Last news in Fakti

14 Юни, 2019 12:40 1 136 14

Румяна Арнаудова: Няма задържани собственици на кабелни оператори

  • румяна арнаудова-
  • кабелни оператори-
  • телевизия

700 хил. потребители на телевизионни програми са в сивия сектор, твърди говорителят на главния прокурор

Румяна Арнаудова: Няма задържани собственици на кабелни оператори - 1
Снимка: БГНЕС

2,4 млн. са потребителите на телевизионни програми, от тях 700 хил. са в т.нар. сив сектор, за които държавата официално не знае. Чрез тях собствениците на кабелните телевизии, осъществявайки престъпление против интелектуалната собственост укриват данъци в значителни размери.

Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова на брифинг в Съдебната палата, цитирана от агенция "Фокус".

Вчера бяха осъществени видими в достатъчна степен, според нас, действия на няколко органа на държавното управление. Проведоха се оперативно-издирвателни мероприятия, извършиха се процесуално следствени действия по разследване в Бургас, Кърджали, Кюстендил, Благоевград, Петрич, Сандански и Дупница за престъпления срещу интелектуалната собственост, които касаят нарушения на авторски права и съвместни разследвания за данъчни престъпления“, припомни тя.

„Заявяваме отговорно, че това, което установяваме и разследваме е схема чрез извършване на престъпления против интелектуалната собственост, реално паралелно с тях и благодарение на тях, се осъществяват и данъчни престъпления“, обяви Румяна Арнаудова.

"Да момента няма задържани собственици на кабелни оператори", обобщи Арнаудова.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1122

    0 2 Отговор
    Защо няма.

    Коментиран от #8

  • 2 Жхх ъх

    0 6 Отговор
    Мачкай боико
  • 3 666

    10 0 Отговор
    Тези видими в достатъчна степен действия не са ли някак...как да кажем....мутренски? Да разбиете вратите, таваните и техниката на тези оператори? Дали ще им съставите актове, дали ще намерите нещо, за което да се хванете, вече няма значение. Операторите няма как да работят без техника. Знаем как стават тези неща. Техниката седи месци при вас, докато се води разследване, а а клиентите на тези оператори минават към правилните "фирми" които са на правилните хора! Покрай вас станах атеист. Ако имаше Господ, чумата да ви е тръшнала вече.
  • 4 Джон ТрИволта

    3 0 Отговор
    Това си могат, пратени са да респектират не послушните кабелни оператори,няма следващите избори да бъдат така добри ..воЖда в джипа раздаващ народна пара да бъде даван достатъчно често и "политкоректно"
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Skk

    2 0 Отговор
    Добре де нарушили са! Глобете ги, вкарайте ги в затвора! За какво трошите и взимате техника. Какво се надявате да намерите вътре списък с излъчвани канали. 5 милициомера свидетели че са видели излъчвания канал в ефира и сте ги осъдили за какво ги фалирате. Ако така се отнасяхте и с преступниците беше да е супер.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 чиче

    0 0 Отговор
    Ама туй си е яка далавера без задьржани.Защо
  • 10 Наивник пита

    3 0 Отговор
    А какво ще е наказанието за над 14 млн.лева финансови щети,извършени от лицето Вл.Горанов?
  • 11 шефа

    0 0 Отговор
    Много съм навит на Румито.Така ще я клатя че ще ме помни докато е жива.Само какъв поглед има целия съм на мотикаааааааааааааааааааа

    Коментиран от #13

  • 12 Тъп

    2 0 Отговор
    Мдаааа.Уличната престъпност е сведена на нула.Еврофондовете течат спокойно без кражби и разхищения.всички показни убийства са разкрити.Време е за локалните кабеларки.Белким националните хиени (В-цом,А-5,Нортел) да захлебят прясна плът.
  • 13 кор

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "шефа":

    бутай в тънкото черво
  • 14 dan

    0 0 Отговор
    Защо господата от ГДБОП не спряха само телевизията.Интернета не ги интересува,защото това което виждам на снимките е тотален погром.
    Рязали и търгали пач кордите,дърпали и блъскали.Всичко е разковано на 95 процента.Едва ли ще заработят отново!