Last news in Fakti

28 Юли, 2019 18:13 21 989 97

Ето как полицаите проникнали в компютъра на Кристиян

  • хакер-
  • кристиян-
  • нап-
  • „тад груп“

Кристиян посещавал често тузарски ресторант снабден с камери за видеонаблюдение с висока резолюция

Ето как полицаите проникнали в компютъра на Кристиян - 1

Видеозаписи от камера в престижен ресторант в столичния квартал „Изток“ са уличили 20-годишния Кристиян Бойков и колегите му от фирмата за кибер сигурност „ТАД Груп“. Това разкри сензационно оперативен работник от ГДБОП, ангажиран в разследването срещу хакерите, източили данните на милиони българи от системата на Националната агенция по приходите (НАП), пише Lupa.bg.

Преди дни Кристиян Хакера и търговския директор на „ТАД Груп“ Георги Янков се сдобиха с обвинения за тероризъм, свързан с кибер престъпления, обвинения ще бъдат повдигнати и на боса на фирмата Иван Тодоров, който се укрива в Канада. До прецизирането на обвинението се стигна, след като антитерористите от ГДБОП съумяха да декриптират един от компютрите, ползвани от Кристиян Бойков.

След проникването в компютъра на младия хакер, ченгетата установиха по безспорен начин, че той е разпращал до медии имейли, в които се представя за руски хакер, както и оставени от него улики от пробива в системата на НАП. В декриптирания лаптоп на Кристиян ченгетата намериха и данни, източени по компютърен път от 3 български банки, две застрахователни компании и няколко други големи фирми и това им даде основание да повдигнат тежки обвинения към него и началникът му Георги Янков.

За да пробият сложно криптираната с парола от 16 символа файлова система на Кристиян Хакера, ченгетата са работили неуморно, но не само над компютъра му. Оперативните работници се сетили да изземат камери за видеонаблюдение от десетки обекти в квартал „Изток“. Така ударили джакпота – Кристиян посещавал често тузарски ресторант в квартала, снабден с камери за видеонаблюдение с висока резолюция.

От записите ченгетата видели как 20-годишния хакер въвежда паролата си, за да отключи своя лаптоп. „Отне ни 2-3 дни, за да изпробваме всички комбинации, тъй като нямахме идеална видимост от камерата. Все пак обаче успяхме да проникнем в компютъра му“, споделя ангажиран в разследването срещу кибер терористите от „ТАД Груп“.

Все още обаче ченгетата не съумяват да декриптират другите машини на Кристиян Хакера и колегите му от „ТАД Груп“. Специалисти пророкуват, че това може да отнеме години.

Същевременно шефът на Кристиян Бойков –Иван Тодоров, даде интервю пред сайта „Нова Варна“, в което деликатно пробва да се разграничи от своите служители. Баровецът твърди, че не е знаел за евентуалните зловредни хакерски занимания на своите подчинени.

Шефът на "ТАД Груп" Иван Тодоров елегантно се разграничи от служителя си Кристиян Бойков от далечна Канада

„Обвинението в тероризъм е голяма изненада за мен. Категорично не може да става и дума за подбудителство и поръчителство на тази или друга хакерска атака от моя страна. ТАД Груп работи с фирми и организации за подобряването на тяхната сигурност само след предварително подписан договор за съгласие с услугите и декларация за конфиденциалност.

В трудовите договори на нашите служители е заложена клауза с неустойка от 100 000 лева, ако си позволят да тестват („хакват“) системи без изрично писмено разрешение от наша страна. Също така гласи, че при установяване и доказване на подобно деяние ще бъде образувано дисциплинарно производство по реда на КТ и ще бъдат уведомени съответните органи“, защитава се Тодоров, който твърди, че е на бизнес форум в Канада, но не публикува снимки от събитието.

Мнозина се съмняват, че Иван Тодоров просто е офейкал, изоставяйки хората си на произвола на съдбата и Специализираната прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    116 35 Отговор
    Не хакер, а глупак е този Кристиян.

    Коментиран от #4, #24

  • 2 И как мислите

    76 25 Отговор
    Извлечените данни по този намин в отстъствието на обвиняемия дали ше се приемат от съда?! Може всичко да са добавили в последствие. Как ще го докажат! Луда работа! Цялото ЦРУ разби нап за да може да ликвидират Боко

    Коментиран от #27, #94

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Фридрих

    98 18 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Не той си е хакер, но глупав хакер. Високото самочувствие винаги играе номара.
  • 5 Кой68

    69 6 Отговор
    Путин отпада?Но в коя нормална държава се дава такава подробна информация за "разследването"и какво ще се предприеме?Това ли са службите ни и ние се доверяваме на тях?Това е безумие и кретенизъм...Колко ли такива и други "пробиви"ни чакат.....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гостъ

    82 17 Отговор
    А бе дрОгари и разбирачи , случайно да сте чували че вината трябва да се докаже!От една седмица само партенки и локуми от писачи и ченгета.Как така се публикуват подробности след като има разследване?Май всичко си е по старому щом ченгетата и вестниците са писали значи е виновен!
  • 8 Следва продължение

    60 8 Отговор
    В "Дневник" един компютърен специалист преди няколко дни изброяваше възможните начини за преодоляване на пароли и беше описал този метод. Дали сегашната дописка е свързана или просто се използва за продължение на манипулацията.
  • 9 Бяло зелен Хакер

    43 2 Отговор
    Изводът е че най добрата парола е с 30 букви и 10 цифри па късмет да се разбие !
  • 10 Факт

    76 19 Отговор
    Видели са паролата с камера ????!!!! Пълни глупости !
  • 11 Телефон Техно фен

    17 36 Отговор
    Много ми е интересно как биха отворили смартфон с скенер на ириса от калибъра на S9. Това отваряне няма .

    Коментиран от #42, #84

  • 12 Гешефтарско от всякъде

    81 17 Отговор
    Малко като съшито с дебел бял конец! Ресторант с камери с висока резолюция- стига,спрете се,няма кой да Ви се върже.. Обикновено камерите покриват периметъра около обекта,никой не снима масите и гостите на ресторанта. След това три дена пробвали , и виж ти успели (при комбиция от16 знака, а и защо точно толкова.Защото са прочели някоя друга статиика за криптиране) Всичко е повече от смешно.

    Коментиран от #14, #29, #83

  • 13 САП

    46 1 Отговор
    Значи не са успели да разбият никаква парола. Просто са извадили късмет да я намерят записана.
    За да си абсолютно внимателен на всякъде в подобна при дейност трябва да те гони параноята и да си за психиатрично освидетелстване.

    Нека всеки се замисли на практика до, колко е защитен от подобен тип прихващане на парола. И това може да бъде извършено не само от полицията.
    На практика в днешно време с повишаващото се количество камери навсякъде. Анонимността все повече изчезва.
    Живеем в един голям "Биг Брадър"
  • 14 САП

    54 6 Отговор

    До коментар #12 от "Гешефтарско от всякъде":

    Вече охранителните камери с HD качество станаха страшно евтини и взеха да слагат на всякъде. А на разстояние под 5 метра с лекота ще видят. кои клавиши натискаш. Не става въпрос да прочетат паролата от екрана.
  • 15 ПЕНКО

    21 17 Отговор
    МОИТЕ ДЕЦА СА ПО-ГОЛЕМИ , НО ПРЕДСТАВЕТЕ СИ МЪКАТА НА НЕГОВИТЕ РОДИТЕЛИ ,КОИТО СА СЕ РАДВАЛИ ,ЧЕ Е ТОЛКОВА ПО -УМЕН ОТ ДРУГИТЕ ДЕЦА С КОИТО СИ Е ИГРАЛ - И КОИТО ДНЕС Е "ПРЕЧУКАЛ" ЗА ПАРИ !!!!!!!
  • 16 Гост

    34 4 Отговор
    Как проникнали, как...? С чук и длето! Как иначе...
  • 17 Кой68

    27 1 Отговор
    Много филми се гледад?
  • 18 РУСКИ

    15 35 Отговор
    МЕКЕРЕТА, НЕ СА НИ НУЖНИ ВРАГОВЕ, КОГАТО ИМАМЕ ПОДОБНИ РУСКИ ПОДЛОГИ !
  • 19 393

    52 13 Отговор
    Абе, вие за какви ни вземате? Тия истории ги пробутвайте някъде другаде. още продължавам да се смея. Видели били паролата на видеозаписите. Е, няма такъв виц. Вярно тия са пълни олигофрени.

    Коментиран от #32

  • 20 щщщщщ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Анонимен":

    Не е нещо ново за теб.Даже си е системно удоволствие за теб издаващо същността ти...
  • 21 Аз ако правя такива неща

    18 15 Отговор
    Ще направя така че дори да искат да не може да ми намерят паролата и при първия грешно въведен символ от паролата всечко в компа да се изтрива безвъзвратно моментално
  • 22 месара

    20 35 Отговор
    келеша директно в затвора, там ше получи просветление и мотивация да каже паролите, и не само!
  • 23 Scout for funn

    19 18 Отговор
    Верно не е попаднал на Гестапо или Гуантанамо там ше издаде албум със песните .Моите пароли .
  • 24 Шелок Холмс

    40 2 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Ала - бала един работник от ГДБОП!!??? Сега ще чуете неверояни истории.
  • 25 Алфа Вълкът

    18 28 Отговор
    Обвинен в тероризъм, как нямате възможност да декриптирате другите му устройства? Обвинените в тероризъм с перце ли ги галите? Досега в Америка щяха го оставят в ареста със 7-8 изверга и щеше сам да си каже паролите! Я го оставете с 3 турски циганина, да видите как ще пее!
  • 26 Отдела

    18 2 Отговор
    ЗА ЛЪЖИ И МАЖИ!
  • 27 Гост

    17 7 Отговор

    До коментар #2 от "И как мислите":

    То не е нужно да се мисли, защото си има НПК и там си е указано как се събират веществени доказателства и то не става пред обвиняемия. Ама е по-лесно да се плюе вместо да се чете, нали? Аман от разбирачи!

    Коментиран от #78

  • 28 глупости

    20 4 Отговор
    и веднага се появиха вярващи :D Кристиян, веднага след като са му взели компютрите, не се съмнявам, че си е разтеглил паролите ;)

    Па вие си вярвайте на празни анонимници!

    Коментиран от #33, #35

  • 29 SAAB

    31 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гешефтарско от всякъде":

    Тузарски ресторант го стопанисва главанак........в такива ресторанти влизат тузари .....и е хубаво да имаш това , онова ....на картинка.......някой флашки са на цената на имот с асансьор в хола :)
  • 30 Йозеф

    26 3 Отговор
    И един мармот завива станиол...
  • 31 ???

    36 0 Отговор
    Ей тъкмо щях да ходя на тузарски ресторант. Отиди им и на тях бизнесът.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 незнайко

    14 3 Отговор

    До коментар #28 от "глупости":

    След като са го арестували и взели компютъра, дали е имал достъп до мрежата за да направи това което сте написал ??? ЕДВА ЛИ !!!
  • 34 Интересно

    28 0 Отговор
    Службите така ли трябва подробно да обявяват методите за разследване?

    Коментиран от #40

  • 35 Scout for funn

    7 4 Отговор

    До коментар #28 от "глупости":

    Абе да бе а ти си детектив следовател сигурно и си по добър и запознат там от тея дето се занимават с кибер престъпления .Аз съм сигурен че ти собствените пароли ги губиш па тръгнал да се обяснява колко били смотани .Ясно е че не са смотани щом са го хванали и а му разбили една от паролите .Ти нали се сещаш кво щеше да му фанеш ако ти беше влезнал в компа ГАНЬООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООО
  • 36 gradski

    14 2 Отговор
    То хубаво.. ама така за съд не става. Не е годно доказателство. Сори ама с медейни партенки няма как да се спечели и да доведе до присъда.
  • 37 полуидиот

    7 19 Отговор
    страшни глупусти се пишат, ако искат да видят файловете в компютъра му просто свалят харда и го прикачат към друго устройство .. харда на лаптопа му ... става като флашка. ако искат да влязат в уиндоса му да видят някакви истории просто им трябва програма от рода на хиренс и с нея премахват паролата на уиндоса и влизат .. с тези неща са наясно хора с познания в компютърните науки ... под средно ниво .. страшни балалаки са това .. медйни бомби с които ни правят наблюдатели, а не участници в процесите които се случват в държавата ни .

    Коментиран от #39, #43, #51, #91

  • 38 Гурме плескавица

    29 1 Отговор
    И кой е тоя престижен ресторант в столичния квартал „Изток“ , да хапна и аз в него.....
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Фастъп

    16 1 Отговор

    До коментар #34 от "Интересно":

    Да когато всъщност искат да скрият нещо .Това на професионален език се нарича комбинация.Създават представа която искат да циркулира в обществото.И най умният си е малко проз особено в съчетание с надменност и наглост.
  • 41 пъленидиот

    14 2 Отговор

    До коментар #39 от "434":

    434
    (гост)
    трябва да е слабоумен за да си криптира дисковете, а ключа да го вкарва в заведение с камери с висока резолюция . ако са му криптирани дисковете в което аз лично силно се съмнявам ... ще видят дядовия
  • 42 Процесор

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "Телефон Техно фен":

    Много просто като да ти вземат отпечатъци ако си заподозрян за извършено престъпление сега сетили се.
  • 43 Процесор

    18 0 Отговор

    До коментар #37 от "полуидиот":

    Учудвам се колко прости хора има на този свят ако си под 16 ти е простено обаче.

    Коментиран от #46

  • 44 Астра полицейска

    9 2 Отговор
    Накрая ще ги осъдят за няколко хиляди евро.Като операция Октопод.Лошо че пак народа ще плаща.
  • 45 Garrincha

    17 6 Отговор
    Дори и най-добрия хакер на света може да допусне грешка, особено ако е 20 годишен дрисльо, който много си е повярвал ! Ако беше невинен, сам щеше да отключи устройствата за да докаже, че е чист - няма дим без огън !
  • 46 кръгълидиот

    5 6 Отговор

    До коментар #43 от "Процесор":

    как позна ? на 15 съм, но не искам да ми прощаваш .. само ти споделям че криптирането и декриптирането онема време и се ползва главно за данни които не се ползват еждневневно .. все ми е на акъла че всеки път като иска да си ползва лаптопа ще си декриптира дисковете, а като ще спира да го ползва ще криптира .. ше си посегна на живота си

    Коментиран от #58

  • 47 пълни глупости

    14 2 Отговор
    Типичните милиционерски лакърдии.
  • 48 935

    18 5 Отговор
    Всички пароли - всичко се отключва елементарно, пуска се заявка към големия брат зад Океана и всичко е точно.

    Специалист по киберсигурност отлично знае как да се защити, смешно е да вярваме на телетата от гъдибоб.

    Коментиран от #52

  • 49 опаля

    12 1 Отговор
    междудругото суперкомпютър може и да се справи с декриптирането .. за няколко години ... а сега след тази кибератака не ви ли се струва по приемлива инвестицията на управляващите в суперкомпютър на фона на бедните, нискообразовани, болни и мизерстващи българи .. тадаааа .. аз не че съм против, но ми се струва леко цинично

    Коментиран от #53

  • 50 Аман от неграмотни журналисти

    5 2 Отговор
    Има огромна разлика между потребителска парола (всички пароли се криптират в съвременните ОС) и специално криптиране на файлове и директории.
  • 51 dan

    11 1 Отговор

    До коментар #37 от "полуидиот":

    Със сваляне на харда ще стане още по-голяма каша!
    Просто някой някъде е сключил сделка с него.Пича ще излезе чист като сълза,защото човек тръгнал да прави подобно нещо едва ли не се е презастраховал!
  • 52 673

    5 1 Отговор

    До коментар #48 от "935":

    Има ''специалист", и специалист.Схващаш ли?
  • 53 Да да

    4 13 Отговор

    До коментар #49 от "опаля":

    Абе къде са тия бедни бе? Много съм чувал за тях, ама не съм ги виждал! Нискообразовани има много и се виждат. Болни от препиване, преяждане системно, обездвижване от неслизане от колите много. Само бедни не виждам! Да не би някоя баба като хвърли 50 хилки през тарасата, после да обеднява? Или пази още 50 000 за другия внук?

    Коментиран от #54, #57

  • 54 опаля

    12 0 Отговор

    До коментар #53 от "Да да":

    точно така .. ако гледаш телевизия, и вярваш на медиите, което подозирам, може да останеш с впечатление, че българия е страна в която да си намериш работа е по трудно от колкото да удариш джакпота например , ама не е съвсем така, аз като се огледам по улиците вечер след 5 часа имам чувството , че се намирам в клиника за душевно болни хора
  • 55 Driving pleasure

    12 0 Отговор
    Това е най-голямата тъпотия, която бях чел! Камери, ресторанти и други простотии тия са гледали прекалено много филми или са учили драматургия в хатфиз!
  • 56 Светлоносец

    25 0 Отговор
    Какво значение има кой е хакера, с него само сменяват основната тема.
    НАП няма защита на данъчноосигурителните тайни, всички данни на българите са в интернет, за това има причина, освен хакера извършил това. Трябва да се зададът серия от въпроси:
    имали защита в НАП, как е станало проникването, кой не си е свършил работата, служителите отговарящи за сигурността писали ли са доклади за пропуски в сигурността, кой ги е писал, кой началник не е извършил необходимото, кой ще поеме отговорност, какви действия ще се извършват от сега на татък, ако има смисъл.
    Това е важното, а не дали Кристиан го е извършил, къде е ял, колко пари е получавал и други глупости. Имаме нарушена киберсигурност на НАП, това застрашава държавната сигурност, има съвет за сигурността при президента, имаме еврокомисар Мария Габриел, който е назначен от ЕК за еврокомисар по цифрова икономика и общество, мисля че това е изцяло в нейният ресьор, а не ще има суперкомпютър в България или не.
    Ама няма опозиция, няма специалисти, само някакви полицай и специалисти коментират Кристиан и фирма “ТАД Груп”, има настъпило събитие застрашаващо всички лични данни, трябва да има план за защита, има КЗЛД там трябва да имат план при такива събития, ако нямат да се консултират с ЕК и да решават проблема, да сменяват ЕГН, лични карти, електронни подписи, пароли за достъп, браузери, трябва действия във време на криза.

    Коментиран от #72

  • 57 Бесен

    22 0 Отговор

    До коментар #53 от "Да да":

    Заповядай в провинцията, в малките градове и селата да ти покажа къде са тия бедните! Тва че 200 тина хил храненици се чудят къде да идат на почивка и каква кола да си купят не значи, че масата не свързва двата края едва!
  • 58 Хаха

    10 1 Отговор

    До коментар #46 от "кръгълидиот":

    Хахахах! Ти изобщо нищо не разбираш! Всичко се случва в реално време с помощта на процесора, който има специални инструкции за това. Вярно ли мислиш, че първо се 'разкриптира', а после се криптира обратно?

    Коментиран от #60

  • 59 анализатор

    20 1 Отговор
    Бъдете сигурни, че докато ГЕРБ са на власт няма да можем да разберем истината за НАП-лийкс, както и за погрома над КТБ, както и за много други афери. А и ако си назначат и Иван Гештапо за гл. прокурор ще има гарантирани още 7 г. ненаказуемост.
  • 60 опаля

    3 5 Отговор

    До коментар #58 от "Хаха":

    не съм специалист и не мога да кажа, че няма такъв вариант за какъвто говориш. това което знам е, че с уинрар или уинзип да архивираш и сложиш парола е повече от достатъчно да защитиш файл .. няма начин паролата да се разбие и архива да се отвори .. освен ако не се ползва някаква машина с безкрайна изчислителна мощ .. сигурно има и други начини да се защити и криптира информация, но аз не знам за тях . по същество всичко е крипт в компютъра ... но компютъра принципно знае кое как да интерпретира , докато конкретната програма прилага допълнителна интерпретация на кода и само тя знае какъв точно е алгоритъма на криптиране
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Тия ни имат за малоумни

    9 0 Отговор
    Тази история е като 10 000 000 в кутии за обувки из стаите на хотела на Ветко Арабаджиев. И к'во стана с тия пари, ако ги е имало. Въобще БГ ченгета и прокурори каквото и както си поискат това ще намерят. В държавата на Мафията е така.
  • 63 Кончо

    8 0 Отговор
    Поръчкова статия, чак на фейк новина прилича :)
  • 64 Забравяш

    9 0 Отговор
    Предстои избор на главен прокурор, трябва ПР за пред стадото.
  • 65 Джен

    15 0 Отговор
    Не вярвам и на една дума, изречена от български политик или представител на службите. Вярно е, че в цял свят политиката върви ръка за ръка с тайните и лъжите, но нашите бият всички рекорди. Първо, че нивото на компетентност в МВР е трагично и второ, че техническата им база е от средата на миналия век. Може би това е умишлено, защото те не искат нищо да разследват, а когато трябва някой "да се удари", си измислят абсурдни истории, като цитираните в статията. Обидното за нас е , че мислят, че им вярваме. А когато трябва някой, който заслужава, да "не се удари", тогава само предполагат, подозират, хвърлят боб, гледат на карти, четат му хороскопа, но никога не са сигурни. Така е, защото няма такава държава, и такива търпеливи като нас няма! Да се поздравим с поредния главен прокурор, слуга на мутрите, а и голата глава го приобщава!
  • 66 Странно

    8 1 Отговор
    Интересно, не знаех, че в ГДБОП работи барон Фон Мюнхаузен.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 бббббб

    1 3 Отговор
    По скоро са е открили .В тия среди ползват дълги пароли с малки и големи знаци . Със сигурност е била записана някъде.
  • 69 възмутен

    8 3 Отговор
    Ако се окаже, че наистина данните са източвани с цел рекет и не само, то България трябва да заведе дело срещу TADGROUP USA и то в американски съд, където санкциите са по-жестоки. Няма значение, че българската фирма е техен филиал. После всички 5 милиона с източените данни да заведат групов иск в същия съд за нанесени морални и материални щети. За това обаче българското правителство трябва да има "топки". Има ли!!!
  • 70 Bingo

    5 0 Отговор
    Ако ставаше въпрос за рекет, щяха първо да пратят данните до НАП с искане на определена сума пари, а такова нещо няма. В случая тези 5 млн. граждани трябва да заведат групов иск в съда срещу НАП защото те са допуснали теч на данни по най-елементарен начин, освен това КЗЛД трябва да си свърши работата и да глоби НАП с предвидената в закона глоба и понеже тази глоба излиза от нашите данъци реципрочно очакваме да има наказани служители по веригата. Но понеже сме овчи народ никой до сега не излезе да протестира срещу безобразията на държавната администрация. Бойко в две изречения успя да се изока като турбоселянин поради невежеството си и всички институци след него започнаха да замазват гафа. Във всяка друга държава отговорния в лицето на финансовия министър вече да си е заминал, а не да ми се обяснява за форсмажорни обстоятелства щото аз не виждам нищо форсмажорно в тази ситуация.

    Коментиран от #71

  • 71 Били

    9 0 Отговор

    До коментар #70 от "Bingo":

    А имаме Закон за защита на личните данни...уж.
    Така се спазват всички закони у нас. Защо ?
  • 72 Престъпление и наказание

    3 2 Отговор

    До коментар #56 от "Светлоносец":

    Ти наред ли си???? Колкото и да защитаваш нещо то е направено първо от човек и второ до него имат достъп над 100 човека!!!!! Този които дръзне да направи такава простотия хорато го пращат в Гуантанамо а ние ще го позлатим, объркана държава сме.
  • 73 Мафията треска я тресе

    7 1 Отговор
    Уплашиха се мафиотите да не им излязат на яве далаверите. Под мафиоти разбирай Цацата, Свинята Шиши, Гешеффт, Боко Тиквата, Доган.
    Обикновените хора не интересуват от т. н. "изтичане на данни", защото те няма какво да крият. МАФИЯТА ТРЕСКА Я ТРЕСЕ. МАФИОТИТЕ - НА ГИЛОТИНАТА!

    Коментиран от #77

  • 74 Какво става

    8 0 Отговор
    с имотните далавери на жената на Гешеффъ?
  • 75 Цацаратурата(Гешеффтурата)

    3 1 Отговор
    Свинята Шиши и Тиквата треска ги тресе!
    Дойде време да им е.ем майката!
  • 76 Nisanz

    3 2 Отговор
    И накрая паролата се оказала "123456" :D
  • 77 Хелиос

    5 0 Отговор

    До коментар #73 от "Мафията треска я тресе":

    Разбира се мафията сега ще трябва да доказва произхода на парите и скритите имоти и данъци,но те няма да се трогнат от нищо зад тях стоят милиони зомбирани българи ще ги видите на изборите хора които без никаква полза са готови да защитават любимите си политици уножавайки бъдещето на децата си това е положението в майка БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #79

  • 78 Здравомислещ

    6 0 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    Хайде да светнеш ,,неуките,, къде в НПК се говори за лична информация като веществено доказателство, или ще ми говориш за поемни и вещи лица ,,кошаревски свидетели,,.
    Хора няма как прокуратурата да докаже, че данните не са манипулирани от трето лице.
    Ще ги направите милионери за наша сметка след Страсбург. Там ще ни разсипят!
  • 79 Престъпление и наказание

    3 2 Отговор

    До коментар #77 от "Хелиос":

    Абе Мунчо ти знаеш ли какво има в тази база данни???? Това е удар по старите хора които са най-податливи на всякакъв вид измами. Пак казвам хората пращат предателите и мошенниците в затвора а ние в 21 век се прехласваме по Робин Худ.
  • 80 Здравомислещ

    4 0 Отговор
    Така както е написана статията, май някой не знае разликата между декриптиране и отключване на ПС с парола. Ако е второто и прокуратурата за това е изгубила толкова време, егати специалистите. Това е работа за 15 минути.
  • 81 Хитлер

    10 0 Отговор
    Този виц беше доста дълъг но си заслужаваше да го прочета.Камери със супер висока резолюция,за това като има престъпления не могат да разпознаят престъпника щото лицето му е на квадратчета "от високата резолюция".Уж им отнело 3 дни да декриптират паролата, а по новините казаха още на следващия ден че са му разбили паролата.Поне да си сверяват информацията.
  • 82 ТРОПЧО

    7 0 Отговор
    ТОВА Е ПОРЕДНАТА ПОСТАНОВКА НА ВАНКАТА ГЕШЕВ КАМЕРИ С ВИСОКА РЕЗЮЛЮЦИЯ ДА ДА ПОЗНАТИ НОМЕРА ДА ГО СТРЕСНАТ БОЖЕ БОЖЕ КВА ПОЛИЦИЯ ТЕ САМО НЕКАДЪРНИЦИ ТАМ АКО СА МНОГО ГОЛЕМИ ХАКЕРИ ДАЛИ ЩЕ РАБОТЯТ ЗА ЧЕНГЕТАТА ИЛИ В ЧАСНИЯ СЕКТОР ААААА КАК МИСЛИТЕ АААА ИЛИ РАБОТЯТ ТАМ ЩОТО КРАДЪТ И ИЗКАРВАТ ПОВЕЧЕ НАЛИ АДИ СТИГА С ТЕЗ ПОШЛИ ПОСТАНОВКИ НЕ ВИ ЛИ ОМРЪЗНА СТАНА ВЕЧЕ БАНАЛНО МОЛЯ ВИ ТО ЧЕ САМО ГЛУПАЦИ ОСТАНАХА ТУКА ДА АМА ВЕЧЕ ПОЧНАХТЕ ДА СЕ ЗАБРАВЯТЕ СТИГА ДЕ
  • 83 Хахахаха

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "Гешефтарско от всякъде":

    За мен лично това си е пълен блъф! Едвали разбили паролата, при положение че не пщуспели да разчетат нищо... поради камерите, в началото пише високо качество си, а после 2-3 дни... това си е чист блъф само и само да могат да направят някое друго действие от друга страна ... имат си тактика ченгетата!
  • 84 Папуняк

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "Телефон Техно фен":

    Много просто бре. Като те стисне някой от ГДБОП за врата такива дзъркели ще опулиш, че тел-а ще се тключи за милисекунда!
  • 85 Byg

    6 3 Отговор
    Щом иска да докаже че е невинен като детска сълза това момченце-хакерче , да даде паролите на компютрите с които е работил и в негово присъствие , и ако трябва и един адвокат за да е всичко точно и така. Лесно и за двете страни , той доказва невинността си и кой от къде е. Да ама не , защото изкачат папки като за бивол , за крава , една банка втора , трета , малко застрахователи , хич не е сълза това хюмне , мисля че ще му вземат компа за някоя и друга година , зависи колко ще помогне на разследването след като му мине перченето като пуяк.

    Коментиран от #86

  • 86 Пешо

    6 2 Отговор

    До коментар #85 от "Byg":

    Хората си заключват компютрите, само и само жена им да не им набара порното камо ли някой, който работи с чувствителна и конфиденциална информация възложена от и за трети лица да даде достъп до нея, ако и Господ да е! Мислете с Тея куфалици вееее.

    Коментиран от #89

  • 87 истината

    6 3 Отговор
    Пълни глупости ни разправят. Истината е че Тиквата го е страх да не открият скритите му сметки в чужбина и да ги източат. Тогава и в правителствена болница да влезе няма да му върнат крадените милиарди.
    Това е истината.....проста и ясна.

    Коментиран от #88, #96

  • 88 Хахо

    5 0 Отговор

    До коментар #87 от "истината":

    В НАП скритите сметки на Борисов??? Чернобил явно си е оказал влияние.
  • 89 Byg

    2 2 Отговор

    До коментар #86 от "Пешо":

    Ти пешо разсъждаваш като върл чикиджия. Тука говорим за съвсем различна ситуация , примерно мълчиш правиш се на велик и след известно време естествено ти отварят компа , виждат че си тъпанар-хакер и ти лепват една достойна присъда , такава която да служи за назидание и към последователите ти , ти се усещаш но вече е късно за сделка , и не жена , порно ами и чекии ще блъскаш на съкилийниците си щото ти си момчето с компа , а те са с малко по различни присъди , нали се сещаш с твоята кифилица
  • 90 може

    2 2 Отговор
    Така звучи по-правдоподобно. Щото иначе декпритирането става само със суперкомпютър и може да отнеме седмици.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 БиtCoiNoф

    1 0 Отговор
    Веракрипт е хубав софтуер , но ако е ползвал само СХА-256 , паролата се чупи бързо :) , хашкат също е добра програма :)
  • 93 Четете

    1 0 Отговор
    Копирано от 24часа

    https://www.24chasa.bg/novini/article/7582005
  • 94 Иван

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "И как мислите":

    Ти не бери грижа за съда. Ще се приемат. Има си процесуален ред, който е спазен. Все много знаете. Всички станахте големи следователи и специалисти по наказателен процес!
  • 95 НРЦ

    0 0 Отговор
    Кристиян Хакера... що не се гръмнете
  • 96 Наблюдател

    1 0 Отговор

    До коментар #87 от "истината":

    Много си наясно - да не би да си му виждал сметките та злоба те тресе мизернико нещастен я сигурно си мързелив необразован и беден...Пази си здравето и престани с тази отрова дето разпръскваш че може и езикът ти вече да се е разцепил като на змия....
  • 97 кубадински

    0 0 Отговор
    С кирка предполагам!