Last news in Fakti

6 Август, 2019 20:20 3 474 27

Бай Коста убит пред малко дете

  • бай коста-
  • коста янков

Екзекуторът му го съблякъл гол и захвърлил на пътя

Бай Коста убит пред малко дете - 1

Тираджията Димитър Азманов е пребил до смърт 77-годишния бургазлия Коста Янков, който беше намерен мъртъв по време на поклонническия поход „Светия път” от Велико Търново до Рилския манастир, пишат колегите от „Трафикнюз“.

Азманов е задържан вчера в Хърватия, след като е избягал от страната ни и предстои да бъде екстрадиран у нас.

Убиецът е на 46 години, дълго време живеел в Италия, вадел си прехраната като шофьор на камион. Прибирал се много рядко в България, защото бил разведен. Бившата му жена живеела с детето им в Радомир. Димитър често прекалявал с алкохола, а и бил много конфликтен. На младини бил обвинен в опит за изнасилване, но се разминал без присъда, разказаха жители на родното му село Дрен.

Във вечерта на убийството на бай Коста, Димитър бил много пиян, именно заради това налетял на бургазлията и го убил по изключително мъчителен начин - с юмруци, ритници, докато издъхне.

Бай Коста, когото бургаските планирани познават като изключително спокоен човек, имал влошено зрение. Влязъл в къщата на Димитър Азманов, защото я помислил за селската църква в Дрен, тя се намирала в съседство. Коста Янков видял купола, видял камбаната и се засилил да влиза, без да разбира, че това е вратата на частен дом, а не на храма.

77-годишният бургазлия, тежащ под 60 кг, опитал да обясни, че е объркал, но Димитър изобщо не изслушал обясненията на възрастния поклонник и не спрял да го удря, докато той не издъхнал.

Убиецът повикал свой съсед, който работи като строител в София, да пренесат с колата му трупа до пътя извън селото. Съучастникът в престъплението по-късно е направил пълни признания пред полицията.

В момента полицаи разпитват и майката на Димитър Азманов, която според очевидци е гледала как синът ѝ убива бай Коста, но не се е опитала да го спре по никакъв начин. В началото убиецът, който е висок около 180 см и тежи близо 100 кг, налагал с юмруци и ритници възрастния мъж, който е наполовина по-лек, но после грабнал тояга и започнал да го бие с нея.

От жестоките удари Янков издъхнал на място. За кратко свидетел на бруталната сцена станала и 10-годишната дъщеря на Димитър, която също била в къщата и се събудила от шума.

Виновникът се е опитал да прикрие следите си, съблякал е чисто гол Коста Янков и го е захвърлил на пътя само по чорапи. Първоначално полицаите помислили, че го е блъснала кола, но впоследствие установили, че има множество наранявания от зверски побой.

Припомняме, че 77-годишният поклонник, който е известен маратонец въпреки проблемите със зрението, е загубил групата, с която нощувал по време на прехода от Велико Търново до Рилския манастир.

"Убитият е бил ентусиаст, въпреки преклонната си възраст многократно участвал в такива походи. Заради здравословни проблеми той се движел встрани от групата, по асфалтов път, понеже не можел да преминава пресечени местности. На фаталния ден групата правела преход от село Кладница до Горна Диканя и Дрен. Бай Коста казал, че знае пътя и ще чака останалите в черквата в село Дрен, където всички трябвало да пренощуват. Вечерта обаче туристите не го намерили и на следващия ден походът продължил без него", обясни днес прокурор Николай Цветков от Окръжна прокуратура-Перник, под чието наблюдение е случаят.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    64 4 Отговор
    От нашите уроди нема по-големи,жалко за горкия старец!!!:(:(:(
  • 2 Синдикат на Ало Измамниците

    45 1 Отговор
    Силно се надявам да го разпорят от всевъзможни гаври в затвора!
  • 3 УЖАС

    57 1 Отговор
    Жалко за дядото. Народът отдавна е казал, че от пияния и луд бяга, но чудно колко бързо е изтрезнял, та да тръгне да си прикрива следите и да отпраши за чужбина. Личното ми мнение е ,че този е завършен социопат и е осъзнавал какво върши.
  • 4 ДДД

    9 0 Отговор
    Ма бившата му жена как го зашити,И тя бая тупаници е изяла,Докато зашитава детето от майка си де,Не че нещо:)

    Коментиран от #12

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Kasapina

    3 27 Отговор
    Ваште камани по ваште глави браво итои като доктора си пази живота тека и пълха убиха асега и този дятка но каквото повикахте това се обадило поздрав на ГЕРОИТЕ ОБИЦИ .
  • 7 град козлодуй

    23 2 Отговор
    убиеца е и з р од психопат
  • 8 град козлодуй

    12 2 Отговор
    психиката на детето е разбита
  • 9 град козлодуй

    15 1 Отговор
    ей номер4 това е 10 годишно дете ти педофил гнусен такива в грузия ги кастрират

    Коментиран от #11

  • 10 Behemoth

    4 13 Отговор
    Обикалят като луди миряните ....а Бог спи ли ,спи....
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Аз съм пич

    3 17 Отговор

    До коментар #4 от "ДДД":

    Абе пич ако ти намериш в къщата някой да се разхожда с нож в торбата,какво ще направиш и детето крещи покрай теб от ужас. Като не знаеш факти ,не говори

    Коментиран от #13, #14, #19

  • 13 Ще му направя чекия

    2 8 Отговор

    До коментар #12 от "Аз съм пич":

    И ще му пусна щерката ха ха
  • 14 ванката

    20 0 Отговор

    До коментар #12 от "Аз съм пич":

    когато видиш 77 годишен човек който ти обяснява че вероятно се е объркал с входа на църквата и трябва да го убиеш така ли или да ги биеш и риташ зверски въпреки възрастта му?!?!? що за мислене
  • 15 А бай Коста какво е търсел

    3 14 Отговор
    В чуждият имот? В Пловдив един доктор уби един плъх влязъл в чужд имот и бе оправдан.
  • 16 УЖАС

    17 0 Отговор
    Четох, гледах, слушах(включително бившата на убиеца, която яростно го защитаваше, все едно дядото е тръгнал с ножа напред срещу детето), ама така нещо ме човърка отвътре как така пияния е разбрал, че дядото има нож в торбата( не е прозрачна и ножът не свети в тъмното), та ми иде на ума, че това е защитната теза на адвоката.

    Коментиран от #22

  • 17 Доктора и той така се кри

    4 3 Отговор
    В началото....
  • 18 Няма ли да има шевствия и бдения

    3 9 Отговор
    Както имаше за доктора? Все пак частната собственост е неприкосновена?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Мрянинът

    2 10 Отговор
    Ама какво търсиш в чужда къща
    В Америка направо патрон в главата и без въпроси
    Съжалявам но малко за пораснем и да проумеем
  • 21 Ганчо трябва да разбере

    2 6 Отговор
    Че неканен в чужд имот не се влиза. Понякога уроците излизат скъпо
  • 22 Бившата

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "УЖАС":

    Не е защитна теза,аз съм майката на детето. То е видяло че стърчи ножа, и изкрещяла,баща и си е бил легнал...това са свидетелски показания. Аз ако детето ми тръгне до тоалетната,отвори вратата на спалнята и види някой с нож ,ще направя същото взимам нещо и на место. И дедото миличкия,защо никой не казва че е бил заподозрян за педофилия и блудствал с деца. Айде стига бе хора. Кой човек отваря чужди домове,порти и не извиква има ли някой в къщата?? Защо ще се спотайва тикчхичко да обикаля ???, разбира се че ще го подкрепям бившият ми мъж. Ако не е бил там,сега щяхте да четете за детски труп

    Коментиран от #26

  • 23 Бившата

    0 2 Отговор
    Не е защитна теза,аз съм майката на детето. То е видяло че стърчи ножа, и изкрещяла,баща и си е бил легнал...това са свидетелски показания. Аз ако детето ми тръгне до тоалетната,отвори вратата на спалнята и види някой с нож ,ще направя същото взимам нещо и на место. И дедото миличкия,защо никой не казва че е бил заподозрян за педофилия и блудствал с деца. Айде стига бе хора. Кой човек отваря чужди домове,порти и не извиква има ли някой в къщата?? Защо ще се спотайва тикчхичко да обикаля ???, разбира се че ще го подкрепям бившият ми мъж. Ако не е бил там,сега щяхте да четете за детски труп
  • 24 Барона

    1 1 Отговор
    Човекът е спасил дома и семейството си,сега ще плаща за това. Ако беше циганин,щяха да скочат да го зашитават всички
  • 25 Жикеца

    1 1 Отговор
    Аз съм от това село и мога да кажа,че Митко никога не би посегнал на старите хора,та той разговаря със всички и винаги ги целува.
    Митко е страхотен човек и много си обича детето,както и майка си,много ясно,че ще ги защити.

    Коментиран от #27

  • 26 Познат

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Бившата":

    Можеше да върже стареца и да извика полиция.
  • 27 Познат

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Жикеца":

    Явно ви е приятел. Всеки познава нрава му. И е заплашвал възрастни хора. Тя и майка му е много "кротка". Дядото как не се е стреснал от кучето?!