Last news in Fakti

5 Август, 2019 08:37 30 371 27

Баща и син убили виден столичен бизнесмен

  • баща-
  • син-
  • бизнесмен-
  • венцислав младенов

Севдалин Боюклиев и синът му Марин са с мярка за неотклонение „задържане под стража"

Севдалин Боюклиев и синът му Марин, задържани за убийството на софийския бизнесмен Венцислав Младенов, застават пред пловдивският Окръжен съд. Делото ще стартира тази седмица в сряда, когато ще се проведе разпоредителното заседание.

Двамата са обвинени, че в съучастие, умишлено са умъртвили 47-годишния си съдружник, като смъртта е настъпила по особено мъчителен начин.

В средата на седмицата ще стане ясно по какъв ред ще се гледа делото. Ако Боюклиеви се признаят за виновни, още същия ден ще се сдобият с присъди. Възможен е и втори сценарий - пледиране за невинност. Тогава ще се разпитат всички свидетели, вещи лица и съдебни медици. Ще се представят доказателствата и видео материали.

Каква ще е съдбата на баща и син, предстои да разберем след три дни.

Както TrafficNews.bg съобщи, арена на смъртта е станала стопанисваното от тримата заведение в Нареченски бани. Младенов имал съмнения за извършващи се злоупотреби от неговите съдружници и затова поставил камери в обекта. Направена е била и ревизия, при която се установили липсите. При възникнал скандал малко след 17 часа на 21 март Севдалин и Венцислав се сбили, а в ръкопашната свада не след дълго се намесил и синът на Севдалин - Марин.

Побоят е бил яростен, но все пак Венцислав е бил жив, преди да бъде завлечен в задна стая на заведението, където е бил довършен чрез силни удари с греда, крак от гардероб и тъпата част на брадва.

Последващите действия на двамата роднини обаче са повече от хладнокръвни. Те поставили найлонова торба на главата на Венцислав, завързали я с въже, сетне омотали целия труп със завеса от ресторанта, а отгоре го опаковали с плътен найлон. Намотали още един кат въжета и привързали към жертвата тежест, а след това го натикали в огромен бидон.

Така подготвеният труп те качили на колата си и го изхвърлили в река Чепеларска, на около 5 километра по-нагоре от селото, в посока Смолян. Оттам насетне, те изгорили дрехите на мъртвия и някои от своите. Изпрали и изчистили всичко останало и давали разнопосочни версии за събитията от вечерта пред близки и роднини.

Междувременно близките на Венцислав обаче започнали да се притесняват, че не могат да се свържат с него - телефонът му бил изключен, а това било крайно нетипично за него. След няколко дни те вече с право се усъмнили и на 25 март подали сигнал в 9-то РПУ в София по повод безследното му изчезване. От полицията те потеглили към Нареченски бани, където отишли право в заведението и поискали отговор какво се е случило с техния близък.

Именно те открили захвърлената камера от заведението, на която бил запечатан побоят. По-късно полицията установила, че тя е изтръгната от стената, която после е била замазана - отново за прикриване на следите.

Софийски експерти са успели да възстановял уличаващият запис, който заковава двамата понастоящем арестувани и обвинени за убийство - Севдалин и Марин. Така се стигнало до полицейските действия в района и откриването на изхвърленото тяло в хладните води на река Чепеларска на 26 март, както и до ареста на Севдалин и Марин. Според разследващи мотивът за убийството е неуредени финансови отношения.

Според съдебномедицинската експертиза причината за смъртта на бизнесмена е в резултат на нанесени три удара с тъпата част на брадва, довели до тежка черепно-мозъчна травма, блокираща жизнените функции на пострадалия и аспирация на кръв в белите дробове, довела до асфиксия, което дава основание да се приеме, че смъртта е настъпила по особено мъчителен за него начин.

Самият механизъм на причинените телесни увреждания – множество удари по цялото тяло, глава и крайници на пострадалия, сочат на извода, че убийството е извършено с особена жестокост.

Севдалин Боюклиев и синът му Марин са с мярка за неотклонение „задържане под стража".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бойко

    128 19 Отговор
    Убийци, това е бизнес модела, който водещата партия възпитава : всичко на всяка цена. Доживот за тия изверги.

    Коментиран от #4, #16

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Искаш да ги храниш и пойш

    46 7 Отговор

    До коментар #2 от "Бойко":

    Дорде умрат лежеики си а ти да копаш дорде си жив 😂😂това справедливо ли е

    Коментиран от #6

  • 5 Требвало е

    11 35 Отговор
    Да го учистят но с план
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ХаХа🙈

    114 2 Отговор
    Бг Съда
    Признават се : Споразумение !

    След 2 години са вън и се хилят нагло !
    Съдия с нещо по старо от Х6 виждали ли сте ?
  • 8 qwerty

    0 14 Отговор
    Ники, евалла! Изкарал си го!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 drum

    56 3 Отговор
    Връзвам ги със въже за колата и ще спра когато им останат кокалите само

    Коментиран от #20

  • 12 незнайко

    62 2 Отговор
    Затова в половината щати са върнати смъртните присъди !!! При неоспорими доказателства по бързата процедура на ОНЯ свят !!! ДА, ТОГАВА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ЩЕ УМРЕ ОТ ГЛАД !!! Както е написал пост 7, за Х6-тица няма да има пари.

    Коментиран от #25

  • 13 МВР органа

    43 3 Отговор
    Не мога да разбера ЗАЩО в това наказателно право използват думи като ОСОБЕННО ЗЕСТОК начин, след като в последствие или ги пускат или наказанието е ОСОБЕННО благоприятно за престъпника !!!???
  • 14 Шляхтиц

    60 3 Отговор
    Възстановяване на смъртното наказание. Зъб за зъб, око за око. Мъдрост от векове за векове. Не искам аз да хрантутя до живот циганина Северин, изнасилил и убил по най-жесток и мъчителен начин образована, интелигентна, цивилизована, млада жена.......

    Коментиран от #19

  • 15 ДОЧЕВ

    47 2 Отговор
    ДИРЕКТНО НА ВЪЖЕТО.....И ДВАМЦАТА..........
  • 16 Жако

    10 13 Отговор

    До коментар #2 от "Бойко":

    Гледай си терористите от БСП бе сволач
  • 17 СЛАВА РУСИЯ.🇧🇬🇷🇺

    7 7 Отговор
    ФАКТИ СА ЦРУ СЕКТА.
  • 18 Телевизора на Елвис

    11 1 Отговор
    Глупаци страшни и двамата.
    Трошили, къртилия чували, бидони....така ли се прави бе? Целата ни работа такава и убийците ни за нищо не стават....

    Коментиран от #22

  • 19 Браво Шляхтиц

    9 0 Отговор

    До коментар #14 от "Шляхтиц":

    Много точно написано. Гласувам с две ръце и един “+”
  • 20 Генерала

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "drum":

    Не влачи ги скуката остане само въжето няма Труд няма престъпление
  • 21 БАРО

    4 1 Отговор
    Севдалин Марин това ми бие на кафяво сигурно и съдружника е кафяв патина да се трепят и да ги прибират и без това са много може да свършат малко работа вместо полицията
  • 22 Адолф

    7 0 Отговор

    До коментар #18 от "Телевизора на Елвис":

    Хубава работа ама циганска
  • 23 Абе

    12 0 Отговор
    "Баща и син убили виден столичен бизнесмен"

    Ама заглавие! Значи имал заведенийце в Нареченски бани, в съдружие - вие ще го изкарате Уорън Бъфет! Колко човека в България, които не са си имали лично вземане-даване с него, са чували името на "видния" бизнесмен?
    Същото беше със (май) самоубилия се петролен "бос" - който май е имал 1-2 бензиностанцийки, отиващи към банкрута.

    Това е "журналистиката" в 21. век!
  • 24 Иво

    4 1 Отговор
    ДОЖИВОТЕН ЗА ТИЯ ИЗРОДИ
  • 25 Ти не разбираш

    5 5 Отговор

    До коментар #12 от "незнайко":

    Смъртната присъда в САЩ няма да спре други убийци да убиват в САЩ. Пак си продължават. Няма спиране. Утре ако отидеш в Америка и ти ще бъдеш убит от американците. Как да си збъднеш мечтата? И там ще си беден. Но да ти кажа един американски бездомник взима много по голяма заплата от колкото нас българите на минимална. Значи това означава че ние българите сме нищо. По зле от бездомните в Америка. Вие бг хленчите колко зле е бг а не виждате още колко зле е в Америка.
  • 26 Порно

    2 0 Отговор
    Орташката крава вълци я яли. Пък това да си съдружник с баща и син , те да са на обекта а ти да контролираш отдареч е кауза пердута.
  • 27 Видните отначалото ги създадоха

    2 0 Отговор
    А сега видните ще жънат реколтата.