забелязан около училището в Костенец, което доведе вчера до суматоха и стресна деца и учители.

"Напрежението не е никак малко, хората са притеснени, защото в Костенец никога не се е случвало такава ситуация с две убийства в рамките на няколко дни", коментира кметът на града Радостин Радев.

Той изрази надежда полицията да успее да залови Зайков да задаващите се абитуриентски празници на 24 и 25 май, след които е и изборният ден.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 човек от село

    16 1 Отговор
    Е няма такава излагация на МВР-8 ми ден всички спец части търсят един ненормалник и немогат да го открият! Задавали някой въпроса,ко
    лко кинти струва това безхаберие и безпомощност на родната полиция?
  • 2 Чичо

    13 0 Отговор
    ''Той обясни, че от вчера са се увеличили сигналите...''. Е сега, е момента да 'топнеш' комшията и 'нинджите' да му метнат 2-3 гранати през прозореца.
  • 3 Давид

    14 0 Отговор
    А от бандитите във власта кой ще ни опази . Над 2 000 000 български емигранти ( бежанци ) , 2/3 от населението останало тук живее в бедност , 1/3 оцелява на хранилка и 10 процента държат парите на народа и се изживяват като барони .
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 бббббб

    11 2 Отговор
    От къде МВР знае кой е застрашен ,като извършителя няма приятели ,не е контактувал с никой и не е заловен!?!?!? Или стряскат хората да им съдействат???
  • 6 Народа го е страх от милицията

    5 1 Отговор
    И тиквоча кои ше ни пази от тех
  • 7 ИВАН

    7 1 Отговор
    Леле, лелеее, тая безпрецедентна по мащаби абсолютно неадекватна акция, навреди повече на обществото ... и каква е логиката, тоя да продължи да убива невинни и несъпричастни хора ... правят си тренировки и вдигат шум с нашите пари - то картечници, то автомати - чудо
  • 8 За една позната питам

    2 1 Отговор
    От Сусурлево е и много я е страх от Зайков. Ако може да пратите 2-3 момченца да я пазят през ноща. Тя ще почерпи.