Last news in Fakti

14 Юни, 2019 16:48 6 299 52

Забиха две кирки в автомобила на ректора на ТУ-Варна

  • ту-варна-
  • кирки-
  • ректор-
  • венцислав вълчев

Заплашителна вандалска проява броени дни преди изборите за нов ректор на 24 юни

Забиха две кирки в автомобила на ректора на ТУ-Варна - 1
Снимка: Facebook

С две кирки, забити в личния автомобил Renault на настоящия ректор на варненския Технически университет проф. Венцислав Вълчев, започна кампанията за нов шеф на ВУЗ-а.

Изборът е насрочен за 24 юни, а освен Вълчев кандидати за поста са доцентите Антон Георгиев и Божидар Деков, информира Traffic News.

Снимка на колата се появи тази сутрин във Facebook профила на съпругата на Велчев Светлана Лесидренска. "Това е нашата кола. Явно, че кандидат – ректорската кампания е в разгара си. Вече сме на етап – дойдоха тези с кирките и лопатите", написа Лесидренска.

Припомняме, че Велчев беше избран да ръководи Техническия университет във Варна на 23 март т. г. след отстраняването на досегашния ректор на висшето учебно заведение проф. Росен Василев, който беше обвиненен в плагиатство.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    22 2 Отговор
    Явно ще преизберът стария ректор! С тези кирки го правят герой.
  • 2 Boxer

    20 1 Отговор
    "КОЛЕГИално"...
  • 3 Будалата

    28 1 Отговор
    Явно доста пари се усвояват. Я от ремонт. Я от студенти. Има келипир щом играят кирките.

    Коментиран от #8

  • 4 Обадете се

    4 3 Отговор
    ВМЕИ Варна, катедра "Радиотехника"- 1974-1979 г, 4-та група.Валя, Румяна, Румяна, Димитричка, Иванка, Здравка, Бойка, Бойка, Иван, Йордан, Емил, Тихомир, Никола, Венко, Сашо, ...

    Коментиран от #43

  • 5 Тва е отговора

    14 2 Отговор
    Кога даскала рече които не купи моята книга нема да го пусна на изпита😂😂😂
  • 6 АБЕ

    7 2 Отговор
    Това си е работа на някой мързелив студент.
  • 7 Росен Василев НЯМА

    2 2 Отговор
    Няма нищо общо ! Свидетели, отпечатъци, факти има ли ? НЯМА ! РОСЕН Е НЕВИНЕН до доказване на престъплението , щото друг кандидат за поста няма. Демокрация е ве ръиш ли ?
  • 8 гост

    6 10 Отговор

    До коментар #3 от "Будалата":

    Навремето кандидатствах там за прехвърляне от германски университет и освен, че отказаха да ми приравнят голяма част от немските изпити (понеже българите имали два часа повече упръжнение спрямо немците) поискаха на мен и на жена ми по 2х.лв дарение от всеки за компюрната им зала. Естественно им отказах и си тръгнах. Големи нагляги. Първо че се подиграват на немското образование, а който е учил там знае какво е нивото, и второ не стига че им правиш бройката и си плащаш таксите, а ми и пари ти искат. Отидох в друг град където не ми поискаха нищо. Представете си други които са на зор за диплома как минават и си взимат документите, а после отиват някъде и си нямат и представа какво да подхванат и какво да правят. Имам познат с фирма, който не може да си намери лаборанти, понеже отличниците по дипломи са изключително неуки и незнаещи основни неща.

    Коментиран от #15, #25

  • 9 ИВАН

    19 2 Отговор
    Ама те кирките по-скъпи и от колата, тоя пак е на далавера
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Другия с коня

    5 1 Отговор
    Ако бяха намерили забити две Пачки в Евро щеше да е Притеснително....Относно кирките,четете ”Бит и душевност на Българския Народ”....Четете....И мезете блажно...
  • 12 Варненец

    7 1 Отговор
    Тоя Вълчев не спечели ли и предните избори с компромати срещу другите двама кандидати да ректор. Спомням си че тогава единия (Димова) бил обвинен за прагиат с фалшиво писмо написано уж от другия кандидат (Пламенов). Все си мисля че този мач май вече сме го гледали.
  • 13 Шофьор

    8 2 Отговор
    А бе тоя свястна кола не може да си купи, ректор ще ми става.
  • 14 Пешо

    9 3 Отговор
    Той затова иска да стане ректор - кола да си купи. А после яхта, почивка на Бахамите, вила във Франция и разбира се нова любовница, че тая е поостаряла и поовехтяла вече.
  • 15 Немско образование?

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Смях в залата!

    Коментиран от #16

  • 16 Петя Кирова

    9 0 Отговор

    До коментар #15 от "Немско образование?":

    Които се е хванал с мафията не е прокопсал. Обещаното си го търсят дори и с кирки. Чудя се защо тоя не им даде двора на университета за застрояване и да не го тормозят. Като знам какъв апетитен двор имат, туй ще да искат.

    Коментиран от #17

  • 17 Наблюдател на събития

    8 0 Отговор

    До коментар #16 от "Петя Кирова":

    До Петя

    Петя не е мафията, сам си ги е забил за да оклевети другите двама претендента. Така направи и преди 2 месеца с тогавашните претенденти за ректор. Интервютата, които дава са част от предизборната кампания. Ако беше мафията щеше да е уплашен, а той публикува специално подбрани за целта снимки и държи предизборни речи. Циркът е пълен.

    Коментиран от #20

  • 18 ТУВарна няма да го бъде

    11 0 Отговор
    Там интригата е съвсем друга.На прилежащите терени на ТУ-Варна се строят какви ли не чудновати обекти-Лидъли ли не щете, апартаменти ли не искате,абе в общи линии каквото си поискате.....
  • 19 Еректор

    5 1 Отговор
    Съпругата Лесидренска да внимава след изборите, че като го знаем какъв е шавлив видински нехранимайко, малко одъртял вече, но пък...сега ще е и с държавен портфейла, и с еректорския стол..

    Коментиран от #28

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 застраховател

    4 1 Отговор
    Интересно е дали тази бричка има автокаско. Ако има - работата е ясна, решил е да сменя колата.

    Коментиран от #22

  • 22 Опомнил се гласоподавател

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "застраховател":

    Номерата но тоя пич нямат край. Преди това отсвири професор Василев, след това - Димова и Пламенов. Сега ще отсвири и тия двамата. Чета изявленията му - питат го за кирките, той разказва стари истории за Василев и това че поддържал единия от конкурентите му. А за другия пуска слухове, че бил от неговия отбор и щял да събере дамо 10 гласа - демек няма нужда да гласувате за него. Така се става ректор в Техническия.

    Коментиран от #23

  • 23 портиерът на МФ

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Опомнил се гласоподавател":

    Грешен ход на ректора, след тая гнусотия няма да гласувам за него. Всичко си има граници! Мислех, че като той стана ректор шумът около университета ще стихне /знаем че шумът идваше от неговия екип/ а той и кирки вкара в сценария! Орезили университета завинаги.
    Такъв човек не е достоен да е лице на ТУ-Варна.
    Ако някой от другите двама претенденти, Дяков или Георгиев, станат ректори /дай боже/ трябва на часа да се избавят от този човек.
    И те може да имат трески за дялане,..... ама поне и двамата са честни хора.

    Коментиран от #24

  • 24 психиатър

    6 0 Отговор

    До коментар #23 от "портиерът на МФ":

    Не трябва ли кандидатите ви за ректор да са в добро психиатрично здраве? Поискайте от психиатрията информация за кандидатите за ректор. Но преди изборите, след това ще е късно.

    Коментиран от #29

  • 25 незавършил студент

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Колега, какъвто им е университета, такъв им е и ректора...... Това е най-доброто с което този университет разполага.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Анонимен

    1 0 Отговор
    Една кирка по принцип ако дължи кинти струва стартово от 5000 - 10000 лева зависи колко е взел
  • 28 Луд за връзване

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Еректор":

    Ааа.... тя нищо, че не му е баш жена по документи, ама си го гледка като писано яйце - сега го е офарбала като блондин, но преди беше и лилав, и риж. Убавец!
  • 29 Катя

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "психиатър":

    Не ви трябва информация от психиатрията. Достатъчно е някой да му скрие хапчетата в деня на изборите. Голям сеир ще падне. Ако общото ви събрание продължи по-дълго, действието на хапчетата ще отмине /хапчетата му действат за 4 часа, след това се нуждае от нова доза усмирителни/ и тогава стой та гледай.

    Коментиран от #30

  • 30 Млада колежка

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Катя":

    Я стига с тия клевети!!!!!!!!! Професорът ми е обещал....., няма да кажа какво,..... защото зная че го е обещал и на още 10 човека. Гласът си ще му дам,..... и дуп.то също! А то не е никак лошо (дуп.то).

    Коментиран от #31

  • 31 Колежка от ИУ

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Млада колежка":

    Какво не му харесвате на тоя ректор не мога да разбера? Защо всички сте се настроили срещу него. Видях му снимката в една от статиите - симпатяга е. Погледът му е малко налудничав, ама иначе е блондин. Хубави руси къдрици! Такива мъже харесвам. А и кирката му голяма! Ще му се пусна, по-хубава съм от тая неговата жена /или любовница, не знам/.
  • 32 от кухнята

    2 0 Отговор
    „Здравейте колеги и приятели,
    Тъкмо си мислех какво полезно четиво да публикувам днес за споделяне с вас“ и се натъкнах на коментарите за тази интересна статия. Истината е проста и е далеч от това което сте писали. Владо Тодоров беше повикан да провери кабинетите на ректора и зам. ректорите за бръмбари. За това щеше да получи хххххх лв., обещани му от Александров. Обаче Георгиев е разбрал, че няма пари в сметката за заплати и е разпространил тази истина, за което разбира се беше заплашен с наказание. И така Вълчев не може да плати за „услугата“ на В. Тодоров директно от бюджета ни. Затова Тодоров ще поеме охрана на университета, а поводът са кирките.
  • 33 М'дааа

    3 0 Отговор
    Едни почивни станцийки да виждате? Едно бая голямо дворче, в почти идеалния център на Варна? Едни Авропейску оари по разни орограмки? Ми неудобен е Ректора. Мафията, разбирай едно трубуквие си иска своето. Тоз нещо м се дърву, та за туй явно са кирките.
    За да го сорат, трябва по-крути мерки.
    Бе той също ли е водолаз, като един владика, мир на праха му? За едни прЕатели питам.

    Коментиран от #35

  • 34 БГ СОД

    2 0 Отговор
    Еее...няма да мине номера с Владо Тодоров и Ахил секюрити. БГ-СОД (Жоро свин...та и жена му Искра Стоянова- бившата юристка на ТУ) чакат обещаното от Венци... ако ли не след кирките можем да видим и лопати...
  • 35 Външен

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "М'дааа":

    Коментар до #33:
    Удобен е ректора, ама е обещал повече отколкото преди изборите може да даде. В обещанията е силен, ама нищо от обещаното не дава. А тия с кирките не са като доцентите и асистентите в ТУ, на които можеш да обещаваш всичко, а накрая да им вземеш всичко. Като минат изборите и двора ще ви продаде и концесии за 100 години напред ще ви заробят и още други изненади ще има.

    Коментиран от #39

  • 36 Париии....париии....

    2 0 Отговор
    Пари има в сметката, ама тоя Вълчев не знае да смята. В сметката са всички пари от таксите на първокурсниците за другия семестър. Като ни ги раздаде сега предизборно, после до нова година кво шъ прайм?!? Назначава пенсии, дава допълнения към заплатите на послушните...от де пари?!? Бил прекратил неизгодни договори! Смешник! Изгони Веолия/Топлофикация/ от общежитията. Хората си прибрали техниката и сега ще трябва да назначава живи хора да поддържат парното! 100 пъти по-скъпо ще ни излезе, ама да му мислят!!! Всичко се плаща в тоз живот. Популизма-също!
  • 37 Париии....париии....

    3 0 Отговор
    Пари има в сметката, ама тоя Вълчев не знае да смята. В сметката са всички пари от таксите на първокурсниците за другия семестър. Като ни ги раздаде сега предизборно, после до нова година кво шъ прайм?!? Назначава пенсии, дава допълнения към заплатите на послушните...от де пари?!? Бил прекратил неизгодни договори! Смешник! Изгони Веолия/Топлофикация/ от общежитията. Хората си прибрали техниката и сега ще трябва да назначава живи хора да поддържат парното! 100 пъти по-скъпо ще ни излезе, ама да му мислят!!! Всичко се плаща в тоз живот. Популизма-също!
  • 38 Доктор

    3 0 Отговор
    Не го избирайте. Проведете една блиц-кампания, за да няма време да се усети, и изберете друг. Вълчев може и да е жертва на някой двойкаджия, но това не променя мутренското отмъщение. Затова не може да бъде ректор.
  • 39 добър адвокот

    4 0 Отговор

    До коментар #35 от "Външен":

    Спокойно, ще се свържа със засегнатите лица г-н Василев, г-н Георгиев и г-н Дяков, оклеветени в медиите, и ще заведа 3 дела за оклеветяване и морални щети. В правовата държава това се наказва поне със солидни обезщетения.

    Коментиран от #40

  • 40 Адвокатът на Вълчев

    2 0 Отговор

    До коментар #39 от "добър адвокот":

    До "добър адвокат":
    Един съвет от мен колега - ако ще завеждаш три дела побързай, още в понеделник отивай в съда. Четирима преподавателя вече заведоха дела за упражнен натиск към тях. Ще им платим каквото са поискали. Плащаме от парите на Техническия, няма проблеми. Ако се забавиш и подадеш иск след 25-ти юни, бъдещият ректор няма да се съгласи да плаща за Г-н Вълчев. Така че ще се съдим до дупка и нищо няма да получат представляваните от теб лица. Вълчев няма да плати нещо.

    Коментиран от #41

  • 41 Натиснат

    4 0 Отговор

    До коментар #40 от "Адвокатът на Вълчев":

    Никой ректор до сега не си е позволявал да ни привиква един по един в кабинета си и да се чуди какво да ни обещава...то постове..то проекти... Как може така да се самоунижава тоя пелтек! Съвсем откачи, ставаме за смях на целия свят. А за това с кирките - само болен мозък може да го измисли. Или като втори вариант - главният му секретар да е обещал нещо някъде и хората да си го търсят. В крайна сметка още 10 дена ще е ректор. После кой ще изпълнява обещаното?!?

    Коментиран от #44

  • 42 И права лопата е трябвало

    4 0 Отговор
    Е щото е ректора на техническия,да му влезнат технически в употреба
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Информиран

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "Натиснат":

    По проект кораб щял да купи, след това два, и..... космически кораб щял да купи! И дали някой му е дал "паркомясто" на пристанището, както твърди Вълчев. Ако имаме дадено такова, нека да покаже документ. Тогава ще гласувам за него, независимо че само на мен не е обещал пост в управлението :).
    Вторият мандат на Фархи беше спечелен защото същия тоя Вълчев обещаваше навсякъде, дори и пред ОС, по време на самия избор за ректор, че чакаме проект за 2 милиона и отгоре. След като избрахте Фархи никой повече не спомена за проекта с 2-та милиона.
    Сега схемата с обещанията се повтаря: проекти, проекти проекти...... Ами защо до сега Вълчев не направи поне един проект? Обещаното не е като даденото, това е.
  • 45 Колега от Минногеоложкея

    2 0 Отговор
    Колеги, измесели сте темата. Говорите за някой си Вълчев и какъв негодник и мерзавец бил той. Но темата с кирките е важна. Изпратете ни ги за нашия музей, защото ние тук отдавна сме минали на по-съвременна техника /в 21-ви век сме/, а вие сте все още в 19-ти век! Очакваме ценните старинни инструменти за нашия музей. Добре ще е студентите ни виждат с какви инструменти се работи все още по света и колко напред сме ние!
  • 46 Логопед

    3 0 Отговор
    Вълчев не е ли тоя, дето докато си каже името пелтечи поне три пъти. Пелтек за ректор ли ще избирате? Пелтеците са амбициозни хора без покритие - пише го в дебелите книги.
  • 47 съученик

    4 0 Отговор
    Изненадах се че нашия Венцислав тъпото станал ректор. Тоя беше толкова елементарен, че по география беше казал че Амазонка се намира в Северна България. И сета какво, ректор станал? А колко беше стистнат.... с 10 стотинки изкарваше цяла седмица и накрая на седмицата си ги пускаше в спестовната касичка. А не беше от бедно семейство, баща му имаше пони 200 овце.

    До там ле я докара варненския ВУЗ, че да изберат най-тъпия ми съученик.

    Съчувствам ви и страдам за вас - тоя ще ви унищожи.

    Коментиран от #48, #49, #50

  • 48 магазинерката

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "съученик":

    Вярно е, няма толкова стиснат клиент, който да пазари в моя магазин. Винаги брои стотинките и пазари само продукти с намаление. Не знаех че е станал ректор, до сега си мислих че е финансово притеснен и затова е такава скръндза.
  • 49 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "съученик":

    Венцислав тъпото ми дължи 45 лв. (на старите пари), които му бях дал за да ми купи дънки от корекома. Нито дънките видях, нито парите ми върна. Голям лъжец! Изберете го за ректор или какъвто там искате, но да вземе голяма заплата и да ми върне парите за дънките.
  • 50 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "съученик":

    А това, че Амазонка била в Северна България наистина е негов патент, свидетел съм. Голям бъзик падна, Спомням си че докато завърши го подигравахме. Спомням си и други негови тъпотии и затова му викахме "тъпото". Но да ми върне парите дето му дадох преди 40 години за корекомските дънки, другото не е толкова важно и няма да го разказвам. Пик и не е необходимо, виждам, че достатъчно се е оцапал.
  • 51 Реалист

    1 1 Отговор
    Ей, не се натролихте, бре ...
  • 52 Наблюдател

    1 0 Отговор
    Изберете си тази читав ректор, тоя Вълчо няма да ви опази стадото. С тия кирки ще станете заложници на личните му версии! Не е ясно на кого какво дължи, а тези които ще плащате сте вие!