Last news in Fakti

30 Юли, 2019 16:40 2 158 6

Съдът потвърди 25 г. затвор за мъжа, убил приятелката си в Айтос

  • теньо е.-
  • айтос

Тежкият побой е продължил около половин час

Съдът потвърди 25 г. затвор за мъжа, убил приятелката си в Айтос - 1
Снимка: БГНЕС

Апелативен съд в Бургас потвърди като правилна, законосъобразна и справедлива 25-годишната ефективна присъда на Теньо Е., признат за виновен от две съдебни инстанции за зверското убийство на 20-годишната Ивета Т. от Айтос.

На 16 юни миналата година Теньо умишлено умъртвил по особено мъчителен за нея начин и с особена жестокост майката на детето си, с която живеел на семейни начала, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив.

Пред първоинстанционния съд той е признал вината си, делото е преминало по съкратена съдебна процедура, като наложеното наказание „доживотен затвор“ е заменено с „лишаване от свобода“ в размер на 25 години, при първоначален строг режим на изтърпяване.

В постановеният съдебен акт на Апелативен съд – Бургас е посочено, че по време на съжителството им с подсъдимия, пострадалата Ивета системно и често е малтретирана физически и психически, като сигнали за домашно насилие са подавали свидетели по делото.

Мъжът е определен от вещи лица и свидетели като агресивна личност, склонна към садизъм, отмъстителност и свирепост. Той е извършил престъплението в условията на умисъл, осъзнавайки, че може да причини смъртта на жената, но напълно игнорирайки този факт е продължил да нанася удари.

Тежкият побой е продължил около половин час, в което време подсъдимият е чувал стоновете на пострадалата, виждал я окървавена, но е прекратил насилието едва когато е възприел изпадането ѝ в безсъзнание.

Мъжът е осъден да заплати на сина си А. Т., роден през 2015 г., обезщетение за претърпени неимуществени вреди в размер на 200 000 лева и на майката на убитата Ивета обезщетение за претърпени неимуществени вреди в размер на 150 000 лева, както и обезщетение за причинени имуществени вреди в размер на 3000 лева.

Решението на Апелативен съд – Бургас подлежи на обжалване или протест пред ВКС в 15-дневен срок от съобщаването на страните, че е изготвено.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 0 Отговор
    ИЗРОД ЧУДОВИЩЕ
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тани

    10 0 Отговор
    По добре раздяла,отколкото убийство!98
  • 4 ЧУДЯ СЕ

    6 0 Отговор
    Тоя и до края на дните си да е в затвора, щего хрантутим ние, но ми е чудно от къде ще се появят тия 353 000 лв. за кръвнината и другите вреди, или като Мейзер, ако събере 500лв. и ...те така.
  • 5 Тиньо

    7 0 Отговор
    Гнийй в мизерия. Дано хлебарките те наядат в килията.
  • 6 ФАКТ

    8 1 Отговор
    Родители,мъже,възпитавайте си синчетата !!!!! Не може като имаш дъщеря,да я държиш изкъсо,a синовете,да ги оставяш да си правят каквото искат !!! Възпитанието е еднакво за момичета и момчета !!! Трябва да се научат и възпитат като достойни и отговорни хора !!! Всичко тръгва от семейството!!! Затова отделяйте повече време за децата и съпругата си !!! Много жени се чувстват пренебрегнати !!! Ако има истински мъж в къщи и се грижи всичко да е наред,няма да има проблеми в семействата !!! Много жени, страдат от това,че мъжете не отделят достатъчно време и внимание за децата и домакинските задължения !!!