Last news in Fakti

27 Юни, 2019 16:16 2 738 18

25 г. затвор за младежа, убил таксиметров шофьор край Разград

  • сали пембеев

Присъдата на Разградския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна

25 г. затвор за младежа, убил таксиметров шофьор край Разград - 1

На четвъртия месец след убийството на таксиметровия шофьор К. И., извършено на 27 февруари тази година, Окръжната прокуратура в Разград постигна ефективно наказание от 25 години лишаване от свобода при строг режим, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

До произнасяне на присъдата на Разградския окръжен съд днес се стигна, след като 22-годишният С. П., който за 20 лева извърши грабежа, а след това уби 63-годишния шофьор на такси, се призна за виновен и поиска делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие. Така подсъдимият избегна доживотен затвор, колкото поиска в обвинителната си реч представителят на обвинението за извършеното тежко престъпление, уточняват от съдебната институция. В последната си дума убиецът изразил формално съжаление за "постъпката" си и се извинил на присъстващите в залата близки на убития таксиметров шофьор.

На 27 февруари тази година С. П. наел таксиметровия автомобил, управляван от К. И.. Два дни преди фаталната среща таксиметровият шофьор навършил 63 години, а С. П. се върнал от Германия, където работел. След като проиграл на хазарт спечелените в чужбина пари, 22-годишният мъж замислил да си набави средства по престъпен начин. Наел таксито и по пътя от Разград до село Дянково нанесъл шест удара в областта на шията на водача. Един от ударите прерязал сънната артерия на 63-годишния мъж. За да не бъде разкрит, С. П. извлачил тялото на шофьора от автомобила в гориста местност край пътя. Взел оборота от 20 лева, мобилния телефон и таблета на водача.

По пътя пътувала жена, която забелязала изоставеното такси. Решила, че е станала катастрофа и предложила на С. П. помощ, вземайки го за шофьора на таксито. Така С. П. бил отведен в центъра на Разград, където камера го засякла в 21,38 ч. Ограбените 20 лева проиграл веднага, после отишъл при своя позната, където разследващите открили кървавите му дрехи, с които е бил в нощта на грабежа, придружен с убийството. Връхната си дреха и мобилния телефон С. П. изгорил.

Присъдата на Разградския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    8 17 Отговор
    Дам.. за 18 годишното момче, което убиха за цигара 2 години за дъртия лъжлив бакшиш 25... е това е "правосъдие"
  • 2 гост

    20 2 Отговор
    За такива изроди 25 са малко. Дано апелативния размисли и повиши присъдата.

    Коментиран от #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    16 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "В последната си дума убиецът изразил формално съжаление за "постъпката" си.."
    То е ясно, че съжалението е ФОРМАЛНО с цел намаляване на присъдата! Дано Апелативният съд прояви разум и не вземе предвид това "извинение"!
  • 5 Boxer

    8 0 Отговор
    Правосъдието е бутафорно на всякъде по света. Всеки който, се чувства, не овезмезден , има пълното право да си потърси компенсацията,дирекно от престъпникът, по всеки един начин, който му се стори справедлив!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гошо

    1 11 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Как ще са малко? Вярно, убиец е, обаче ще излезе от затвора на 47-годишна възраст. Ще прекара младините си в затвора. Подобно заточение унищожава човешката психика.

    Целта на затвора е да насочи кривналите в правилната посока, а не някакво примитивно отмъщение тип "ти отне живот, сега ще отнемем 25 години от твоя". При някои хора може да отнеме и само година затвор, за да станат по-пълноценни членове на обществото от болшинството от хората на свобода. Други никога няма да се променят. Затова времето в затвора се определя от множество фактори. В зависимост от случая дългата присъда може да нанесе повече щети, отколкото ползи да донесе.

    Да не говорим, че не знаем нищо за обстоятелствата, що за човек е този и какво наистина го е накарало да убие някого. Това е много важно преди да коментираме как 25 години затвор са малко, но за съжаление в медиите няма налична информация.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Отегчен

    18 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гошо":

    Ако те е нападнал в дома ти и ако си го убил, дори не трябва да лежиш законът би трябвало да е на твоя страна, но тук става въпрос за обществено място, при това и за наглост с чуство за безнаказаност... малко са!
  • 9 От Пирдоп

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гошо":

    Веднъж убиец ( Умишлено ) винаги Убиец . Никаква милост!
  • 10 Тик

    13 0 Отговор
    Брутално и планувано убийство с цел да задоволи порока си и хазартните си страсти. Човека е умрял при изключителни мъки по време на изпълнение на служебните си задължения бивайки ръган десетки пъти от извергът докато почти му разполови главата от тялото. На тоя и доживот да лежи ще му е малко. Единствено разфасоването му за органи би изкупило някаква формална част от вината му.
  • 11 "младежът" се казва

    12 0 Отговор
    САЛИ П. Но от факти понеже "младежът" е от "специалните" се крие името му! Влезте в другите сайтове и си го пише всичко! Благодаря ви "факти" за изчерпателните ви статии!
  • 12 пръч

    3 0 Отговор
    ел стол
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Усмивката

    0 2 Отговор
    Добре де.Утре ,ако има народен съд за виновните за третета национална катастрофа на пол. партия ГРОБ ,и бившият,сега настоящ премиер се признае за виновен ,няма ли да бъде съден с максимално предвиденото от закона.....а сега се сещам защо са им нужни така да си останат законите....ясно ...хм

    Коментиран от #16

  • 15 Гост

    5 0 Отговор
    Сега требе и да го раниме боклука а за пенсионери и болни пари няма
  • 16 Киро

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Усмивката":

    Първо твойта Курнела да върне парите, тогава питай за ГРОБ, чугун!
  • 17 решение

    2 0 Отговор
    Сигурен съм, че и на майка си няма да липсва тоя убиец! Вкарвайте го в панделата и го самообесвайте!
  • 18 Nik

    0 0 Отговор
    Сали Пембеев:турчин,нискообразован,хазартен играч,ограбил и убил таксиметров шофьор за 20лева!Какво ви "говори" това?Аз мисля,че всички тези неща "взети заедно"неизбежно "водят"до ПСИХИЧЕСКИ РАЗСТРОЙСТВА!От "тук" до извършване на престъплението е било "въпрос на време"!Наказанието му е справедливо!